|

СТУДЕНТИ ПОДКРЕПИХА ЗАКОНОДАТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА АТАКА

На пресконференция в БТА представителите на студентските съвети се обявиха в подкрепа на предложението на патриотите за мандатност в НПСС

 

Членове на Националното представителство на студентските съвети в България подкрепиха законодателна инициатива на парламентарната група на АТАКА. Предложението на патриотите е за мандатност в Националното представителство на студентските съвети. В мотивите към проектозакона националистите заявяват, че е редно щом има мандатност за студентските съвети, да се въведе такава и за националното представителство. Според АТАКА Националното представителство на студентските съвети трябва да избира един и същ председател не повече от 2 мандата. На същата позиция са и голяма част от членовете на националната организация, които изразиха своята подкрепа към иницитивата на атакистите.
Според националистите Националното представителство на студентските съвети е единственият легитимен орган, защитаващ интересите на студентската общност в България. Предложените промени целят да се избегнат възможности за порочни практики и да се даде по-голяма публичност относно финансирането.