|

АТАКА сигнализира прокуратурата и кмета на Бургас за незаконните трасета на СКАТ

Общинска полиция и СКАТ саботират работата на АЛФА ТВ

Екип АТАКА

Сидеров с кмета на Бургас Димитър Николов.

 

Лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров и депутати от парламентарната група на националистите подадоха сигнал в Окръжна прокуратура-Бургас в понеделник за множество незаконни строежи на „СКАТ ТВ“ ООД. Нарушенията от страна на Валери Симеонов, Данчо Хаджиев и Петьо Георгиев (собственици на СКАТ) са извършени на територията на различни общини в Бургаска област. Става въпрос за полагане на подземни кабелни проводи без съответните строителни документи и разрешителни. Използвайки тези незаконни строежи, дружеството предоставя в качеството си на кабелен оператор услугите интернет, телефония и кабелна телевизия на десетки хиляди абонати, които заплащат ежемесечни такси. Тъй като тези трасета се явяват незаконно строителство, то не се издават задължителните разходни документи за сумите, постъпващи от абонатите. Постъпилите суми в касите на СКАТ не се отразяват и в приходните документи на фирмата, се казва в сигнала на националистите до прокуратурата. Към него те предоставиха на окръжния прокурор видеозаписи от журналистически разследвания на телевизия АЛФА, които доказват нарушенията на „СКАТ ТВ“ ООД и съответно на нейните собственици.
Сидеров и депутатите се срещнаха с кмета на Бургас Димитър Николов, който също се запозна с нарушенията на Валери Симеонов и СКАТ, извършени на територията на Бургас.
На срещата в Общината, в качеството си на председател на Комисия за борба с корупция и конфликт на интереси, Сидеров изиска схема, която да визуализира всички строежи, изразяващи се в прокарване на подземни кабелни оптични проводи на СКАТ ТВ на територията на общината. Оказа се, че такава схема до момента не е изготвяна, въпреки доказателствата, че незаконни трасета на фирмата на Симеонов всъщност съществуват.
Кметът на Бургас от своя страна поиска съдействие от Волен Сидеров да се осигури финансиране за изготвянето на кадастрална карта, показваща трасетата, чрез които СКАТ предава телевизионен и интернет сигнал. Според Николов парите не са много, а по този начин контролът за законността на мрежата ще бъде по-ефективен. Сидеров обеща да финансира проекта, за да може разследването на незаконните трасета да стане възможно най-бързо.
„Оказа се, че досега няма кадастър на подземните трасета, а това застрашава и сигурността на общината. Причината е, че не се знае какво има под земята“, коментира Волен Сидеров пред екип на в. „Атака“. Според него е недопустимо местните олигарси, като шефа на СКАТ, да проявяват своеволия, чрез които се застрашава живота на бургазлии.
По време на срещата с кмета на Бургас Димитър Николов беше обсъдена и темата за грубата намеса на бургаската общинска полиция в работата на телевизия АЛФА.
„Когато нашите екипи започнат някакво разследване, веднага идва екип на Общинска полиция с екип на СКАТ. Кой дава правото да се следи по този начин работата на нашата партийна телевизия?“, каза във ведомството Сидеров.

 

Сидеров алармира НАП за данъчните измами на кабеларката

Волен Сидеров и депутатите от АТАКА Миглена Александрова, Деница Гаджева, Димитър Димов и Иван Димитров подадоха сигнал за данъчни нарушения на „СКАТ ТВ“ ООД в НАП Бургас този понеделник. Народните представители се срещнаха с изпълняващия длъжността директор на агенцията в морския град Стефан Илчев. В сигнала им се посочва за извършени финансови измами от страна на собствениците на фирмата „СКАТ ТВ“ Валери Симеонов, Данчо Хаджиев и Петьо Георгиев.
Освен че нарушават данъчното законодателство като не издават касов бон за предоставяната услуга телевизия и интернет, действията на Симеонов и приближените му представляват и престъпление по смисъла на чл. 255 от Наказателния кодекс. Той гласи, че при избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери се наказва с лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на цялото имущество на виновния.
Като доказателство за данъчните нарушения Сидеров приложи и към сигнала до НАП видеозаписи от журналистически разследванията на телевизия АЛФА.
„Институциите трябвало да се задействат, за да постигнем адекватен резултат в разследването си за деянията и схемите на групировката СКАТ“, каза лидерът на АТАКА.