|

Волен Сидеров: Да се създаде алианс на националисти в Европарламента

Дошло е времето обединените патриоти в Европа да предложат нова идеология за бъдещето на ЕС

Петя Кузева

Д-р Йоханес Хюбнер, говорител по външна политика на австрийската Партия на свободата и член на парламента, с народните представители от АТАКА

 

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров, заместник-председателят на партията Десислав Чуколов и народният представител Калина Балабанова бяха на официално посещение във Виена по покана на Австрийската партия на свободата – третата политическа сила в страната. Процесите в Европа привличат все повече хора към традиционните ценности, а последното доказателство за това е, че на изборите на 29 септември тази година партията на Ханс-Кристиан Щрахе спечели над 20 процента от вота, което прави близо 963 000 избиратели, или 40 депутатски места от общо 183.
Българската делегация посети Австрийския парламент, както и Виенския парламент – еквивалент на българския общински съвет. Там Сидеров и депутатите от АТАКА бяха приети от говорителя по външна политика на Партията на свободата и член на новосвормирания парламент д-р Йоханес Хюбнер, както и от вицепрезидента на Виенския парламент Йохан Херцог.

Волен Сидеров връчи на Д-р Хюбнер книга с антикварна стойност за историята на Стара Виена

 

Едни от основните теми на дискусиите бяха актуалната политическа ситуация в България и Австрия, т.нар. сирийски бежанци, почти нетърпимата ситуация с мюсюлманските имигранти в Европейския съюз, интеграцията на циганите, изборите за европейски парламент, все по-големият дефицит на суверенитет на страните в Европейския съюз. АТАКА и Партията на свободата имат както сходни патриотични възгледи, така и сходни проблеми.
Отношението на австрийските казионни медии към партията на Ханс-Кристиан Щрахе се свежда до медийно затъмнение или слагане на етикети като ксенофобска и крайна. Ситуация, до болка позната и в България като отношението на медиите към АТАКА. Д-р Хюбнер и съпартийците му останаха впечатлени, че Сидеров се е хвърлил в голямото предизвикателство да създаде и да развива 24-часовия телевизионен канал АЛФА, за да информира българите за това, което реално се случва в страната и да отваря очите на хората за истината.
„Медиите и самата европейска номенклатура в лицето на ръководството на Европейския съюз внушават, че ЕС е много полезен, но това не е така и населението на Австрия започна да го осъзнава“, заяви Хюбнер. Направи впечатление, че и АТАКА, и Партията на свободата са против членството на страните от Европейския съюз в НАТО и са за неутралитет на държавите си. Д-р Хюбнер определи Европейския съюз като Новата римска империя, а еврозоната – като „вече видимо и в цифри бедствие“. Подобна позиция е ясно изразена от АТАКА и в „Плана Сидеров“, като на срещата лидерът на  националистите поясни, че АТАКА е единствената политическа сила в България, който казва, че страната не печели от членството си в Европейския съюз.
Основният проблем в Австрия и по-специално във Виена е имиграцията, като над 50 % от населението в столицата не е местно и е предимно мюсюлманско. За това алармира вицепрезидентът на Виенския парламент Йохан Херцог, като добави, че тенденцията за още по-голямо нашествие е повече от тревожна. Над 250 000 от общо 700-те хиляди общински жилища са заети от имигранти. Разликата със София е, че и до ден-днешен джамия във Виена няма заради силната гражданска позиция на християните в столицата на Австрия и региона. Това обяснява и завидния процент на изборите за „Партията на свободата“.
Волен Сидеров заяви още, че в Европейския парламент трябва да бъде създаден алианс на националистическите партии между АТАКА, Австрийската партия на свободата, Френския национален фронт, партията Влаамс Беланг в Белгия и други сродни европейски партии. „Подобен съюз е възможен преди предстоящите избори за европейски парламент и с оглед на все по-нарастващата популярност на националистическите партии в Европа“, заяви Сидеров. „Въпреки нюансите в позициите по различни националноотговорни политики, патриотите трябва да стъпят на една здрава основа в икономически план. Такава против  колониалното робство и отваряне на пазарите към страните от  БРИКС, за да може с общи усилия да вдигнат икономиката на крака“, заключи Сидеров във Виена.