|

АТАКА започна подписка за референдум за земята

“Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?” питат националистите

Веселка ВЕНКОВА

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров лично внесе уведомлението за подписката в деловодството на Народното събрание

 

Инициативен комитет на АТАКА начело с лидера на партията Волен Сидеров внесе в деловодството на Народното събрание уведомление за организиране на подписка за провеждане на национален референдум с въпрос „Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?“. Решихме да предизвикаме този референдум, защото виждаме, че правителството се колебае да изпълни решението на Народното събрание от 22 октомври, категоричен бе Сидеров. Лидерът на АТАКА се възмути, че вицепремиерката Зинаида Златанова е определила решението на парламента като антиконституционно, без да има право на подобни оценки, защото само в прерогативите на Конституционния съд е да се произнася по въпроса.
Въпросното изявление и нерешителността на правителството, което не е предприело никакви стъпки по посока на парламентарното решение, карат националистите да започнат подписка, за да се допитат до българския народ по този жизненоважен въпрос.
Ако българският народ каже, че иска, то което и да е правителство или парламент трябва да се съобразят с волята на народа.

Подписката ще се събира
във всички населени места

в страната не само от активисти на АТАКА. Желание са заявили много граждани, които не са партийни членове, но темата ги вълнува и засяга, стана ясно от думите на Волен Сидеров. Лидерът обясни, че Народното събрание е длъжно да разгледа подписката, когато бъде внесена – при 500 000 събрани подписа да организира дебат и да вземе решение. „Времето не е много, но трябва да успеем, защото и в пленарната зала, и в медийното пространство

тази много важна тема
се замества със скандали

а трябва да има обективност и справедливост“, отбеляза лидерът на АТАКА.
Ако българските политици и държавата са достатъчно убедителни и ясно изложат аргументите в полза на мораториума върху продажбата на земеделска земя, няма страна в ЕС, която не би се съобразила с мнението на приятелска, партньорска държава – ако са ни приятели, ще ни разберат. Така отговори Сидеров, попитан как България ще реши въпроса с ратификацията от 27-те членки на ЕС на анекс към присъединителния договор. „Въпроса сме формулирали кратко и ясно, за да няма объркване при допитването до народа, а последващите действие не са работа на общественото мнение, а на институциите, които да решат технологията за осъществяване на желанието на хората. Резултатите от мораториума ще са базата, която ще позволи на всяко правителство за защити позицията пред партньорите ни в ЕС.“
Всеки договор може да се анексира, категоричен бе Волен Сидеров, няма нещо, което да не подлежи на предоговаряне и на допълнително споразумение. Няма време, срокът тече и до 1 януари 2014 г. трябва да покажем, че като общество и политици – ние от АТАКА поне, сме против тази продажба на земя, отговори лидерът, питан защо не се изчака решение на Конституционния съд по казуса. „Каквото и да реши КС, ние сме на мнение, че трябва да защитим земята и да накараме чрез обществен натиск управлението, което и да е то,

да се вслуша
в гласа на своя народ

КС също се състои от българи!“
Стана ясно, че извън мораториума за продажба на чужденци парламентарната група на АТАКА ще предприеме законодателни промени, ограничаващи покупко-продажбата на земеделска земя. „Дори ДПС отново да атакуват предложенията ни със съдружниците си от БСП, ясно ще се види от хората кой за какво се бори и с какви хора избирателите пълнят пленарната зала на Народното събрание. Дали това са хора, загрижени за интересите на държавата – за земята ни, за собствеността ни, за пришълците? И да не изпращат повече народни представители, които работят срещу националния интерес. Това е апелът ми към избирателите“, заяви Волен Сидеров.
Той посочи, че със законодателни промени част от сделките със земя могат да бъдат обявени за нищожни, защото са извършени чрез подставени лица и офшорни фирми. „Навсякъде из провинцията четем големи табели „Купувам земеделска земя!“ и телефон. Това са фирми, зад които стоят чужди лица и организации. Точно това трябва да се спре“, призова Сидеров. Никой не може да ни упрекне, че си браним земята, защото това е инстинкт, отсече лидерът на АТАКА.

 

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Прокуратурата да поиска имунитета и на Росен Плевнелиев

За Росен Плевнелиев излязоха достатъчно данни, че превеждал големи суми в офшорни сметки и с основание се смята, че това е пране на пари. Думите са на Волен Сидеров по повод скандала със зам.-председателя на ДПС Христо Бисеров. Националистът настоя прокуратурата да поиска и оставката на Плевнелиев: „не може с един така с друг иначе, Росен Плевнелиев не е свещена крава“. Сидеров препоръча срещу него да се заведе предварителна проверка, за да повярва, че пред държавното обвинение няма пречки и двойни стандарти. Като бързи, навременни действия и добре свършена работа определи лидерът на АТАКА действията на обвинението по случая „Бисеров“. Сидеров предупреди, че следват следствие, съд и решение и всеки носи отговорност за стореното. „Важното е, че започнаха действия, но освен Бисеров да се провери и какви са нещата при Плевнелиев, излязоха данни и за Борисов – всичко това са поводи за сезиране на прокуратурата. Работейки по всички, тя ще покаже, че няма избирателност към никого.“
Възмутени сме, че прокуратурата повдигна обвинение срещу представител на патриотична партия – ето двоен стандарт, възмути се Волен Сидеров. „Защо не повдигнат обвинение срещу Българския хелзинкски комитет, който години наред извършва антидържавна дейност? Научихме, че натискат Гранична полиция да пускат всеки, който се появи на границата. Дoсега прокуратурата не се е занимавала с тази организация. Сезирам ги от парламента, но ще го направя и писмено. Заемете се с Хелзинкския комитет, а не с патриотични формации, които се опитват да спасят останалото от България“, настоя лидерът на АТАКА.