|

Социалните отряди продължават

Патриотите помагат на крайно нуждаещи се българи и след изборите, както обещаха

Инициативата на АТАКА „Православна солидарност“ за подпомагане на крайно нуждаещи се българи продължава и след изборите, както обещаха от партията на националистите.
По време на предизборната им кампания те бяха категорични, че е проява на цинизъм да се правят шумни концерти и шоупрограми, които са безкрайно скъпи. От АТАКА бяха на мнение, че с тези пари може да направи нещо истинско и полезно за хората. Те помогнаха на десетки многодетни семейства, инвалиди, пенсионери, храмове в цялата страна, болни деца, социални домове и редица изпаднали в нужда българи.
Както бяха обещали от АТАКА благородната инициатива няма да приключи в края на предизборната кампания, а ще продължи и след това.
Народният представител Адриян Асенов помогна на предприемчив гражданин от Берковица да започне собствен бизнес. Той дари средства на Борислав Герасимов, за да може мъжът да се захване с търговия на авточасти, вместо да търси препитание в чужбина.
„Обърнах се за съдействие към АТАКА, защото тя е единствената партия, която подпомага обикновените хора и най-вече тези, които искат сами да си изкарват хляба. Само АТАКА подава ръка на гражданите, които искат да работят в България и за България и които имат идея за реализация“, каза Герасимов пред телевизия АЛФА. От своя страната депутатът от АТАКА заяви, че досегашните управници са правили всичко възможно да заличат малкия и среден бизнес у нас, за сметка на монополите. „Ние правим точно обратното, помагаме на тези, които искат да се захванат и имат идея как да развият свой дребен бизнес“, обясни Асенов.
Бизнесът в България беше грубо рекетиран по време на управлението на ГЕРБ. Това се доказа и след разкритията, които направиха бившите депутати от партията на Борисов Емил Димитров и Иван Петров. По техни думи близки до ГЕРБ кръгове са изнудвали бизнесмени чрез полиция и данъчни, като са искали до 70% от бизнеса им. Това са огромни щети върху българската икономика, която само за три години под управлението на Бойко Борисов изгуби 400 хиляди работни места.
С този жест АТАКА прави малка крачка към подобряване на бизнес климата.
Партия АТАКА беше потърсена за помощ и от жител на град Брусарци. Йордан и съпругата му са безработни. Те преживяват само с пенсията на мъжа, която е в размер на 180лв. Наскоро майката на Йордан си счупва крака и постъпва в болница. След известен престой в лечебното заведения идва денят на изписването й. Тогава Йордан разбира, че трябва да заплати целия престой на майка му, храната и всички останали консумативи. Това със скромната пенсия от 180 лв. Останал в безизходица, Йордан се обръща за помощ към АТАКА, за да може да изпишат близката му от болницата. Депутатът Адриан Асенов, който е и областният координатор на АТАКА за Северозападна България, веднага се отзовава на молбата на мъжа от Брусарци и му дарява необходимата сума, с която да се покрият болничните разходи на възрастната жена.
Националистите подпомогнаха финансово и жителите на Превала да отпразнуват своя празник на селото, малко преди Спасовден. Адриан Асенов беше единственият гост от парламентарно представените партии, който уважи жителите там. Кметът на селото Иван Вълчанов разказа, че по списък се водят 527 души, но реално жители на Превала са едва 300. Останалите са отишли в Италия, Германия, Кипър и т.н.. „Знаете ситуацията каква е, повечето са гурбетчии. Държавата не помага с нищо на малките населени места в страната. По програмите за временна заетост има 15 човека наети на работа. Другите са безработни и пенсионери. За празника, който всяка година организираме, разчитаме само на спонсори“, каза кметът.
Село Превала е типичен пример за обезлюдяването на малките населени места в България. Голяма част от жителите му са напуснали пределите на страната ни, а други са се преместили в по-големите градове, за да потърсят препитанието си. Сборът на селото е изключително важен, тъй като това е единственият ден в годината, в който се събират разделените за дълго време роднини и приятели.

 

Гаджева изпраща 9-годишен шахматист на турнир във Франция

Народният представител от АТАКА Деница Гаджева дари 1800 лв. на 9- годишния Николай. Той е европейски шампион по шахмат и има множество медали от български и международни турнири. Николай е част от Националния отбор по шах. Оказва се обаче, че децата от отбора нямат достатъчно средства, за да се явят на турнир във Франция. Желанието за победа и огромната страст към спорта карат Николай и родителите му да се обърнат за помощ към АТАКА.
Момчето е едно от талантливите деца на България. На 5 години печели първия си международен турнир по шахмат в Сърбия. Освен европейски шампион за ученици до 8 години, той е 6- ти на Световното първенство и държавен бронзов медалист за деца до 10 години. Той е отличник в класа, а класният ръководител на Николай г-жа Мария Плачкова не спести похвалите си за таланта на България. Николай е и градски шампион по плуване. Баща му с гордост споделя, че синът му е дал урок по шахмат на колежани от Ню Йорк и има амбиция за световна титла. Въпреки ежедневните усилия, които децата от Националния отбор полагат, финансовият фактор оказва влияние върху развитието им. Техният отбор е поканен на турнир във Франция, а освен на това събитие Николай трябва да присъства и на Европейския шампионат в Грузия. Тъй като парите не им достигат и изпитват затруднение да намерят спонсори, родителите на Николай се обръщат с писмо към АТАКА. Към писмото 9- годишното момче изпраща дори един от медалите си. Депутатът от Деница Гаджева лично връчи дарението на детето, защото младите таланти на България трябва да бъдат пазени и тяхното развитие трябва да бъде стимулирано.
Трогателни са думите на малкия Николай, който е имал покана да се състезава за Австрия, но е отказал, защото не може да си представи да слуша друг химн, освен българския от най-високото място на почетната стълбичка.
Бащата на Николай сподели пред камерата на телевизия АЛФА, че 30% от парите от Наградния фонд от следващата победа на сина му ще бъдат отделени за други млади таланти. Идеята е децата сами да си помагат в борбата към върха.

