|

Проф. Станислав Станилов: Къде се харчат милионите на ГЕРБ?

Рейтингът на Народното събрание е нисък, защото в България се прави опит да се извърши Оранжева революция. Това е революция, която има за цел в страната да настъпи хаос, какъвто има в Грузия, Украйна и в други държави. Това заяви депутатът от АТАКА проф. Станислав Станилов в интервю за БНР като уточни, че „парламентът е на мерника на медии и на протести“.
Професор Станилов каза, че част от депутатите от парламентарната група на АТАКА са били в Брюксел, за да изразят на място недоволството си от изказване на евродепутат от Европейската народна партия по адрес на АТАКА. В отговор на въпроса дали пътуването е платено от партийната субсидия, проф. Станилов отговори: „Защо не попитате къде се харчи няколко десетки милиона субсидия на ГЕРБ, а всички гледат в мижавата субсидия на АТАКА?! Ние ги харчим само за партийна дейност. Отделяме пари, за да помагаме на различни хора, знаете за благотворителната инициатива „Православна солидарност“. Отделяме и за телевизията и вестника си, което е пряка политическа дейност, не сме откраднали нищо. Защо никой никога не пита и за какво харчат парите си БСП и ДПС?“, каза още Станилов.
Професорът беше поредният представител на ПГ на АТАКА, който отрече информацията за скандала с националистите в брюкселски ресторант и го определи като „измишльотина“ на регистрирания извън България сайт „Noresharski.com“. „Ваши колеги от информационна агенция, са изпратили там човек с портрета на Волен Сидеров да го показват на сервитьорите, които са казали, че такъв човек никога не са виждали. Няма такова нещо!“, отсече народният представител.
Станилов заяви, че партия АТАКА не е взимала решение за внасяне на вот на недоверие към правителството и поясни, че народният представител от АТАКА Магдалена Ташева е изразила категорично ясно мнението си в телевизионно предаване, че е възможно партията да поиска вот, но решение за това засега няма.
В заключение депутатът от АТАКА каза, че гледа положително на идеята на председателя на Народното събрание Михаил Миков да има извънредни пленарни заседания заради многото пропуснати парламентарни дни. Той призова депутатите от управляващите две партии БСП и ДПС да се „стегнат“ и да посещават по-често пленарната зала.