|

АТАКА : Бежанската вълна заплашва националната ни сигурност

Диана ТОДОРОВА

Парламентът отхвърли проекторешение на АТАКА, според което не бива да бъдат допускани имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република на територията на Р България. Това стана в сряда на пленарно заседание, когато „за“ проекта гласуваха 18 народни представители, „против“ – 165, а четирима депутати от Коалиция за България се въздържаха. Предложението на националистите е на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България, а мотивите към него са следните: „Във връзка с кризата на територия на Сирийската арабска република и бежанските потоци от сирийски граждани, търсещи убежище в България, трябва да признаем, че държавата ни няма нужния капацитет, способности и финансови възможности за приемането на нови бежанци“. От данните, изнесени от националистите в парламента, капацитетът на страната ни за настаняване на бежанци в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и специализираните домове на МВР е 1930 лица, а към момента по данни на МВР той е надхвърлен с 438 места. Редица експерти и анализатори прогнозират, че броят на бежанците от Сирия може да достигне до шест или десет хиляди до края на 2013 г., като никой не се наема да определи развитието на кризата и наплива на имигрантите след 2013 г.
„Нека отворим очите си за реалностите – в България нахлуват терористи. Даваме закрила и убежище на джихадисти от цял свят. Това са престъпници и масови убийци от Свободната сирийска армия“, каза от парламентарната трибуна в сряда народният представител от АТАКА Магдалена Ташева, която откри дебатите по проекторешението за затваряне на българските граници за емигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително Република Сърбия.
По време на обсъжданията на предложението на АТАКА за затваряне на южната ни граница, освен телевизия АЛФА, нито една друга електронна медия не отрази дебатите от начало до край. Единствено телевизията на партия АТАКА показа в цялост изказванията от трибуната на депутатите такива, каквито са. Останалите медии търсеха провокация с националистите и вместо да задават въпроси по съществото на дебата, търчаха след Волен Сидеров.

 

Магдалена Ташева: През границата ни нахлуват обучени мюсюлмански терористи

Този масиран имигранстки поток цели ислямизацията на България

Магдалена Ташева заяви в НС, че истинските сирийски бежанци не могат да стигнат до границата с Турция, да пресекат цяла Турция, та да стигнат до българска територия, тъй като от юни насам турската граница със Сирия е запечатана.

В България в момента със съгласието, макар и не по волята на сегашното правителство, нахлува една частна мюсюлманска армия, тренирана, обучена за терористични действия в двайсетте лагера по турско-сирийската граница. Това заяви от парламентарната трибуна в сряда депутатът от АТАКА Магдалена Ташева по време на обсъжданията на проекторешението на националистите относно наложителното затваряне на границата на България с Турция. Според Ташева тази обучена армия пристига в страната ни с антуража си – жените и децата, за да се засели на наша територия.
„Тези „бежанци“ не крият терористичната си природа. Те нахлуват, развявайки зелено-бяло-черното знаме на т.нар.

Сирийска свободна армия, която изби хиляди
цивилни сирийци

Това знаме се вее из бежанските лагери в България, а вече и по дюнерджийниците в София“, каза още националистката. По думите й, този трансфер на радикализирано ислямско население е платен от Турция, Катар и Саудитска Арабия.
Тя даде пример с уж случаен „сирийски бежанец“, който обяви, че е дошъл с 24 хил. евро и не разчитал на помощите от държавата. „Не е ясно откъде тези „бежанци“ имат толкова пари и кой в българските институции позволява масов нелегален трафик на огромни суми валута! Дошъл тук да изкупува територии и активи. Това не са бежанци!“, категорична бе Ташева.
Според информацията на всички международни медии тези тълпи прииждат у нас единствено от турска територия. „Можем да ги наричаме бежанци, но турски, защото оттам идват“, каза от трибуната депутатката. По думите й, Сирийската свободна армия е инструмент, с който Турция се стреми да засили ислямизацията на България. „Тази армия бе създадена, за да тероризира сирийското население и така да доведе до падането на легитимния, светски режим в Дамаск, заяви националистката.
„Границата не се охранява“, заяви Ташева и посочи, че отговорност за това носи министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветлин Йовчев. „Това е единственият вътрешен министър в целия свят, който не знае колко бежанци има на територията му. Той не знае! Той казва, че били „над 5 хиляди“, но и 20 хиляди са над 5 хиляди. Колко са?“, обърна се към представителите на ГЕРБ и БСП Магдалена Ташева.

Как е възможно министър на вътрешните работи да не знае колко бежанци има на територията на България?!

