|

За 1 година АТАКА помогна на 800 бедни българи

За последните 2 месеца патриотите дали 70 000 лв. от субсидията си за дарения

Депутатът на националистите Илиян Тодоров събра медиите пред МБАСАЛ „Пирогов“ в сряда, за да покаже как АТАКА харчи държавната си субсидия. Патриотът обясни, че партията е обособила социални отряди, които от една година помагат на различни хора в затруднено положение. Само за последните два месеца Атака е дала близо 70 000 лв. от субсидията си, за да подпомогне финансово нуждаещи се българи. За една година атакистите са помогнали на над 800 човека в крайна нужда, посочи Илиян Тодоров.
Депутатът помоли да с спрат спекулациите за това, че АТАКА харчи парите си за луксозни курорти и скъпи почивки в чужбина. Тодоров пожела и на другите парламентарно представени партии да започнат подобна дарителска дейност, тъй като техните субсидии са в пъти повече от тази на патриотичната партия. В сряда Тодоров даде 2500 лв. за операция на Татяна Петрова от Дупница. Пред „Пирогов“ дойде дъщеря й Валентина, която разказа, че майката е онкоболна с три операции. След последната жената получила рецидив и се налагала още една, скъпоструваща операция, консумативите за която не се покриват от НЗОК.
От думите на Валентина стана ясно, че АТАКА за втори път помага на майка й, като преди 2 месеца националистите са им дали 1000 лв. за изследвания. Жената бе категорична, че не вярва на онова, които се тиражира из медиите напоследък и подчерта, че за нея снимките на Волен Сидеров са фотомонтаж. Тя изтъкна, че се е обърнала към АТАКА за помощ, защото това е единствената партия, която помага на хората в нужда.
Междувременно стана ясно, че още 10 човека в Югозападна България очакват в най-близко време финансова подкрепа от партия АТАКА.