|

С факелно шествие АТАКА почете паметта на Апостола

141 години от убийството на Левски от турските изроди отбелязаха националистите в столицата

Полина НАЙДЕНОВА

 Шествието тръгна от храм-паметник “Александър Невски”

Стотици патриоти от цялата страна се събраха в сряда под знамената на АТАКА, запалиха факли и запяха възрожденски песни в памет на убития от турските изроди преди 141 години борец за свободата Васил Левски. Траурното шествие, с което беше отбелязана гибелта на Апостола, тръгна от храм-паметника „Александър Невски“, премина през улица „Московска“ и стигна до монумента на Дякона в столицата. Шествието поведе председателят на АТАКА Волен Сидеров и народните представители от групата на националистите. На огромен плакат се четеше „141 години от убийството на Васил Левски от турските изроди“, а други гласяха „България над всичко“, „Васил Левски за чиста и свята република! Без мафиоти и колонизатори“. През целия преход гражданите скандираха „За България“, „Долу ДПС“ и „АТАКА-победа“. Атакистите развяха десетки трибагреници и партийни знамена, когато наближиха паметника на Васил Левски. Около 19.30 часа дошлите да се поклонят пред подвига на националния герой Левски бяха посрещнати от група провокатори от протестната мрежа Dancewithme, които очевидно бяха в нетрезво състояние. Така наречените от президента Росен Плевнелиев „мирни, интелигентни и симпатични протестиращи“ мятаха бутилки и твърди предмети по участниците във факелното шествие на АТАКА. Протестърите опетниха паметта на великия българин Левски, като показваха средни пръсти и псуваха край монумента на Дякона. Тогава, от издигнатата трибуна пред паметника на Апостола, лидерът на АТАКА Волен Сидеров призова ръководството на МВР моментално да си свърши работата, като отдалечи максимално платените провокатори, далеч от дошлите да почетат паметта на Левски. Агресорите бяха изтласкани към Софийския университет.

Стотици граждани застанаха под знамената на АТАКА, за да отдадат почит към Левски

„В емоционална и дълга реч пред събралите се пред паметника Сидеров заяви, че днешният ден не е светъл и красив, както Вежди Рашидов  каза по-рано в НС, а е грозен и тъжен. Той говори за делото на Апостола и посочи, че Левски, както и Ботев, са се борили против турското робство и призова всички политици да имат смелостта ясно да нарекат нещата с истинските имена.
Виж част от речта на Сидеров пред паметника на Левски.

 

“България над всичко” и “Атака – победа”, скандираха по време на шествието хора от цялата страна

 

 

Пияни и дрогирани провокатори опетниха гибелта на Дякона

Провокаторите пред паметника на Апостола, които искаха да попречат на шествието на АТАКА, се наливаха часове наред с бири