„Аз не знам да има християнски бежанци от Европа, към която и да е друга посока. Има мюсюлмански бежанци, мюсюлмански вълни, които заливат Стария континент и затова се плаща скъпо – плащат ислямските режими, например монархиите в Персийския залив“, заяви Магдалена Ташева. Според нея това нашествие се случва благодарение на съдействие от българските власти на високо ниво. „Неслучайно границата е отворена. На 245 километра имало 45 полицаи. Тоест три групи от по 15 човека. Е, какво могат да опазят те?!“, запита националистката.
Според Ташева тези хора не са автентични сирийски бежанци, каквито се опитват да ни ги представят. „Истинските сирийски бежанци не могат да стигнат до границата с Турция, да пресекат цяла Турция, та да стигнат до българска територия, тъй като от юни насам турската граница със Сирия е запечатана. Тя се охранява от БТР-и, танкове, военни джипове, там се стреля срещу всяка група, идваща от сирийска територия. Затворена е и границата на Йордания със Сирия. Това са официални анонси и съобщения на турското и йорданското правителство“, информира Магдалена Ташева. Затова според нея е нелогично имигрантите, които в момента нахлуват в България, да бъдат наричани „сирийски бежанци“, защото в действителност те не са такива. „Защо този бежански поток не е насочен към Израел, Катар или Саудитска Арабия, които както вече съм имала възможност да кажа, имат верска, културна и езикова съвместимост с това население?! При това са богати държави и спокойно могат да поемат разходите по издръжката им? Защо този поток се насочва към България? Очевидно това движение на население преследва геополитическа цел – преследва ислямизация“, категорична бе националистката в НС. Ташева призова всички народни представители да си отворят очите за истината и да гласуват по съвест, както ги задължава клетвата им – във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. „Не на турския, не на сирийския, не на катарския – на българския народ“, завърши депутатката.

 

„Сирийските бежанци“ ежедневно извършват престъпления

В района на Хасково т. нар. сирийски бежанци ежедневно извършват някакви престъпления, най-вече обири. Това заяви от парламентарната трибуна в сряда депутатът от АТАКА Гален Монев по време на обсъжданията на внесеното от националистите проекторешение за затварянето на границата ни с Турция. „Преди дни бях в района на Хасково и се натъкнах само на млади 20-30-годишни мъже. Това са т.нар. сирийски бежанци. Лъжа е, че в България идват майки с деца, които искат да се спасят“, каза Монев. По думите му, не е нормално българските градове да заприличват на Ню Йорк, с многонационално население. „На разходка в Свиленград например се забелязват хора от поне 15 националности“, свидетелства народният представител. Според него населението на Свиленград и Пъстрогор всеки ден пропищява от увеличаващото се бежанско присъствие. Причината е, че чужденците извършват дребни престъпления, които остават безнаказани от полицията. „Това, което ние от партия АТАКА предлагаме, е недопускане на тези съмнителни имигранти. Пуснахме такава подписка на територията на област Хасково, защото хората не искат тази напаст“, категоричен бе Гален Монев. Той заяви, че до момента в Хасковска област са събрани над 2000 подписа и инициативата ще продължава.  „Спрете с това „майки с дечица“, призова останалите депутати Монев, като бе категоричен, че тази теза е заблуда.

 

Волен Сидеров: Българите са подложени на расова дискриминация от управляващите

През границата ни нахлуват обучени мюсюлмански терористи

Българите са подложени на расова дискриминация от управляващите, защото се оказва, че за всеки сириец държавата плаща по 1100 лева на месец, а за вдигане на пенсиите и заплатите на народа пари няма. Това заяви от парламентарната трибуна в сряда лидерът на АТАКА Волен Сидеров по повод внесеното от националистите проекторешение за затваряне на границата ни с Турция. „Държавата ни не разполага с нужния капацитет за настаняване, както и необходимите средства, за да издържа бежанците, прииждащи всеки ден“, добави националистът. Сидеров изнесе данни от МВР, според които  държавата ни не притежава нужния капацитет и възможности, за да се справи с подобна мащабна бежанска вълна. Лидерът на българските патриоти цитира и зам.-министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който преди време заяви, че за издръжката на един бежанец са необходими 1100 лева месечно. „В същото време българските пенсионери, които със своя дългогодишен труд изграждаха България, получават минимална пенсия в размер на 150 лв. В бюджета нямало средства за увеличение на техните пенсии, но явно в същия бюджет има 1100 лв. на месец за издръжка на хиляди чужденци, представящи се за сирийски бежанци“, възмути се от трибуната националист №1. АТАКА смята, че подобна сума е непосилна за българската държава. „Ако правителството мисли, че може да се справи, ние настояваме то да увеличи заплатите и пенсиите на момента“, категоричен бе Сидеров и предложи пенсиите да бъдат увеличени с по 30 лева още сега. „Противното би означавало да поставим българите в условията на брутална расова дискриминация. Българската държава нямала пари за увеличаване на минималната работна заплата, затова българите са принудени да робуват за 310 лв. на месец, но за сирийците явно има 3,5 пъти по-високи суми. Това е абсурд, който трябва да бъде незабавно прекратен“, каза още Волен Сидеров. По думите му, архивите и картотеките на криминални лица от сирийски произход се намират изцяло в компетенцията на Сирийската държава, а българското МВР няма как да има информация дали на наша територия не търсят убежище членове на терористични организации и частни ислямски армии от типа на „Джибхат ал-Нусра“, „Сирийска свободна армия“, „Ислямска държава в Ирак и Сирия“ и други. „Нахлуването им в България създава заплаха за националната сигурност, териториалната цялост, животът и собствеността на българите за поколения напред“, категоричен бе Сидеров.