 

Националисти дариха дом за деца

В деня на детето 1 юни депутатът от 42-то Народно събрание Иван Димитров и активисти на партия АТАКА дариха дрехи и пари за ремонт на дом за деца със специални потребности в село Овча Могила. Народният представител лично посети социалния център, за да зарадва дечицата за празника им. С него бяха и общинските съветници от АТАКА в Свищов. С тяхна помощ бяха събрани дрехи за малчуганите от дома.
Кметът на село Овча Могила Нели Великова изрази благодарности към Иван Димитров затова, че той е първият народен представител посетил социалното заведение и то дни след началото на новото Народно събрание. Тя сподели, че атакистите не за първи път помагат с каквото е необходимо за изоставените деца и за общежитието, в което живеят.
Децата от дома посещават кръжок по приложни изкуства и се учат на различни занаяти. Те носят редица медали от спортни събития, които са организирани за деца в неравностойно положение. В един от кръжоците децата правят картини от царевица, боб и най-различни материали. В знак на благодарност те подариха една от тях на депутата от АТАКА, който обеща да помага на дома и занапред.

 

Депутат помогна за лечението на дете от Карлово

Депутатът в 42-то НС Магдалена Ташева направи парично дарение от името на ПГ на АТАКА на 2-годишно дете от град Карлово, което е родено с тежка форма на заболяване на гръбначния стълб- спина бифида. Ако не се извърши операция в чужбина, момиченцето няма перспектива да проходи. Заради напредналата фаза на заболяването мускулите на детето не са укрепнали и създават пречка за движение и стабилност в ходилата. Семейството на момиченцето не се отказва да търси помощ за малкото дете, което е първа група инвалид. Партия АТАКА се отзова на молбата на майката, която се грижи за трите си деца. Неведнъж тя е срещала отпора на държавата, както и на българските лекари.
В България може да се осъществи единствено пластична операция на гръбначния стълб, която да затвори раната на гърба на детето, заради раздвоения гръбнак. Това няма да помогне на малката Ева да проходи, споделя майка й пред телевизия АЛФА. Тежката форма на спина бифида при малкото момиченце е установена още при раждането му. Тогава лекарите констатират, че детето се нуждае от спешна операция на гръбначния стълб още в следващите 24 часа. Такава обаче не е извършена и така започва борбата с болестта на голямо семейство от град Карлово, което се препитава единствено от доходите на таткото, който работи като барман.
Иванка Милева от партия АТАКА посъветва младата майка да се обърне и към църквата и да вярва, че чудеса съществуват. Милева подари на малката Ева ръчно изработена икона, на която са изобразени Светците Изцерители, сред които е и Свети Иван Рилски, покровителят на България.
Това е поредното дарение от страна на националистите, които и след изборите продължават инициативата „Православна Солидарност“ за подпомагане на крайно нуждаещи хора. АТАКА няма да спре да се отзовава на сигналите на изпаднали в беда българи от цялата страна.

 

Бивш военен с помощ от АТАКА

Социалните отряди на патриотите от ПП АТАКА помогнаха на бивш военен от село Медковец. След като спира да работи за армията, Людмил Софрониев тегли кредити, за да започне собствен бизнес. Кризата докарва Людмил до фалит и днес той не може да обслужва кредитите си с малката пенсия, която получава. Народният представител Адриан Асенов помогна финансово на Софрониев, за да успее поне за известно време да покрие задълженията си. Преди време той тегли заем за земеделски машини, с които да развива бизнес, но големите фирми в бранша по думите му буквално изяждат малките земеделци в Северозападния регион. Това кара бившия военен да се откаже от земеделието.
Людмил сподели, че има 25 годишен стаж в армията. Бил е старшина на рота, а по-късно офицер. Въпреки заслугите, пенсията на военния е едва 350 лв., които са крайно недостатъчно да покрива нуждите на семейството си. Съпругата на Людмил работи в Общината като готвач, а синът им е ученик в 10 клас в Монтана и всеки месец плащат по 150 лева за квартира. Единият им заем е 400 лева, а другият 180 лева на месец.
„Реших да помогна на г-н Софрониев, защото виждам, че е човек, който се е решил със собствения си труд да помогне на себе си и на семейството, на близките си и на държавата в крайна сметка. Той обаче е обречен от властимащите – и предишните, и по-предишните. В момента вместо да реализира печалби за него и за страната, той е  е принуден да търси помощ“, каза депутатът от АТАКА Асенов.
Заради настъпилата финансова криза и безхаберното и крадливо поведение на управляващите от години насам много българи загубиха бизнеса си и не могат да обслужват кредитите си, подобно на случая с Людмил Софрониев. По-жалкото е, че много българи посягат към кредити, просто за да обслужват месечните си сметки. Именно заради това АТАКА настоява за по-високи минимална пенсия и заплата.