|

Искаме импийчмънт на Росен Плевнелиев за държавна измяна

Георги Сенгалевич

Това, което става от 26 юни насам пред парламента, е последният, отчаян опит на загубилите властта сили да вдъхнат нов импулс на замиращите протести. Чрез агресивна агитка от 300 души и с активното съдействие на преторианската гвардия на Борисов, българската полиция, те правят провокации, „обсаждат“ парламента и нападат народни представители, зад всеки от които стоят гласове десетки пъти по 300. Столична община пък забрани контрапротеста в защита на конституционния ред, насрочен за 26 юни. Една от медиите на преврата – БНТ, допълнително истеризира ситуацията като върти (съвсем „случайно“) кадри от 1997-ма, докато другата „обществена“ медия – БНР, повтаря до полуда песните на СДС и ни дави в напоителни интервюта с Васко Кръпката и прочее сини динозаври. Всичко е ясно – играе се ва банк. Чува се, че управляващите са готови да се поддадат на изкуствения натиск и да предадат избирателите, които на 12 май направиха своя демократичен избор. Жестока грешка!
Оттук нататък е време не за отстъпление, а за контраатака, за да се овладее страната и да се пресече цветната революция. Нужна е тотална ЧИСТКА на калинките в държавната администрация и особено в МВР и обществените медии. Нужно е тотално разследване на Соросовите НПО-та, както и тотално преследване на едрия капитал. Време е да се задействат процедури по импийчмънт на президента заради държавна измяна вследствие съучастието му в преврата и за забрана на ПП ГЕРБ заради антидържавна дейност, която нарушава чл. 11 (4) и чл. 39 (2) от Конституцията на страната.
Тъй като е нарушен и чл. 58 (1) от Конституцията, предлагам задействането на Глава V, Раздел II и III, чл. 122 и 123 от Закона за отбраната и въоръжените сили на РБ за обявяване на извънредно положение в столицата, от което следват действия и мерки за охрана на обекти, застрашени от терористични действия и за забрана на достъпа до държавни учреждения. Никакви масови мероприятия повече, никакви блокади на Орлов мост. Защото Орлов мост е на всички, а не само на кръга „Капитал“. Ако това не се направи сега, ще съжаляваме утре. Жребият вече е хвърлен – България или ще я има, или не!