|

Мутри на СКАТ окупираха сградата на „София Прес“

Здравеняците на Валери Симеонов не допуснаха екип на АЛФА ТВ на пресконференция на пчеларите в България

Валери Симеонов (с очилата) излиза от „София Прес“ обграден от множество гамени, които го браниха от екип на АЛФА ТВ.

 

Олигархът Валери Симеонов окупира сградата на „София Прес“. Екипът на телевизия АЛФА не беше допуснат от охраната на групировка СКАТ до пресконференция на пчеларите в България този четвъртък.
Събитието на браншовите организации на българските производители на пчелен мед беше с начален час 11:00, а пресконференцията на Националния фронт за спасение на Бойко беше насрочена за 12:00.

Охранители окупираха входа на сградата по поръчка на Симеонов.

 

Личната охраната на Симеонов, без разрешението на управителя на „София Прес“ Драгомир Петков беше барикадирала входа часове преди пресконференцията на скатаджиите и допускаше в сградата само медии по преценката на Валери Симеонов, което е абсолютно самоуправство в частна собственост. Попитахме представители на пчеларските организации дали са поръчвали охрана за събитието си и дали имат против да отразим, както винаги, дейността им. Те отрекоха да са наемали каквито и да е хора, които да охраняват сградата и заявиха, че всички медии са били поканени на събитието им.

Тези мъже също бяха от антуража на бургаския олигарх.

 

Заради мутрите на СКАТ обаче журналистите от АЛФА ТВ не можаха да отразят пресконференцията на пчеларите. Репортерът Ивелин Николов се свърза по телефона с шефа на „София Прес“, който потвърди, че здравеняците пред сградата са на СКАТ, а не на „София Прес“.
Оказва се, че Валери Симеонов си позволява да саботира медийни събития без да се интересува, че по този махленски начин на саморазправа нарушава законите на Р България.
Самият Симеонов на два пъти беше засечен от екипа на АЛФА ТВ и въпреки тежката охрана, с която се беше обградил, журналистът от АЛФА му зададе няколко въпроса. Естествено, той не пожела да отговори кога ще си премахне незаконните оптични трасета по Черноморието и кога ще бъде бутната незаконната пристройка в сараите му край Златоград. Не отговори и на това дали е морално православен християнин и самоопределящ се като патриот да разпространява гей порно.
Един от верните му подчинени Велизар Енчев също бдеше за спокойствието на своя финансов покровител Симеонов. Попитан за незаконната дейност на „СКАТ ТВ“ ООД  Енчев се измъкна от екипа, без да вземе документите, с които разполагаме за незаконни им деяния.
Енчев е поредната платена пионка в ръцете на Валери Симеонов, подобно на Валентин Касабов. Хюсеин Ахмед кум на Касабов, сподели, че телевизионният водещ се е продал за хонорарите на Винкела. За пореден път станахме свидетели на арогантно поведение на групировката СКАТ, която започна да се разпорежда и на територията на София.