|

Волен Сидеров пред паметника на Левски: Ако Орешарски иска да остане на власт, да махне областните управители на ДПС

Сидеров държа дълга и емоционална реч пред паметника на Левски на 19 февруари

 

 

„Днес е тъжен ден, защото на това място са обесили един голям българин, който се е борил срещу турското робство. Кога ще ви се пречупи езикът, господа президенти и премиери, да кажете, че Левски и Ботев са загинали в битка срещу турското робство, а не в битка с природните стихии. Те са убити от турските изроди. В София се е събирала една извънредна анкетна комисия, начело на която е стоял председателят на държавния съвет на Турция и в тази комисия е имало петима българи начело с Хаджи Иванчо Хаджипенчович. През 1972 г. пише донос до султана, че България започва революционно движение и се правят комитети. Той и още четирима българи са включени в тази комисия и стоят в София да разследват Апостола на свободата, за това, че той е престъпник и трябва да бъде осъден на смърт. Тази комисия всъщност не е съд, както продължават да говорят разни историци. Днес в този тежък ден за България и ние трябва да си говорим за предателството, а не тук да се леят зле написани слова от административни екипи в президентството. Тук трябва да се казва истината. Българският народ е свързан с много предателства.
Левски, като разбрал, че приключва неговият живот, е казал, че народът много желае свободата, но някой да му я даде на тепсия вкъщи. Тези прозрения на Левски са валидни и днес. Колко години обещаваха разни спасители, че ще оправят народа. Картоиграчът от Мадрид (Симеон Сакскобургготски) подлъга народа и го сложи да управлява 4 години, а после още 4 в коалиция. Не остана нищо не разграбено. След това дойде пожарникарят бате Бойко. Години наред медиите, които ме плюеха, него го представяха като спасител на България. Този човек го направиха кмет на София и той тогава се прегръщаше с депутата от ДПС Хафъзов, който беше главен секретар на мюфтийството през 2008 г. АТАКА тогава събира подписка против воя на софийската джамия. Хафъзов обаче отиде при кмета Бойко Борисов, прегърнаха се и след това Бойко каза: „Няма да спираме джамията!“. Ето кой е виновен за турцизирането на България и за възхвала на ДПС. Виновен за възхвалата на ДПС е и оня разпространител на педерастко порно от СКАТ. Четири години той лъга по мой адрес и откъсна електората от АТАКА, за да бъде ДПС трета сила. Те са виновни ДПС сега да се радва на властта. Планът Орешарски, ако иска да остане още малко на власт и да не падне болезнено трябва да отстрани областните управители на ДПС и да го направи бързо, защото тези назначения дразнят хората. И ако някой иска да подкрепя този кабинет, нека да го подкрепя без да взима гласови позиции. Нека разберем, че който иска да помага на България, той го прави без корист. Това се разбира и по това кой как гласува в парламента. Нека да си спомним в миналия парламент кой  предложи декларация за признаване на 17 май за ден на геноцида над българите в Османската, човеконенавистната, мракобесната империя. АТАКА. Това беше един морален жест, с който да кажем поклон пред мъчениците на турската власт. Тогава ГЕРБ, ДПС и БСП не поискаха да се признае геноцида над българите.
Колко пъти поискахме турските имена на различни местности, реки и т.н.  да бъдат сменени и да се върнат българските. Общински съветници от АТАКА го предложиха, но ГЕРБ нареди на своите съветници да бойкотират тази наша инициатива. Кой работи за Турция и кой за България? ГЕРБ за Турция, АТАКА за България. Затова ГЕРБ бяха наказани от нас повече да не пристъпват до властта. Колко ще трае и това правителство, зависи пак от АТАКА. Имаше месеци, в които крясъците на пияни и дрогирани лумпени на Орлов мост заглушаваха гласа на разума и тези месеци бяха нужни за пречистване. Народът на България не повярва на тези платени лумпени, които искаха гражданска война, така както сега същите провокатори го правят в Украйна. Същото това искаха да го направят чрез американските и турските спецслужби в България, но не успяха, заради АТАКА.
Нещата, които предлагаме сега в НС, са изключително полезни (виж на стр. 3). Но докато бюлетините за АТАКА не преобладават в урната и докато парламентът не се изпълни с мнозинство на АТАКА, няма да има оправия за България. Българският избирател трябва да разбере думите на Апостола „вземете се в ръце, със собствени сили трябва да се освободим, на никого да не чакаме, на лъжливата Европа да не чакаме“. Левски нарече Европа  лъжлива, той казваше, че те поддържат Турция. Г-н лъжлив президент, за никаква европейска интеграция не е говорил Левски.
Още през 1872 г. Левски е говорил за европейци, които идват тука, за да завладеят всичко. Това да ви звучи познато?
18-годишната Атанаса Австрийска, която е присъствала на обесването на Левски, е написала: „Левски вървя с вързани отзад ръце, облечен в обикновени дрехи, късо палто и навуща на нозете. Бавно върви Апостола и се приближава до бесилото и като стига на 15-20 крачки от него до прозореца с железни решетки на турската военна фурна се спира и силно с ясен глас се провиква на турски към палача Рушид Баба. „Приготви се да заколиш жертвения агнец, жертвения овен!“. И после Атанаса си спомня как дебелият Рушид Баба не дочаква да се приближи до бесилото Левски, а на 3-4 крачки от него отдалече ловко хвърля и надява примката на врата му.“
Искам, когато се говори за Левски, да се казва истината. Това, че около Левски се създават легенди, започва да пречи да видим истината. А тя е горчива. Истината е, че по времето на Левски голяма част от българите не са били способни да се освободят сами и днес също.
Знаете ли, че кореспондентът на австрийския вестник „Нуне фрайт пресе“, че като е писал за залавянето и убийството на Левски е поздравил турските власти „за залавянето на този разбойник“. Идете целувайте задните части на австрийци, белгийци, французи, англичани, които са искали да ни унищожат и които са удължили агонията на българския народ под турско робство. Какво говорим сега за евроатлантически ценности. Няма такива! Нали много обичате да говорите за равноправието, когато Левски е призовавал за него. Управници, защо не искате равноправие в ЕС, а отивате само да си правите снимки със западните ръководители, без да може да извоювате нещо за България. АТАКА е единствената политическа сила, от която вече и в Европа се страхуват и която ще им каже в очите, че са ни длъжници. И защото сега вашите супермаркети и вериги ни ограбват. Ако АТАКА управлява България, те ще бъдат изгонени моментално от страната и тази дейност ще бъде дадена на български фирми.
Винаги трябва да отсяваме зърното от плявата и да знаем, че АТАКА се появи на българската политическа сцена, за да даде пример и ще продължава да дава пример на българите, колкото и заспали да са те. Вярвам в българския дух. България ще пребъде! България ще я бъде! И в България ще се говори на български език! Да живее България!“

*РЕЧ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ пред паметника на Васил Левски 19.02.2014 г., със съкращения