|

Волен Сидеров: Засегнати икономически интереси стоят зад компроматната война срещу мен

Причината за компроматната война срещу мен е, че настъпих сериозни интереси в зелената енергетика с внесената поправка за таксата за ВЕИ-тата. Това коментира от Китай лидерът на АТАКА Волен Сидеров по повод публикуваните снимки и искането на оставката му като председател на Комисията по корупция. „Тази поправка на АТАКА рязко намали печалбата на притежателите на ВЕИ-та и съвсем логично очаквам да понасям удари. Но по този начин ние облекчаваме сметките за ток. Този удар, който получавам, е отговорът на лобистите енергетици“,  заяви Сидеров. Той смята, че го атакуват и заради разследването на действия на ГЕРБ.
„ГЕРБ нямат основание да ми искат оставката от комисията по борба с корупция, освен страха, че има много сигнали срещу техни основни фигури – Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Росен Плевнелиев. Сега са намерили повод в поредната фаза на компроматната война срещу мен“, заяви още лидерът на АТАКА.  Помолен да коментира снимките от негови пътувания, лидерът на АТАКА каза, че в самите снимки няма нищо компрометиращо, а вижда опит за очерняне в интерпретацията и внушенията, които се правят. „За разлика от лидера на ГЕРБ, който похарчи 34 милиона държавни пари, за да развежда с правителствения самолет свои приятелки певици и футболисти, аз не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания, които са извън официалните“, коментира Сидеров.
Припомняме, че координираната акция за очерняне на АТАКА и Волен Сидеров започна медийният антинационален октопод в лицето на ПИК, БТВ, НОВА ТВ и СКАТ. Зад действията на въпросните медии очевидно прозира ръката на ГЕРБ и НФСБ, които целят отстраняване на Волен Сидеров от парламентарната комисия за корупция. Има, разбира се, и друга цел – да се прикрият корупционните практики по време на управлението на ГЕРБ и да се потулят сигналите срещу шефа на СКАТ Валери Симеонов. В сценария, разбира се, бяха привлечени и бивши служители на АТАКА, изгонени от партията заради корупция и кражби, като Ивайло Минов. Подобни акции срещу АТАКА обаче винаги са обречени на неуспех.