|

Сидеров иска оставките на шефовете на СДВР

Спиридонов  и Терзийски са участвали в политическа провокация, инспирирана от ГЕРБ

Ивайло Спиридонов призна пред Волен Сидеров, че провокациите на Янето и Валери Симеонов са незаконни, но отказа да ги санкционира.

 

Лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров се срещна в четвъртък с и.д. директор на СДВР Ивайло Спиридонов във връзка с незаконните протести пред централата на партията на „Врабча“ 1 на 2 юни. Сидеров изрази възмущението си от хулиганските прояви пред централата. От обясненията на служителите на СДВР стана ясно, че се прилагат двойни стандарти по отношение на мероприятия, свързани с митинги, шествия  и протести в зависимост от това кой ги провежда. Партии като РЗС и НФСБ явно могат да нарушават закона, а техните активисти да се радват на снизхождението на СДВР. В същото време партия АТАКА е стриктно наблюдавана и съпровождана от служителите на дирекцията при проявите си, а нейните активисти са глобявани, ако се отклонят и на 60 см от предварително обявения маршрут, припомниха атакистите действителен случай. Лидерът на АТАКА поиска оставките на и.д. шефа на СДВР Ивайло Спиридонов и Христо Терзийски,  заради това, че изпълняват политически поръчки. Неделната провокацията на РЗС и партията на „Скат“, и двете останали извън парламента по волята на избирателите, беше инспирирана и покровителствана от ГЕРБ и нейните служители в столичната община и СДВР, подчерта Сидеров.
Той илюстрира думите си с незаконния псевдопротест на РЗС пред Народното събрание и попита защо няма арестувани от хората на Янев. Според служителите на СДВР обаче арести няма, защото не е имало нарушаване на обществения ред. Терзийски, който беше повикан на срещата на АТАКА в Столична община на 3 юни, но не дойде, твърди, че нищо не е знаел за проявите.
От информацията на двамата и.д. шефове стана ясно, че е било разпознато и лицето Ивайло Минов, членуващо в партия, която изобщо не  е подала уведомление за протест.
От АТАКА поставиха въпроса кога ще бъдат извикани нарушителите Тоцев и Ганчев, коменданти на проявите на НФСБ и РЗС.
По закон комендантите са отговорни за  реда при протичане на мероприятията. Комендантът на проявата на НФСБ, който после е заснет от камерите и пред централата на АТАКА, изобщо не е викан за обяснение. СДВР казват, че има нарушение, но в доклада до общината се твърди, че няма никакви нарушения от същия този комендант.
От СДВР обявиха, че чакат от общината санкции, от общината отговарят, че за да ги санкционират чакат доклад от СДВР.  Оказа се, че столичната дирекция на полицията само е пазила незаконно протестиращите.