|

ДПС и БСП готвят скандално назначение в Бургас

Назначават за шеф на РДНСК човек на СКАТ

 

Милен Ненчев

 

За директор на Районна дирекция за национален строителен контрол Бургас е спряган Милен Ненчев – близък човек на олигарха Валери Симеонов. Ненчев е технически ръководител по строителните обекти на групировката СКАТ. От известно време по телевизия на Симеонов текат хвалебствени материали за бъдещия шеф на строителния контрол в морския град. В момента на поста директор е Ваня Радева. Това е жената, която така и не можа да обясни защо след всичките констатирани нарушения по строежите на шефа на СКАТ няма никакви последствия за него. Това показа зависимостта на представителите на строителния контрол от групировката СКАТ.
Припомняме, че РДНСК-Бургас установява, че Симеонов има незаконни разклонения по оптичното трасе Несебър-Слънчев бряг-Свети Влас и не назначават държавно приемателна комисия за обекта изграден от групировката СКАТ. Въпреки това пред погледите на РДНСК Симеонов до ден днешен експлоатира незаконно трасетата си.
Готвеният за нов шеф Милен Ненчев вече е заемал този пост. Уволнен е през 2010 г. Именно по времето на Ненчев Симеонов прави своите незаконни разклонения по кабелните си трасета. Ненчев изготвя проекта за полагането на кабелите на скатаджии от Несебър през Слънчев бряг до Свети Влас. Докато той е директор на РДНСК, групировката разширява мрежата си за доставка на телевизионен сигнал в курортните селища.
Ненчев е знаел още при поставянето на кабелите под земята, че те са незаконни, но не е предприел никакви мерки, за да бъде спазен законът.
Народният представител от КБ и председател на областната организация на БСП в Бургас Атанас Зафиров потвърди за сайта BurgasPlus, че уволненият в началото на 2010 г. от ГЕРБ заради “ структурни промени“ директор Ненчев е сред кандидатите за поста. Според Зафиров, номинацията на Ненчев обаче не е на БСП: „Не е наша кандидатура, но го харесват и браншовиците“, уточнява Зафиров, без да споменава кои точно от бранша са застанали в подкрепа на Ненчев.
Информацията на ТВ АЛФА е, че лично Валери Симеонов е лобирал за скандалния Милен Ненчев. Днешното управление в лицето на БСП и ДПС също не прилага законите на Р България, когато е засегната групировката СКАТ.
От наши източници в община Бургас разбираме, че депутатът Дурхан Мустафа от ДПС е предложил на БСП да бъде назначен човекът на Валери Симеонов Милен Ненчев. Социалистите са се съгласили да назначат Ненчев, като уж тяхна кандидатура, за да не стане скандал. В община Бургас се говори, че промените в строителния контрол ще бъдат факт до дни, а документите на Ненчев са на бюрото и на лидера на ДПС Лютви Местан.
Тук идва въпросът сключил ли е Валери Симеонов сделка с ДПС и БСП? Лидерът на групировката СКАТ ще овладее чрез Милен Ненчев РДНСК -  Бургас и ще може да прикрие нарушенията по строителните му обекти.
Друга любопитна подробност около Ненчев е, че съпругата му се е снимала за корицата на Плейбой. Още една допирна точка с Валери Симеонов, който от своя страна е един от най-големите разпространители на порнографски канали.
Милен Ненчев е надзорник и по строителните обекти на турския бизнесмен Неджет Куш.  Куш бе един от домакините на скандалната визита на вицепремиера на Турция Бекир Боздаг.
Попитахме съпредседателя на фронтоваците на Бойко Валентин Касабов за предстоящото назначение на Милен Ненчев, но той не пожела да отговори.

