|

Кръщелникът на Борисов измами депутат от АТАКА

Людмил Тошев-Сирака хакнал телефонния номер на народния представител Кирил Колев с помощта на „услужливи“ служители на Виваком

През 2002 г. Бойко кръщава Людмил Тошев-Сирака

 

Кръщелникът на Бойко Борисов Людмил Тошев-Сирака е хакнал мобилния номер на народния представител от АТАКА Кирил Колев. Депутатът преди време включил телефона си, а на екрана се появил текст „Регистрацията на картата неуспешна“. Колев успял да се свърже с мобилния оператор, откъдето му съобщили, че СИМ картата му била подменена. За извършената измама галеникът на Борисов Людмил се похвалил на свой приятел, който пък от своя страна се е свързвал с Кирил Колев и го е уведомил за случката.
Това е поредната шмекерия, която близкият на Бойко циганин осъществява за последната една година. Людмил стана известен с това, че Бойко Борисов му стана кръстник през 2002 г. Сирака е добре известен в Благоевград, където успя чрез името на експремиера да измами много работодатели да го наемат на работа и да му дадат пари авансово, след което не отивал на работа.

Депутатът Кирил Колев научи, че измамата с телефона му е извършена от кръщелника на Бойко Людмил

 

Научихме, че ромът е хакнал телефонните номера и на някои министри, които са абонати на същия мобилен оператор като Колев. Това говори, че Тошев има познати в телефонната компания, откъдето му „вършат“ услуги, като му предоставят СИМ карти за подмяна.
Проверка на вестник „Атака“ показа, че картата дубликат на Колев е предоставена от отдел „Бизнес клиенти“ във Виваком. Там следите вече се губят за служителя, който е извършил измамата с лични данни и е предоставил копието на Сирака. В корпоративния отдел на монополната компания нямат системи за изписване на стоката с персонални профили на дилърите или ако разполагат с такава, не я използват.
Работникът на Виваком е нарушил Закона за защита на личните данни, както и вътрешните разпоредби да не предоставя информация на трети лица. Той е предоставил СИМ карта, без да се увери, че това е абонатът и не е попълнил и архивирал разписан приемно-предавателен протокол за пластиката. Предвид извършените провинения от корпоративния отдел Людмил Тошев необезпокоявано може да извърши измамата с подмяната чрез позвъняване в кол центъра  на мобилния оператор.
Друг е въпросът дали Сирака не цели източване на информация от представителя на АТАКА, която по-късно да предостави на своя кръстник Борисов.