|

Стотици под знамената на АТАКА казаха “Вън турският валия от Хасково”

Националистите излязоха на митинг срещу назначението на Кадир Исов от ДПС за губернатор

Петър Дучев

За областен управител трябва да бъде назначен експерт, а не човек на турската партия ДПС, категоричен бе народният представител от групата на националистите Гален Монев

 

 

Партия АТАКА се обяви против назначението на Кадир Исов от ДПС за областен управител на Хасково. На митинг миналата неделя пред областната управа в града на Богородица присъстваха народните представители Гален Монев, Магдалена Ташева, Павел Шопов, проф. Станислав Станилов и Николай Александров.
Стотици симпатизанти и граждани се събраха в града, за да подкрепят националистите и да кажат своето твърдо НЕ на политическото назначение на Исов за губернатор на областта. Протестът премина под наслов „Вън турският валия от Хасково“. Възгласи „Долу ДПС“ огласяваха площад „Свобода“ през цялото време на митинга. Да подкрепят хасковлии в искането за оставката на Кадир Исов бяха дошли хора от Кърджали, Стара Загора, Ямбол, Сопот и други.

 

След 135 години Хасково отново има турчин за валия

 

Протестиращите издигнаха плакати с надписи „Долу ДПС“, „Вън ДПС от областната управа на България“ и „Оставка“ в центъра на Хасково 

 

“Той е поставен отгоре, за да може да обслужва турския бизнес, да обслужва обръчите от фирми около ДПС“, каза депутатът Гален Монев пред събралото се множество. Той допълни, че още след изборите той и АТАКА са се обявили да бъде сложен експерт за областен на Хасково. „Щом правителството е експертно, подкрепяно от две политически партии, защо областният управител този път да не бъде експерт?“, попита Монев. Според него регионът има изключително много възможности за развитие и начини това да се постигне. „Това няма да стане с политически назначения, няма да стане с хора като Кадир Исов, които още от утре ще започнат да дават поръчки само на фирми, свързани с ДПС.

Новият валия на Хасково Кадир Исов

 

Това го знаем, този модел сме го гледали и именно затова ние от АТАКА се обявяваме против него“, отсече народният представител, избран МИР Хасково. Той припомни, че само за седмица повече от 2500 човека са се подписали против назначението на Исов за временно изпълняващ длъжността „областен управител“. „Внесох подписката в кабинета на министър-председателя, беше ми уверено, че за Хасково ще се мисли в перспектива, а областен ще бъде човек, далеч двете, партии БСП и ДПС, които подкрепят правителството“, оповести Монев за неспазеното обещание на премиера.
Лозунги „ДПС маша на Ердоган“, „Местан, Борисов, Костов и Станишев троянските коне за неоосманизация на България“ и „ВЪН ДПС от областната администрация“ се отразяваха в прозорците на Кадир Исов.
„НЕ на пълзящата турцизация на България! Кадир Исов е назначен за областен управител не защото има професионалните качества, а защото е турчин и към Хасково ще се устреми поток от финансови средства“, категорично заяви народният представител Магдалена Ташева. Тя смята, че Исов е машата, чрез която Ахмед Доган и неговата партия ще усвоят поредната порция. Ташева припомни, че от много време се е знаело, че ще има сериозен поток от „бежанци“, ислямисти, които някой трябва да посрещне и за които ще бъдат отделени милиони левове. „Това е поредният етап от ислямизацията на България. Слагат се турци, които да привличат, да настаняват, да устройват тъй наречените ислямистки бежанци, които нахлуват от Близкия изток“, продължи разплитането на конспиративния план националистката и допълни, че „бежанците“ са бунтовници, джихадисти. Според нея, за да бъдат те интегрирани, някой тук трябва да стои, с тяхната вяра, който е заинтересован за каузата им. Затова в Хасково е назначен за областен управител човек на ДПС. „На тях им трябват хора в администрацията, защото там е реалната власт, която може да предостави възможности за грабеж на финансови средства“, разкри Острието на АТАКА. Тя допълни, че „бежанците“ са само едно от перата, по които към Хасково ще текат милиони.
Другият присъстващ на протеста депутатът Павел Шопов припомни на събралите се хора, че АТАКА е първата партия, която още преди 9 години излезе с категоричната позиция, че

ДПС е противоконституционна партия

„Тази етническа партия  противоречи на текст от конституцията на Република България. ДПС работи за откъсването и сепарирането на България и се опитва да създава анклави в България“, отсече зам.-председателят на АТАКА. Той изрази недоумение как тези, които преди време са определяли атакистите като луди, ксенофоби и реваншисти, заради позицията им срещу ДПС, сега са започнали и те да организират протести срещу назначенията на турската партия. „Соросоиди, реформатори и други такива иззеха нашето послание. Тези същите, които преди 9 години ни обвиняваха, че сме били верски нетърпими и какви ли не“, заяви още Шопов в Хасково.
„АТАКА-ПОБЕДА“ , „Долу ДПС“ и „ОСТАВКА“ бурно скандираха събралите се под трибагреника недоволни от турското назначение за валия в града на Богородица. Хората бяха категорични, че няма да се примирят с турските назначения в страната и ще протестират, докато не бъде чут гласът им.