|

Димитър Димов: Заслугата за мораториума е на АТАКА

Убеден съм, че всеки българин чувства приемането на мораториума за земята като победа за България. За първи път през последните 20 години българското Народно събрание приема решение в защита на българския национален интерес. И това се случва с голямата заслуга на партия АТАКА, заяви в сутрешния блок на БТВ народният представител Димитър Димов. Използвам ефира, за да благодаря на колегите от БСП и от ГЕРБ, които подходиха отговорно към приемането на този мораториум и не се съобразиха с факта, че в момента се спекулира с това, че Еврокомисията ще налага глоби и санкции за България, каза Димов. Когато става въпрос за свещената българска земя, не бива да се съобразяваме с всяка директива и забележка на еврокомисията. Вярно, има споразумителни договори с ЕК и ЕС и всяко нещо е поправимо, но не и когато продадеш българската земя, защото това е завинаги. В периода на мораториума, който АТАКА предложи, ще имаме възможност да променим нашето законодателство, посочи националистът.
Волята на народа не е популизъм, категоричен бе Димов. Имаме основен мотив да поискаме преразглеждането на този договор, защото българската земя в момента е на цена, на която ще бъде разпродадена веднага. Тя е десет, петнадесет пъти по-евтина от тази, която е в Европа, обоснова се атакистът.
Не можем да говорим за раздвижване на икономиката чрез продажба на българска земя. Тя не трябва да се продава, заключи Димов.