|

Вандали късаха и палиха билбордове на АЛФА ТВ

Изпочупиха с камъни рекламите на медията на АТАКА на „Цариградско шосе“ 

Петър ДУЧЕВ

Ето как младеж разпокъсва рекламните пана на телевизията необезпокоен от служителите на реда

Вандали, наричани от всички казионни медии „мирни протестиращи“, рязаха и палиха винилови реклами с образа на Волен Сидеров и логото на АЛФА ТВ в неделя следобед. Това стана на столичния булевард „Цариградско шосе“ под зоркия поглед на полицията.
Обединеният митинг на протестиращи и „окупатори“  в чест на 10 ноември започна в 11 часа с нападение и обиди към репортера на АЛФА ТВ Владислав Златев пред сградата на Софийския университет. Журналистът бе блъскан от агресивен мъж, който сипел обиди и показвал неприлични жестове. На микрофон пред Алма Матер се говореше за оставката на кабинета „Орешарски“, а не за проблемите във висшето образование. Липсата на креативност у младите изтупа от прахта поовехтели и втръснали от началото на прехода протестни лозунги.

Шпиц командите на Иво
Прокопиев, ГЕРБ и Реформаторския блок

пречеха на движението в центъра на София и на спокойствието на столичани в неделния ден с непоносимия шум, който вдигаха в марша си между ректората и Министерския съвет.
Разходката по бул. „Дондуков“ на самозабравили се професионални протестиращи , „интелигентни“ кандидат-висшисти, подкупни преподаватели и соросови блогъри се върна пред парламента. Там те провокираха сблъсък с органите на реда. „Мирните“ протестъри яростно се опитваха да обърнат металните заграждения и да пробият кордона от полицаи, за да стигнат до сградата на Народното събрание. Самообявилата се „българска интелигенция“ хвърляше различни предмети по фасадата на НС. Разяреното множество срещна отпор в желанието си за щурм на парламента и се върна пред Ректората за реорганизация в нова посока. Професионални хейтъри подклаждаха студентското множество, което се насочи към Орлов мост. Там те блокираха движението и парализираха столицата. „70 километра навъртях, докато се измъкна от София“, оплака се пловдивчанка, дошла по делова работа.

Пред погледа на полицаите бяха изпотрошени рекламните пана

Наблюдаващите събитията кукловоди на протеста решиха, че това не е достатъчно и насочиха платената си „армия“ по бул. „Цариградско шосе“ в посока „Младост“. Охраняващите полицаи от Първо РПУ под командата на началника си Даниел Пашов пропуснаха развилнялото се множество по столичния булевард. Ден по-рано научихме, че от „най-високо ниво“ полицаите имали нареждане да употребяват сила само при неизбежна самоотбрана.

Агресивен мъж се нахвърли върху колите на депутати

 

След Орлов мост ситуацията беше оставена извън контрол. Движението по основния изход на София беше блокирано. Необезпокоявани вандалите започна да унищожават рекламите на телевизия АЛФА. Млади мъже се качваха по билбордовете и с нож в ръка разрязваха винилите с лика на Сидеров. Други чупиха с камъни светещите реклами по стълбовете. Един от билбордовете дори беше подпален от

видимо нетрезвите агресори

Повечето медии, които бяха там и станаха свидетели на всичко това, услужливо пропуснаха да съобщят за агресията срещу телевизията на АТАКА. На същия ден от пресцентъра на МВР за телевизия АЛФА информираха, че няма задържани за набезите. Ден по-късно стана ясно, че е задържано само едно лице от десетките нарушители на реда, но отказаха да коментират повече и ни насочиха към прокуратурата за повече информация.
Липсата на полицейска реакция в такива моменти не е изненадваща. „За пореден път органите на МВР от първо РПУ – София, бездействат, не задържат нарушителите на закона и толерират престъпността в столицата“, посочиха тогава от партията.  Все още няма задържани и за разбитата глава на народния представител от АТАКА Кристиан Димитров, който беше ранен пред централата на партията на  ул. „Врабча“ 1 на 17 юни.
Равносметката, която може да направим след неделния „поход на справедливостта“, който „Ранобудните студенти“ организираха на 10 ноември, е безнаказаност за добре подкрепяните финансово протестиращи.

 

ПИЯНИ НАПАДНАХА ДЕПУТАТ НА АТАКА

Народният представител от АТАКА Десислав Чуколов беше нападнат, а Волен Сидеров заплашен със саморазправа от пияни протестиращи студенти в петък вечерта след участие на Чуколов в предаването „Панорама“ по БНТ. Група младежи във видимо нетрезво състояние бяха обсадили сградата на националната телевизия и причакваха политиците да излязат от сградата, за да ги провокират. Най-потърпевш се оказа Чуколов, който беше залят с вино от самозабравили се кандидат-висшисти. В създалата се суматоха друг пиян протестър пък нападна репортера на телевизия АЛФА Георги Гюзелов, като изблъска микрофона от ръката му и го счупи. Сред провокаторите бяха забелязани много дежурни лица на платените от олигархични кръгове антиправителствени протести. В Първо РПУ-София, бяха задържани петима души и освободени на следващия ден, без да бъдат подведени под наказателна отговорност.

 

„МИРНИ ПРОТЕСТИРАЩИ“ БИЯТ ЕКИП НА МЕДИЯТА

Протестиращ удря оператора на Алфа Йордан Борисов

Репортерът на телевизия АЛФА Георги Гюзелов и операторът Йордан Борисов бяха нападнати от „мирни“ протестиращи пред сградата на Народното събрание във вторник, докато изпълняваха служебните си задължения и отразяваха събитие. Отново пред погледите на полицията служителите на медията бяха ритани, блъскани и заплашвани със саморазправа от разярената тълпа. Малко по-късно през деня екип на телевизията отново попадна под ударите на озверяла група протестиращи. В близост до Руската църква в центъра на столицата репортерът Гюзелов и операторът Ангел Малинов бяха притиснати до стена и яростно блъскани и обиждани. Един от агресорите дори се изплю по обектива на камерата. Органите на реда, които бяха изградили жива верига, стояха и гледаха безучастно как се извършва криминално деяние над български журналисти и граждани пред очите им. Полицаите отказваха да защитят екипа под предтекст, че „не им се занимавало“, с което нарушиха заповед N137 на МВР от 1992 г., гласяща: „Полицията е задължена да допуска на масови мероприятия в охраняваните сектори и буферните зони журналистите, както и да оказва ПОМОЩ и ЗАЩИТА при изпълнение на задълженията им“. Единственото, което трябваше да направят ченгетата, бе да се отместят, за да пропуснат зад себе си екипа на телевизията. През последната седмица АТАКА и телевизия АЛФА са обект на всекидневни нападения и вандалски актове от страна на „интелигентни“ протестиращи, които изглежда МВР толерира.