 

Валери Симеонов завлякъл “Подкрепа” през 1992 г., съдили го

Факсимилета на исковата молба и призовката от 1992 г., с които в. „Атака“ разполага

 

Олигархът Валери Симеонов имал проблеми с правораздавателната система в далечната 1992 г., научи в. „Атака“. Срещу собственика на групировката СКАТ тогава бил заведен иск за 25 000 лв., голяма „вносна“ кафемашина „Сан Марко“ и кафене с магазин на фирма „Геотехинженеринг“. Двата обекта били открити като синдикални на територията на държавната фирма „Промет“ в село Дебелт, Бургаска област. В периода 1990-1991 г. Валери Симеонов бил съпредседател на Свободния синдикат към синдикалната федерация „Геология, металургия и химия“ към КТ „Подкрепа“. В ролята на профсъюзен деятел днешният олигарх раздавал заеми от средствата на т.н. синдикална фирма „Геохиминженеринг“, но го е правел без знанието на членската маса, синдикалния и изпълнителния съвет и без да са му гласувани бюджет и правомощия.
Че се е стигнало до съдебно дело, личи от призовката, с която в. „Атака“ разполага, получена от ищеца в лицето на синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ в село Дебелт. Това означава, че и ответникът Симеонов е получил призовка, но като обвиняем. Искът през 1992 г. е заведен от синдикалната секция към КТ „Подкрепа“ при фирма „Промет“. Още тогава имало съмнения, че „Геохиминженеринг“ се явява „черна каса“ на „Подкрепа“ и чрез подставени лица – синдикалисти на високи постове, трупали пари за сметка на членския внос. Дейността на въпросната фирма е търговия със скрап.
Ищците от „Подкрепа“ са записали в исковата си молба до председателя на РС в Бургас, че доказателства ще представят в съда заедно с преписка от Районна прокуратура. Поискали са финансово-счетоводна и икономическа експертиза, която да провери „първичната документация“ – протоколи, писма, приходно-разходни касови ордери, квитанции, фактури, сметки и пр. Настояли са от ответника да се изиска цялата документация, свързана със заприходената кафемашина, предоставена за ползване на секцията на КТ „Подкрепа“
Съдът забатачва делото и то губи давност през годините. Защо – предстои да разберем.

 

Жената на скатаджията Касабов излъгала съда в Страсбург

Журналистката Катя Касабова, съпруга на съпредседателя на НФСБ, е излъгала европейския съд в Страсбург. През 2000 година Касабова публикува две статии в бургаския всекидневник „Компас“, с които според нея разкрива потресаващи факти за трайно установена корупционна практика при приема на ученици в елитните гимназии. Оказва се, че т.нар. разкрития на Касабова са абсолютни измислици. По-късно тя е осъдена на общо 7500 лева обезщетение за четиримата експерти, които е оклеветила. Това са Тотка Казакова, Антония Месерджиева, Генчо Далев и Румен Евстатиев, като жената на скатаджията получава и глоба от държавата. Напористата съпруга на Валентин Касабов отива да търси обезщетение в европейския съд за правата на човека. Съдът в Страсбург също потвърждава, че Касабова е трябвало да направи по-сериозна проверка за тежките обвинения за корупция, които отправя, и ЕСПЧ признава, че има клевета. Интересното е, че съдът в Страсбург решава да компенсира журналистката, тъй като смята, че българският съд се е произнесъл твърде строго към нея. Обезщетението от 7500 лева, което трябва да изплати на оклеветените експерти, е твърде високо, защото Касабова получавала само 200 лева заплата от вестника, в който работи. Касабова подвежда съда, че единствените й доходи са заплатите й от вестник „Компас“ . Екип на телевизия АЛФА се срещна с бившият й работодател във в. „Компас“ Красимир Кръстьовски. От него разбираме, че Касабова не е имала договор с него, а е получавала хонорари, и освен това Касабова е работила по същото време във в „Новинар“ .
„Тя е измамила европейския съд. Катя Касабова не е имала трудов договор с в. „Компас“, за да твърди, че е била само на тази заплата. Ако тя е представила в Страсбург като единствен доход само хонорарите в моя вестник, това означава, че тя е укрила доходите си от  „Новинар“, заяви Кръстьовски.
Чрез лъжата си Катя Касабова е спечелила 11 800 лева на гърба на българските данъкоплатци, а освен това оклеветява страната ни в Европа. Същата Касабова множество пъти е публикувала в сайта си „Флагман“ лъжи по адрес на партия АТАКА.