|

ДОКАЗАНО! 13-ТЕ ИМАМИ СА ДЕЙСТВАЛИ В ИСЛЯМИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ

Ахмед, Салих и Мутлу са проповядвали ислямско учение „салафизъм“ на територията на Пазарджик

 

Ислямистката организация Ал Уакф ал Ислями е била регистрирана в България в периода 2002 – 2004 година, а впоследствие регистрацията й е била заличена. Това посочи в прокурорската си реч Недялка Попова пред окръжния съд в Пазарджик тази седмица по делото за разпространение на радикален ислям. На базата на събраните доказателства се установява, че е осъществявано престъпление от обвиняемите. Подсъдимите са подведени под отговорност по чл.108 ал.1 (Противодържавна агитация и пропаганда) ; чл.109 (Образуване, ръководене и организация на група, поставяща си за цел да извърши престъпление против държавата) ; чл.164 ал.1 (Омраза на религиозна основа). Радикалното и антидемократично ислямистко учение „салафизъм“ е било проповядвано на територията на област Пазарджик от Ахмед Ахмед, Абдулах Салих и Саид Мутлу. Според прокуратурата обвиняемите са застрашили националната сигурност, тъй като са проповядвали срещу правата на граждани, използвали са верските убеждения на своите последователи за политически цели. Прокурор Попова каза, че съществуват 15 писма, в които се посочват празни бланки на отчети за пропагандна дейност, които след това са попълвани и използвани. В отчетите са посочени и местата за пропаганда.

На  29.10.2012 г. партия АТАКА организира протестен митинг пред съда в Пазарджик срещу радикалния ислям

 

През май 2005 г. Ахмед, Муафак и Саид са участвали в среща в свещения за мюсюлманите град Мека. На същата среща присъствали и представители на радикалната ислямистка организация  Ал Уакф ал Ислями. Като доказателство за участие са приложени справка от ГКПП Капитан Андреево за пътуванията на обвиняеми, а също подписано споразумение на участниците в тази среща.
Атака многократно е алармирала, че страната ни е подложена на безмилостна ислямизация. Мощни радикални организации наливат огромни финансови средства в смесените райони у нас.