|

МЕДИИТЕ ЦЕНЗУРИРАХА АТАКА

Водещи медии у нас за пореден път наложиха цензура над инициативите на партия АТАКА. Във вторник на специална пресконференция в централата на партията Волен Сидеров съобщи, че АТАКА внася проекторешение за въвеждане в експлоатация на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“. Националистите в продължение на 1 час обясниха пред събралите се журналисти, че двата блока на електроцентралата са затворени незаконно. Освен това обширно изложиха мотивите си за отварянето на реакторите. Освен че цената на тока може да падне между 20 и 30% за крайния потребител, при отварянето на реакторите ще се открият хиляди работни места в най-бедния регион на страната. Сидеров обясни пред представителите на различни медии, че двата блока за в отлично състояние, позовавайки се на ЕК. Този наболял проблем за страната ни – разрухата на българската енергетика, изглежда не интересува голяма част от представящите се за обективни медии.  Телевизията, която твърди, че отразява всички гледни точки, изневери на журналистическите принципи. В новинарските си емисии БТВ не отрази това предложение на АТАКА, касаещо целия български народ.  Проекторешението на националистите не намери място и по страниците на най-големите всекидневници като в. „24 часа“, „Труд“,  „Стандарт“ и „Преса“.
Екипи на телевизията АЛФА се опитаха да се свържат с главните редактори на горепосочените печатни медии, за да попитат защо продължават да отразяват само измислените скандали с Волен Сидеров, а теми, които пряко се отнасят за икономиката и живота на българите, остават на заден план. Адекватен отговор така и не беше получен. Журналисти на медията на АТАКА поискаха среща с изпълнителния директор на бТВ Павел Станчев и с шефката на новите Виктория Бехар. Те, разбира се, не откликнаха на молбата.
„Искам да попитам защо една партия е цензурирана“, заяви Волен Сидеров в студиото на предаването „Лице в лице“ по бТВ. Водещият Димитър Цонев заяви, че не бива да се пращат екипи на медиите пред сградата на бТВ, на което Сидеров отвърна: „Не бива да се цензурира. По този начин каквато и идея да предложим, тя остава неразбрана за хората“.
Какво скриха медиите от вас вижте на стр. 4-5.