|

АТАКА осъди нападението над Вики

Петър ДУЧЕВ

Правителството е длъжно да вземе веднага мерки, за да бъдат незабавно изгонени от България всички нелегални пришълци, настоя лидерът на АТАКА

 

Непосредствено след митинга в Елхово против „бежанската“ инвазия от Турция националистите се събраха на митинг в столицата в подкрепа на беззащитната студентка Виктория Христова, нападната в нощта срещу събота. Атакистите се събраха на протест пред сградата на министерството на вътрешните работи. Гневното им недоволство бе провокирано от вандализма над 20-годишната българка от нелегален имигрант от Алжир. Над 150 души застанаха пред силовото министерство с плакати „Вики е жертва на вашата политика, министър Йовчев“, „Вие ги храните. Те ни колят“.
Патриотите поискаха Цветлин Йовчев да вземе мерки за залавянето на касапина на момичето, да се придържа към Наказателния кодекс и евродирективите или да си подаде оставката. Сидеров отново призова правителството да спазва законите и да екстрадира всички нелегални имигранти, след тях да затвори границата с Турция и да не се оправдава за липса на средства. „Колкото пари да струва това, по-ценен е животът на българските граждани, по-ценен е животът на момиче като Виктория, отколкото парите, които ще се похарчат за заграждения или наблюдателни съоръжения“, посочи лидерът на АТАКА. Волен Сидеров посъветва и президента Плевнелиев да спазва законите на държавата и в най-кратки срокове да събере Консултативния съвет по национална сигурност, който трябва да се свиква по закон на три месеца.
В. „Атака“ припомни, че преди 3 седмици ГЕРБ, БСП и ДПС имаха възможност да предотвратят подобен инцидент, но отхвърлиха проекторешението на АТАКА за затваряне на границата с Турция и експулсирането на нелегалните имигранти. Със 165 гласа „против“ хората на Борисов, Станишев и Местан „гласуваха“ съдбата на Виктория, „гласуваха“ да бъде нападната и обрана на работното й място, след което да бъде намушкана над 10 пъти, „гласуваха“ да продължат да влизат нови потенциални убийци и крадци от Третия свят.
Сидеров каза, че не може да се примири с отказа на партиите да спрат подобни издевателства над българския народ и АТАКА ще внесе ново, още по-категорично проекторешение в парламента за затваряне на границите и експулсацията на всички нелегално пребиваващи „бежанци“ в България. Той припомни, че през 2011 г., когато протестираха срещу озвучаването на джамията в София е предупредил, че тя е сборище на ислямски елементи, на терористи и на всякакви чужденци, които се заканват да колят и да избиват неверниците, което днес се случва. „Това правителство е длъжно да вземе незабавни мерки, да направи това, което ние го съветваме и възлагаме, чрез решението, което сме депозирали в парламента – да бъдат незабавно изгонени от България всички нелегални пришълци, които тук се представят за бежанци, но всъщност са нарушители на закона“, настоя Сидеров. Националистът прикани органите на реда да влязат в ролята си: да залавят престъпниците и да се грижат за сигурността на населението, а не да пазят няколко платени клакьори, които затварят улиците, докато ни ограбват и избиват.
След речта си Волен Сидеров поведе протестиращите на шествие по софийските улици, призовавайки гражданите да не стоят безучастни към случващото се с българския народ. Шествието се разрасна до над 200 души, а националистите се насочиха към джамията „Баня баши“, намираща се в непосредствена близост до мястото, където ден по-рано беше ограбена и наръгана Виктория. Очакваше ги море от полицаи, които бяха прочистили след покушението района от имигранти. Пред джамията Сидеров отново призова минувачите да се присъединят към протеста и да заявят позицията си по проблема. Спираха се граждани, одобряващи думите на националиста и се възмущаваха от бездействието на властта.
Достигнали 300 души, участниците в протестното шествие на АТАКА се отправиха към Министерския съвет, където Волен Сидеров предупреди Орешарски и кабинета му да не се заиграват с живота и земята на българите, а да бъдат национално отговорно правителство. В противен случай е време да отстъпят място на някой, който може да защити интересите на обществото. Митингът премина по бул. „Дондуков“ и завърши пред партийната централа на АТАКА.

 

Гърците задържаха касапина й

Салахедин Бин Аладин, който вечерта срещу събота обра и рани Виктория Христова на работното є място, бе арестуван от МВР във вторник вечерта. Алжирецът бил задържан на гръцка територия при опит да избяга в посока Кипър, разкри главният секретар на силовото министерство Светлозар Лазаров.
Наглото нападение беше извършено около 2 часа в събота сутринта в денонощен магазин на ул. „Пиротска“ в столицата, където 20-годишното момиче е работела като продавач. Салахедин Бин Аладин, нелегален имигрант от Алжир, и нанесе 10 удара с нож. Вики беше откарана в „Пирогов“, с прорезни рани в областта на главата и ръцете, но без опасност за живота й.
В четвъртък тя бе изписана от лечебното заведение
Междувременно в понеделник отново в София на бул. „Ал. Стамболийски“ беше наръган и пребит служител на БНТ 2. По думите му бил нападнат от трима чужденци в момент на теглене на пари от банкомат. Намерен е в безпомощно състояние от приятели и откаран в „Пирогов“. Нападателите не са идентифицирани и задържани.