|

С протест Елхово каза “Не!” на нелегалните пришълци

Сидеров заклейми антибългарската пропаганда на Кристалина Георгиева

Петър ДУЧЕВ

Сидеров отново настоя за затваряне на границата с Турция

 

Миналата събота над 300 протестиращи в Елхово казаха „Вървете си! Не сте добре дошли в България“ на нелегалните имигранти от Сирия и Северна Африка. Митингът, организиран от партия АТАКА, премина под наслов „Не на мюсюлманската бежанска вълна!“. За да подкрепят събралото се множество, дойдоха лидерът на националистите Волен Сидеров, депутатите Магдалена Ташева, Димитър Димов, Димитър Аврамов и други народни представители.

Народни представители подкрепиха елховлии в искането им за изгонване на пришълците

 

Плакати на български и английски език издигнаха протестиращите от Елхово, Бургас, Сливен и Ямбол. Те изразиха ясната си позиция и поискаха моментално затваряне на границата с Турция и експулсиране на всички нелегални имигранти от България. Елхово е от горещите локации в страната, защото е пограничен град с временен бежански лагер, чийто капацитет е 300 души, като в момента там са настанени над 600.
От най-високата трибуна, народната, както сам Сидеров я нарече, той защити позицията на АТАКА – против допускането на нелегални имигранти, пришълци и всякакви други неидентифицирани хора от Турция на наша територия. Националистите са против тяхното настаняване, изграждането на лагери, харченето на народни пари от бюджета и издръжката на тези хора. „Те идват от Турция, където са живели месеци наред, може би година и повече, и сега турската държава ни ги пуска тук, за да инфилтрира мюсюлмани, ислямисти и всякакви други, които да рушат идентичността на България“, заяви лидерът на патриотичната партия.
Казусът прераства в проблем на национална сигурност, тъй като ДАНС не знае какви хора има в България, не може и да ги установи. В страната влизат най-разнообразни субекти, сред които има и членове на терористичната Сирийска свободна армия, а както знаем, в арабския свят жените и децата се използват за самоубийствени мисии на обществени места с цел покушение върху максимален брой невинни граждани. „Нищо не ги спира, защото в българската държава властта, правителството не правят никакви стъпки, за да ги спрат“, заяви патриотът. Сидеров припомни на събралото се множество за ислямистките атентати в Испания, в Лондон, в Париж. Той упрекна управляващата коалиция на БСП и ДПС, както и ГЕРБ, за отхвърленото проекторешение на АТАКА в началото на октомври със 165 гласа „против“ за затваряне на границата с Турция и експулсирането на нелегалните имигранти от страната ни. Нещо повече, кабинетът „Орешарски“ дори отпуска допълнителни средства за изграждането на нови жилица и лагери. Националистът се възмути на наглостта на гербаджии, социалисти и други „европейци“, как пълнят любимата си Европа с нелегални и опасни пришълци, а бедният български данъкоплатец трябва да плаща по 1100 лв. месечно за издръжка на „бежанец“, вместо да му бъдат повишени доходите и стандарта на живот. Сидеров остро коментира антибългарската пропаганда на комисар Кристалина Георгиева за това че трябва да приемаме колкото може повече бежанци, защото те щели да разрешат демографския срив и генетично ще обновят и подобрят расата, гена на българина.

Жители на три области в Югоизточна България излязоха на протест срещу бездействието на държавата

 

Патриотът не подмина и други горещи теми – за доходите, продажбата на земя и колониалното робство. С възмущение критикува управляващите, че незнайно откъде осигуряват десетки милиони за издръжка на пришълци, а като дойде ред за българския данъкоплатец, няма средства за пенсии, заплати, детски или майчински. „Това е престъпление към българската нация, знаете с какви пенсии живее българският народ в момента, знаете вечния отговор на всички правителства – пари няма, обаче намират пари за пришълци“. Сидеров предположи, че много от милионите, които се изливат в България за нелегалните имигранти, може да са свързани с ислямски групировки.
Национално предателство, така Сидеров определи управлението на правителствата от 1998 г. насам. Правителства, които разпродадоха България на парче и подписаха ощетяващ страната договор с ЕС. Като се започне с престъпната приватизация на държавни дружества по времето на Костов, мине се през царското управление, с промяната на чл. 22 от Конституцията на България и предателството на новата реформаторка Кунева за затварянето на блоковете в АЕЦ „Козлодуй“, за което ЕС не е настоявал, мутренското управление на Борисов, довело българина до просешка тояга, и нежеланието на сегашното правителство да се справи с бежанската вълна.
Сидеров говори също за българската земя и необходимостта от мораториум над продажбата й на чуждестранни физически и юридически лица. Той разкритикува партиите, че прекалено се съобразяват с исканията на Европейския съюз, а правителството е длъжно да изпълнява решенията на НС, а не негови представители да ги коментират или отричат. Националистът отправи апел към протестиращите да бъдат отговорни към България и обяви, че АТАКА започва подписка за референдум за удължаване на забраната за продажба на земеделска земя на чужди граждани и фирми.

 

Магдалена Ташева: Целта е ислямизацията на Европа

Само 5 на сто от Сирийската свободна армия е формирана от сирийци, заяви в Елхово депутатката от АТАКА Магдалена Ташева. Останалата част се състои от джихадисти, събрани от целия арабски свят, финансирани и въоръжавани от други държави. Ташева припомни за случай на сирийско семейство „бежанци“, които признават, че именно тази терористична организация им помага да стигнат до границите на България. По думите на Ташева целта на тази терористична организация е ислямизация на България и Европа.
Преди седмица до всички дипломатически мисии на официалната власт в Дамаск бе разпратен апел, който призовава сирийските граждани извън териториите на страната да се завърнат. Желаещи да се върнат по родните си места в България липсват, макар че щели да бъдат настанени в мирни райони на Сирия, с осигурени жилища и учебни заведения за децата.
Ташева припомни за четвъртия указ за амнистия на сирийски бунтовници, издаден от  правителство на Башар Асад, от който продължават да се възползват сирийските бойци, осъзнали користните цели на терористите от Сирийската свободна армия. Властта в Дамаск ги реабилитира и като цивилни ги извежда от размирните територии.