|

АТАКА: НЕ на пришълците в Сливен

Националистите организираха протест срещу намеренията да бъдат настанени нелегални имигранти в града на стоте войводи 

Полина НАЙДЕНОВА

Лидерът на АТАКА настоява за експулсирането на пришълците и призова жителите на Сливен да не допускат да бъдат настанени имигранти в региона им

 

Стотици души се включиха в митинга на АТАКА в Сливен срещу настаняването на пришълци в града. На протеста пред общината миналата неделя присъства лидерът на АТАКА Волен Сидеров и голяма част от народните представители на националистите. От плакати на български и английски език се четеше: „Имигранти не сте желани. Вървете си“,  „АТАКА иска затваряне на границата“, „Не искаме радикални ислямисти в родината си“ и „Вън пришълците от България, долу ръцете от българската земя“.
Патриотите организираха митинг в града на стоте войводи, тъй като партията има данни, че точно в район на Сливен ще бъдат настанени „бежанци“, а АТАКА е категорично против това. „Имам информация, че се подготвят помещения за тази цел. Градът ни е избран за настаняване на пришълци, защото е близо до границата и разполага с огромна военна база“, каза народният представител на АТАКА от Сливенски избирателен регион Димитър Димов. Той сподели опасенията си, че, веднъж настанени, имигрантите няма да си тръгнат от града, а според него последствията от присъствието им ще бъдат много негативни.

Хората се притесняват, че ако настанят “бежанци” в Сливен, може да има размирици

 

 

Пред събралите се протестиращи в Сливен Волен Сидеров заяви, че АТАКА винаги е солидарна с желанието на народа и е убеден, че гражданите в Сливен не искат да бъдат настанявани нелегални имигранти в града им. „Хората тук не искат пришълци, а затваряне на границата с Турция, нещо, което предлага и АТАКА“, заяви националист №1.
Той допълни, че АТАКА предлага пришълците незабавно да бъдат експулсирани от страната. „Хората се тревожат, защото нелегалните имигранти създават криминогенна обстановка“, подчерта той й припомни случая в София от началото на месец, когато младо момиче беше тежко ранено от нелегален имигрант. „Експулсиране на пришълците е най-доброто, което може да направи правителството“, категоричен е Сидеров. Според него отпуснатите от Европейския съюз средства в никакъв случай няма да стигнат за решаване на проблема с „бежанците“.

Шествието на АТАКА по централните улици на Сливен

 

На протеста присъстваха и хора от райони, в които вече има настанени бежанци. Жителите на Харманли, Елхово и други градове разказаха за проблемите, създавани им от новодошлите, и предупредиха жителите на Сливен да не допускат правителството и общинската власт да настаняват т.нар. бежанци в региона им. Протестът пред общината премина в шествие по централните улици на Сливен (цялото изказване на Волен Сидеров от Сливен четете на стр. 16-17).

 

Платили сме около 300 хил. лв. за лечение на нелегални имигранти

Около 300 хил. лв. са похарчени от държавния бюджет за лечение на нелегални имигранти, а тези, които са получили статут на бежанци, са прехвърлени към здравната каса. Парите се разходват за ваксини, изследвания и спешна помощ за имигрантите. Това каза здравният министър Таня Андреева за телевизия АЛФА в кулоарите на парламента миналия петък.  По думите й в момента се очаква субсидия, с която да се разплатят със здравните заведения, лекували пришълци. На обвиненията от ГЕРБ, че няма достатъчно медицински екипи в бежанските лагери тя отговори, че именно бившите управляващи не са се подготвили за миграционната вълна и са поставили сегашното правителство пред свършен факт. Здравната министърка заяви, че един от приоритети й е предотвратяването на епидемии в центровете за временно настаняване на имигранти.

 

Ще съдят нападателя на Вики в Свиленград

Нападателят на Виктория Салахедин Бин Аладин, обвиняем в грабеж и опит за убийство, ще бъде изправен пред съда в Свиленград и за нелегално преминаване на границата ни с Гърция. Прокуратурата е образувала дело срещу 20-годишния алжирец по чл. 279 от Наказателния кодекс. За това престъпление законът предвижда наказание до 5 г. затвор и глоба от 100 до 300 лв.
Припомняме, че след нападението на Вики в центъра на София на 2 ноември пришълецът е успял да напусне страната ни. Той бе заловен от гръцката полиция. В издирването му от наша страна участваха 150 униформени полицаи, граничари и жандармерия, които блокираха свиленградското село Мезек.
Междувременно  расте и броят на сирийските бежанци, които се устройват на квартири и собствени жилища в Свиленград, пишат местни сайтове. Чужденците проявяват сериозен интерес към пазара в общината. Пришълците търсят жилища на не повече от 20 км до Свиленград и в същото време на добра цена. Предпочитат сгради, които да не се нуждаят от основен ремонт, за да могат да се настанят веднага. За новата тенденция потвърдиха и брокери. Едно от селата, в което вече е сключена първата сделка, е Димитровче. Там млад сириец броил на собствениците 8000 лв.

