|

Наемни хулигани обстрелваха НС

Част от наемниците, които малтретираха народните представители.

 

Малобройната група хора, която се събира пред Народното събрание, не изразява мнението на българския народ. „Ние, народните представители от партия АТАКА категорично отхвърляме агресията и насилието, с което провалени политици и чужди търговски фирми се опитват да извършат преврат срещу държавността у нас“, каза от парламентарната трибуна лидерът на патриотите Волен Сидеров. Изказването беше по повод „протеста“ на платените агитки на 26 юни, сряда, сутринта. Тогава не повече от 300 наети „протестиращи“ и представители на обвързаните със здрави икономически връзки кланове на дясната олигархия, които Н.В. Избирателят изхвърли от парламента на 12 май, проведоха акцията „На кафе пред парламента“. Сред тях на видно място край загражденията се виждаха Ивет Добромирова – прессекретарка на служебния премиер Райков и съпругът й Димитър Василев – брат на водещия „Панорама“ по БНТ Бойко Василев. Ивет Добромирова разговаряше с неидентифицирана своя приятелка с жълта блуза, която от време на време размахваше среден пръст към Мая Манолова и други излезли от сградата депутати.
Самозабравилата се тълпа хвърляше по депутатите запасите си от яйца, домати, кроасани и минерална вода.
„Днес ситуацията беше невъзможна за нормална работа на парламента. От гледна точка на АТАКА при такива условия не се работи градивно“, каза в деня на протеста депутатът от националистите Явор Нотев. Според него тези действия са опит за осъществяване на натиск върху волята на народните представители и в такива условия парламентът не може да върши ефективно работата, за която всъщност е избран. „Решението ни да не присъстваме в Народното събрание беше продиктувано именно от тези очаквани условия, защото те бяха предизвестени“, каза още Нотев.
Подобна беше и сцената на 27 юни, с тази разлика, че МВР най-после се задейства и осигури служебния вход на народното събрание, за да могат депутатите да дойдат на работа. Дошлите „на кафе“ около 200 „протестиращи“ бяха изместени пред парадния вход, на площад „Народно събрание“.
„Къде е Волен Сидеров? Ще му изтръгна гръкляна на Волен Сидеров!“, крещеше пред камерата на Канал 3 един от късовратите, набити „симпатяги“, които президентът Плевнелиев хвали и насърчава с ласкави оценки.
След като покрещяха около час и половина „Тука сме!“ и „Червени боклуци“, те взеха да се разотиват. Към 12:10 часа пред парламента стояха точно 46 демонстранти, видя репортер на в. „Атака“.

 

 

 

 

 

 

Униформените обръщаха гръб, щом чуят въпроса „Защо не задържите поне един от хулиганите?“

 

 

 

 

 

 

 

Добромирова (на заден план) и съпругът й Румен Петров, брат на ТВ водещия Бойко Василев, също хвърляха яйца и мръсни думи към депутатите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Велизар Енчев и Валентин Касабов са любимите ми мъже“, заяви пред камерата тази „патриотка“, която ползваше обратната страна на плакат на Борисов, за да иска оставката на Орешарски.