|

Аргументите, глупако!*

Кажете смислено защо не мога да оглавя антикорупционната комисия, не се давете от бяс, хейтъри мои!

Волен СИДЕРОВ

Напоследък има едно любимо упражнение за нашенските комплексари: да се упражняват на тема „Светът се срива, защото Сидеров съществува..“ Може да варирате: „защото този гад е  в парламента, а нас – костовисти, седесари, резесисти, куневисти, царисти, скатаджии и касимдалци  ни няма там“ . Или: „Защото е председател на комисията за борба с корупцията, а ние – костовисти, седесари, резесисти, куневисти, царисти, скатаджии и касимдалци, дето сме бакалаври по корупция, дето корупцията ни е в кръвта, не сме…“.
Няма как да отговарям на всички комплексарски изказвания, имам си друга, по-важна работа. От време на време, обаче човек трябва все пак да махне с нещо, поне буца пръст да хвърли към накачулените паразити -косери, кълвящи лозето, което нито са копали, нито са зарязвали. Че ще кълват, ясно – те друго не могат, но поне да не се самозабравят и да опоскат чуждия труд до корен.
И само по тази необходимост вчера, като останах по-свободен, реших да отговоря на есето на Арман Бабикян от понеделнишкия брой на „Труд“ – „България на три мюрета“.

С цел напомняне, иначе текстът не заслужава напрягане над клавиатурата.
 Самият Бабикян е представен като „експерт по политически маркетинг и пиар“. Давам награда – екскурзия до Армения на този, който ми посочи успешен политикомаркетингов проект или пиар на Бабикян,  откакто бившият, незапомнен с нищо журналист от „Канал Ком“ се подвизава като такъв експерт. Най-важният маркетинг и пиар на г-н Бабикян е свързан с Мария Капон, която Арман нарече преди време „Мис Парламент“. Тогава разсмя и учениците от помощните училища.
Самата Капон учреди през 2008 г. партията ЕНП, с цел да се излъже някой, че зад нея стои Барозу, но не би. На последните избори партийката на Капон взе 6 143 гласа или 0,17%, разбира се с експертната макетингова намеса на Бабикян. Който, впрочем, е цитиран по медиите като член на ръководството на тази формацийка. Значи редно е, драга редакция на „Труд“ да обявявате г-н Бабикян като „член на ръководството на пиратското копие на брюкселското ЕНП, който има политически интерес и партийна мотивация да прави неверни квалификации за партии и лидери на които завижда, че постигат по-добър политически резултат от неговата собствена.“ Малко дълга визитка, наистина, но пък вярна и освен това може да се сложи пред почти всички хулители на моя милост през последните месец-два.
Наистина съм изумен, когато такъв като Бабикян сочи АТАКА за „политически негнуслива“ При положение, че партийната шефка и същевременно пиар клиент на Бабикян – Мария Капон ходеше като представителка на древен занаят от партия в партия и от лидер на лидер да се предлага. Пробвала се е и в АТАКА за евроизборите 2009. През останалото време партията на Капон-Бабикян се предлагаше на: Христо Ковачки, Иван Костов, Красимир Каракачанов, Касим Дал, Бойко Борисов и на наричания от Бабикян „шут“ Яне Янев. Шут, шут, ама през 2009 г. Капон е мажоритарен кандидат на Янев за Пловдив, а Бабикян ръководи маркетинга и провожда автобуси с избиратели от Монтана да гласуват в Пловдивско срещу награда екскурзия до Бачковския манастир.
Припомням тези факти, за да се знае кой кой е. Да не се изказва някой като наблюдател от петнайсетия ред, а всъщност да е заинтересовано лице от пълнежа на сцената. Което не може да скрие яда си, че не му дават роля с думички, а все играе масовка.

Няма аргументи в напоените с омраза и злоба текстове и телевизионни хули против мен напоследък. Защо не мога да бъда председател на парламентарната комисия против корупция? Защото съм приватизирал заводите на България на безценица? Не съм. Защото съм правил заменки на имоти „кон за кокошка“? Не съм. Защото съм правил далавери с обществени поръчки за стотици милиони? Не съм. Защото съм бил на държавна длъжност и съм вземал подкупи? Не съм. Защото съм бил председател на общински съвет и съм си купил тлъст общински парцел на безценица? Не съм. Защото съм возил на правителствения самолет певачки и авери на държавна сметка? Не съм. Защото съм вдигнал замъци, ограбвайки народа си? Не съм, живея под наем и го знаете прекрасно, хейтъри мои, ненагледни. Затова чувам вашето скърцане със зъби, но не чувам разумен глас и доводи. Усещам страданието ви, но нямам салфетка за вашите крокодилски сълзи.
Какво да направя за теб, Бабикян, за да не страдаш? Нима е недостатъчно, че вече осем години се боря за арменската кауза и внасям  като луд пак и пак проекторешението за признаване на арменския геноцид в Османската империя. А може би наистина съм луд, както пишат моите хейтъри и трябва да спра да браня арменската кауза като Матросов. Така де, какво получавам насреща от арменците? Благодарност? Ами! Бабикян ме плюе по медиите, Халваджиян щял да ме  съди за 4 милиона паунда – все едно съм Енвер Паша, а не единственият партиен лидер у нас, борец за арменската кауза. Но нейсе, направи добро и го хвърли в морето, казва народът.
Като цяло ми е ясно защо хората изпитват яд, ревност, озлобление, завист и предизвикват уроки с лош поглед. Не мога да разбера обаче защо претендиращи да са интелигенция коментатори, анализатори и всичколози, не коментират явните и същински проблеми на България – безработицата, ултраниските доходи и пенсии, колониалната зависимост от чужди мегакорпорации и монополи, изпомпването на печалби от бедния българин в посока богати държави и нежеланието на поредното поколение управляващи да подобрят реално дереджето на българския народ. АТАКА е лоша, ксенофобска, антиевропейска, аз съм злодеят на 21 век, това е ясно. Но с какво вашата омраза, драги армани, версачета, долчета и габанита, допринася за подобрението на живота на народа у нас. Наистина ли смятате, че ако ги няма АТАКА и Сидеров, България ще стане Швейцария? Защото така излиза от нахъсаните ви, злобни текстчета.
Ако така смятате, значи сте много, много зле. Не мога да ви помогна. Потърсете екзорсист!

 

„Труд“ изряза право на отговор на Сидеров

Този текст беше съкратен от редакцията на вестника