 

3 групи масови убийци от Ал Кайда нахлули при Резово

Още 30 влезли при Малко Търново, изловиха 11 край Врана

Сирийските бунтовници се гордеят със зверствата, които вършат, и ги публикуват в мрeжата

 

В началото на седмицата МВР скри от българското общество, че Резово, на неохраняваната ни граница с Турция, се е превърнало в магнит за части на военното крило на Ал Кайда в Афганистан, което се бие в Северна Сирия. Тази група е особено жестока при стрелба с гранатомети в градски условия, твърди американското разузнаване. Нейните „бунтовници“ обичат да се снимат с отрязаните глави на местните хора, заподозрени в „куфр“ (т.е. че са „неверници“) – виж снимката. Източници от селата до Царево твърдят, че части на гранична полиция в Бургаска област са вдигнати на крак още във вторник, защото издирват въоръжени бойци, братя на фракцията „АлКайда на ислямския Магреб“ (AQIM) и „Движението за единност и джихад в Западна Африка“ (MUJAO).
За тях световните агенции поместиха десетки статии. Те се прочуха през пролетта в боевете с френската армия в Мали, където взривиха 2 автобуса и покосиха с картечници над 870 души.
Хора от Резово твърдят, че към служителите на вътрешното министерство са се включили и военни части, пращани на мисии зад граница. Мистериозните нашественици са били принудени да се крият в гъстите гори около селото, точно на 2 километра от турската бразда. Първо комшиите са подгонили джигитите от Афганистан, но същите са решили да навлязат на родна територия, защото тук било уж по-безопасно.
Враждебното каре е част от група от 22-ма незаконно преминали границата, 18 от които заловени и арестувани.
Сайтът crimes допълва, че въпросните лица са изключително опасни, може да притежават огнестрелно и хладно оръжие.
Кметът и съветниците му в село Резово отправиха призив чрез своя официален сайт към всички граждани за висока бдителност и при най-малкото съмнение да бъде сигнализирано на тел. 112. Операцията се е пазела в тайна от Йовчев и офицерите до понеделник следобед, но местната власт е издала сигнали, че нещо се върши до горските масиви, което е било забелязано от жители на района, те пък се обадили на репортери от Бургас, които светкавично предали чутото от хората.
След затягане на контрола край Елхово кандидат-бежанците търсят нови канали, съобщи бТВ на 24 ноември. Граничари признават, че старият канал през плитката река Делийска е отново актуален. Има бум на нелегално преминаващи границата край Малко Търново и Резово. За да подсилят екипите, в района са командировани 100 гранични полицаи. Обратно на твърденията за намаляване на бежанската вълна през Елхово, само за последните няколко дни са заловени над 200 души, преминали нелегално границата край Резово и Малко Търново. Кандидат-бежанците използват гумени лодки, за да прекосят граничната река Резовска или просто прецапват един от притоците й край Малко Търново – река Делийска.
За разлика от Елхово, където е равно, в Странджа районът е много по-коварен. Лесно минаване по вода, но почти невъзможно през гората, която обаче е трудна и за охраняване. От Граничната полиция обясниха, че целта на допълнителните екипи е да засилят контрола в уязвимите места.
В гранично Резово, където зимата живеят постоянно десетина души, чужденците лесно се забелязват. Дори, когато не са на групи – честа гледка в последните дни.
„Дойде оная вечер, беше 6.30 вечерта и ми вика: Пътя за София? Викам: Ела, ще те закарам до София! И го карам в Гранична. Вчера сутринта минаха с малки деца, имаше 6-7 деца. А онази сутрин бяха млади момчета, между 18-22-годишни. Минаха едни черни от Мали, иранци минават, всякакви“, обяснява Константин Стаматов – хотелиер, село Резово. Командировани граничари попълват постовете по брега на реката, за да спират преминаващите с лодки, а кметът на Царево издаде заповед – местните да бъдат нащрек.
„Царево е курортна община и няма как посред зима в гората да има едни огромни групи хора, нелогично е да са там… Ако видят такива групи, добре би било полицията да знае“, предупреждава Георги Лапчев – кмет на Царево. Телените заграждения отдавна ги няма, а порталите са паднали. Граничари признават, че старият канал през плитката река Делийска е отново актуален. И посред бял ден минаването на границата с Турция, близо до Малко Търново, се оказва детска игра. Отсреща униформени не се виждат.
Само за ден близо 30 нелегални, задържани в Малко Търново, чакат да бъдат извозени до разпределителния център в Елхово.
Междувременно полицията е заловила 11 чужди граждани в района на бул. „Цариградско шосе“ в столицата в началото на седмицата, съобщи „Блиц“. Те, разбира се, били без документи за самоличност. Униформените се впуснали в гонка в района, където са задържани чужденците. Те са били стоварени от бус с ямболска регистрация по тъмно, близо до резиденция Врана.
Веднага след това до тях е спряла патрулка, за да провери какви са хората, които слизат на такова безлюдно място късно вечерта. Пътниците от буса са се разбягали в различни посоки. Част от тях са били заловени в стопанството на Врана, други по самото „Цариградско шосе“ на разклона с Околовръстен път.
По непотвърдена информация става въпрос за граждани на Сирия. Те са отведени в 8 РПУ, където се изяснява самоличността им и откъде действително идват.