|

Долу ръцете от българската земя

Само за половин час над 250 ботевградчани подкрепиха подписката на АТАКА за референдум

Полина НАЙДЕНОВА

Волен Сидеров и народните представители от АТАКА настояват за допитване до българския народ за продажбата на земя на чужденци

 

Волен Сидеров и голяма част от парламентарната група на АТАКА проведоха среща – разговор с жителите на Ботевград в понеделник на тема „Да спасим земята на българите“. Малко преди срещата само за половин час над 250 ботевградчани подкрепиха подписката на националистите за свикване на национален референдум на тема: „Да се продава ли българската земя на чужди физически и юридически лица?“.  Своя подпис положи и лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Той бе посрещнат в читалище „Христо Ботев“ с бурните аплодисменти на повече от 300 души, които бяха дошли на срещата. „Виждам знаци от правителството, че не иска да изпълни историческото решение, което взехме на 22 октомври в Народното събрание. Към нашите 23 гласа от АТАКА се прибавиха 89 от ГЕРБ и 59 от БСП. Още на следващия ден всички започнаха да ни оплюват, че това решение не е състоятелно. Вицепремиерът Зинаида Златанова каза, че то било антиконституционно. Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви, че неговите депутати са гласували в пристъп на лудост.  Сергей Станишев каза, че когато са гласували, били емоционално объркани. Затова ние искаме да направим тази подписка, за да се види какво е мнението на българския народ“, каза Сидеров пред събралите се журналисти. Той заяви, че е изключително важно да има референдум да се продава или не земеделската ни земя. „И на тази база вече парламент и изпълнителна власт да могат да действат. Ако трябва, да се направи анекс към договора за присъединяването ни към Европейския съюз. Това не е невъзможно“, уточни националистът. Той е убеден, че българският народ ще бъде против продажбата на земеделска земя на чужденци. „Затова тръгваме да правим подписката. Някои коментатори и политици се опитаха да омаловажат решението за удължаване на мораториума и се опитаха да представят, че то е невъзможно за изпълнение, но не е така и това няма кой друг да го потвърди освен суверенът“, категоричен е Сидеров.

Лидерът на АТАКА беше посрещнат в читалище „Христо Ботев“ с хляб и сол

 

Той припомни на събралите се ботевградчани, че през 2005 година национални предатели в същия този парламент промениха Конституцията, за да може тази земя да се продава на чужденци. „Това го направиха под натиска на едно лице – Кенет Левковиц, представител на Американската стопанска камара. Беше сложен все пак един ограничителен срок, който изтича в края на тази година. Точно за това е нашата тревога и кампания за събиране на подписи за референдум“, обясни лидерът на АТАКА. Пред аудиторията Сидеров отсече, че АТАКА винаги е бранила собствената си земя и сега отново ще го направи. Той призова присъстващите и техните близки да подкрепят подписката на единствената патриотична партия, защитаваща интересите на своя народ. „В подписката не става дума за мен, нито за партия АТАКА, а за България“, каза  Сидеров. От партията на националистите изразиха надежда да съберат 500 000 подписа и да се накара Народното събрание да дискутира и да реши да има допитване по този важен за страната въпрос. (Можете да се подпишете за свикване на национален референдум на тема „Да се продава ли българската земя на чужди физически и юридически лица?“ в централата на АТАКА в София на адрес „Врабча“ 1, както и в клубовете на партията в цялата страна.)

Икона на Свети Мина получи лидерът на АТАКА от свещеноиконом Димитър по време на посещението в Ботевград

 

По време на срещата Сидеров коментира и други актуални теми като бежанската криза, ниските доходи и колонизирането на България. „Ние сме вече трети мандат в Българското народно събрание, представете си, ако нямаше АТАКА колко въпроси нямаше да съществуват в медийното пространство“, каза той и изброи турцизирането на страната ни, циганската престъпност и колонизирането на България. „Ние сме тук, за да ви кажем какво става в Народното събрание, защото информацията често е объркана, невярна и спекулативна. Ние имаме ясна идеология и програма, в която се казва: „България е колонизирана държава, която се изсмуква от чужди компании и всичко отива в джобовете на чужденци, които стават все по-богати“.
Сред присъстващите на срещата с Волен Сидеров бяха кметът на Ботевград Георги Георгиев, председателят на ОбС Йорданка Лалчева и членове на Общинския съвет.  Свещеноикономът на църквата в ботевградското село Врачеш Димитър Дичевски пък подари на лидера на АТАКА икона на Свети Мина.