|

Стотици на протест в защита на Сидеров

ЕКИП АТАКА

Стотици се събраха пред Съдебната палата в София в сряда, за да подкрепят Волен Сидеров след пореднaта медийна инсинуация на летище Варна и действията на прокуратурата за снемане имунитета на лидера на АТАКА. Те издигнаха плакати, от които се четеше: „Против употребата на прокуратурата за политически репресии“, „Мафията ВЪН от прокуратурата“ и „Арнаудова, кой ти диктува в слушалката?“.
„Господин  главен прокурор, гонете истинските престъпници! Гонете тези, които ограбваха България 24 години!“, обърна се Сидеров към Сотир Цацаров от специално издигната трибуна пред съда.
Лидерът на АТАКА беше категоричен, че над главния прокурор се оказва огромен натиск от политически опоненти на АТАКА и от т.нар. граждански организации, служещи на чужди държави.
„Върху вас, господин главен прокурор, се оказва огромен натиск, от политически партии – ГЕРБ, СДС, ДПС, БСП, „България без цензура“, заяви председателят на АТАКА. Той допълни, че това не е първият удар срещу него и партията на истинските, родолюбиви българи. „Поредната инсценировка няма да ни уплаши, няма да ни спре да се борим за благото на България, заяви още Сидеров.
Възгласи „АТАКА-ПОБЕДА“ отекваха по софийските улици и заглушиха платения псевдопротест, организиран срещу лидера на националистите(виж карето).
По време на митинга стана ясно, че Цацаров е побързал да внесе в Народното събрание искането за сваляне на имунитета на Сидеров.
„Днешното поведение на Главна прокуратура показва само едно, че обвинението действа под политически натиск и това стана ясно на всички“, отсече националист номер 1 в България. Той пожела час по-скоро страната ни наистина да стане правова, защото в момента е необходимо да се бориш със системата, за да станат нещата по правилата. Поисканият имунитет не е прецедент. Сидеров припомни, че през 2006 г. тогавашният главен прокурор също участвал в атака срещу него, а две години по-късно признал, че са го вкарали в политическа поръчка и лично се е извинил. „Вземете пример, г-н Цацаров, за да не ви се налага и на вас да се извинявате“, призова още Сидеров.
Българите са жертва на мощна медийна обработка, българите са жертва на манипулация и затова искам законодателно да се изчисти собствеността на всички медии. Да бъдат декларирани  имуществото и доходите на всички – от репортера до главния редактор и собственика на медии“, заяви Сидеров на събралите се хора и за пореден път призова за законодателни промени, с които да се просветли българският медиен пазар.
Сидеров посочи, че извънредната пресконференция на говорителката на главния прокурор във вторник доказва, че срещу него и партията му има организирана кампания. Лидерът на АТАКА няколко пъти повтори, че ще издържи и на този натиск, както винаги го е правил.
Митингът на националистите прерасна в шествие по бул. „Витоша“, към което се присъединяваха още хора, подкрепящи Волен Сидеров в битката му срещу мафията в съдебната система, корупцията и политическите поръчки.

Четете цялата реч на Волен Сидеров пред Съдебната палата на стр. 4-5

 

АНКЕТА

Защо сте на протеста в защита на Волен Сидеров?

ДИМЧО ДИМОВ: Това е поредната инсценировка, която направиха срещу председателят на АТАКА. Тя се дължи и на медиите като Нова ТВ, бТВ, Канал 1 и други, които на 100% манипулират всяка поява и изказване на Сидеров. Много изписаха за някакъв измислен скандал на летище Варна. Атентат да беше станал там, нямаше толкова много да се интересуват. Някои хора искат да го махнат от председателското място в парламентарната комисия по борба с корупция. Това е ясен знак, че не им е удобен там. Сидеров им обърка играта и много неща излизат на яве. Те се страхуват от него, затова искат да го смачкат.

 

 

Кръстьо ПЕТКОВ: На протеста съм в защита на Сидеров, защото това е поредният капан, който е заложен на националистите. По всички личи, че има мощна политическа поръчка срещу партията. С тези капани, които залагат на Волен, трябва да се знае, че АТАКА и нейният лидер стават по-силни.

 

 

 

 

Невяна ТОДОРОВА: Дошла съм на митинга и държа в ръце плакат с надпис „Волене, с теб сме“, защото не смятам, че прокуратурата трябва да търси и най-малката причина, за да смаже Сидеров като политик.  Това е мечтата на много хора в нашата страна – да видят АТАКА на дъното. Аз съм пред Съдебната палата, за да ги подкрепя.

 

 

 

 

Найден НИКОЛОВ: Тук съм, защото действията на прокуратурата са в изпълнения на някаква поръчка срещу партията на Волен. Прокуратурата не е независима. Това е една организация, която изпълнява поръчките на олигархията и на парите.