|

Полицаи и общинари в Бургас под чадъра на групировката СКАТ

Общинската полиция в Бургас, която е подчинена на кмета Димитър Николов (който Валери Симеонов нарича Митята), брани неимоверно шефа на СКАТ. Когато екип на АЛФА ТВ отива да снима репортаж или да събира достатъчно изобличителен материал, за да покаже на хората какво представлява Далавери Симеонов, в този момент пристига общинска полиция и екип на мафиотската групировка СКАТ. Те започват да тормозят служителите на АЛФА и да възпрепятстват работата им.
Пример за това как полиция и общинари бранят групировката СКАТ е случаят от неделя в Созопол, когато екип на АЛФА неволно стана свидетел на грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата от страна на телевизия СКАТ. Служебен автомобил на бургаската кабеларка беше паркиран от лявата страна на платното. Тогава репортер на АЛФА попита за очевидното нарушение полицай и служител на Синя зона, които бяха наблизо. Вместо веднага да глобят нарушителите обаче, униформените избягаха. Всъщност, полицията и Синя зона в Созопол не са единствените, страхуващи се от Балевски (Симеонов) и групировката СКАТ. Сред списъка на подчинените им се оказаха и служители на Бургаската общинска полиция, наричаща се в морския град отдел „Обществен ред и сигурност“ към Общината.

 

Съсед на Симеонов: Той е мошеник, не ми издава касов бон за кабелната

Какво да ви кажа за Винкела, мошеник като всеки друг. Това отсече бургазлия от квартал „Зорница“, който живее в съседство с шефа на СКАТ Валери Симеонов.
Мъжът сподели, че е абонат на кабелния доставчик СКАТ, тъй като няма  други варианти за телевизия в региона им. „Абонат съм на СКАТ и плащам месечна такса. Идват на вратата ми, давам им пари, късат ми една бележка и това е. Не ми издават касова бележка, нито пък носят касов апарат“, разкри съседът на Валери Симеонов.
Тук идва въпросът къде са НАП и Прокуратурата в Бургас и защо не се самосезират за закононарушенията на фирмите на Симеонов.