|

Афис: АТАКА качва доверие

Партията на Сидеров се затвърждава като първа сила сред националистическите формации

На 3 март хиляди се включиха в шествието на АТАКА

АТАКА качва процент и запазва лидерската си позиция сред националистическите формации у нас. Това показва най-новото проучване на социологическа агенция АФИС за обществените и политическите нагласи преди изборите за Европейски парламент. Партията на Волен Сидеров води убедително пред псевдопатриотите от СКАТ и Реформаторския блок.
Социолозите прогнозират АТАКА да събере вота на 3,8 на сто от гласовете на избирателите на предстоящите избори, докато олигархичният кръг около Валери Симеонов-Балевски би получил едва 2,4% от пуснатите бюлетини. Партията на СКАТ губи всякакви шансове за свой евродепутат, а Славчо Бинев е на път да остане безработен.
 Зад АТАКА остава и Реформаторският блок на националната предателка Меглена Кунева, който би получил гласовете на 3,3 на сто от българите.
Партията на Волен Сидеров доказва, че е единствената автентична патриотична формация в България и води с повече от 30% пред скатаджии.
Социолозите от АФИС включват в изследването си и някои обществено значими теми. 54,5 на сто от анкетираните са съгласни с искането на АТАКА за повторното отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“, а 32,2% одобряват строителството на атомната централа в Белене. Националистите получават и подкрепата на 52 на сто от анкетираните за въвеждане на прогресивно подоходно облагане. Това безспорно доказва, че хората виждат в АТАКА единствената конструктивно работеща парламентарна партия, отстояваща националните интереси на България и нейните граждани.