|

Ердоган ли плати кафето на Борисов и Местан?

ГЕРБ и ДПС са неоосмански пионки в нов руско-турски сблъсък за Крим

Ивелин Николов

Борисов и Местан пият кафе в бастиона на ДПС Кърджали

 

Седмицата мина в медийна дискусия върху влажните погледи и коалиционни трепети на Бойко Борисов и Лютви Местан, които бяха разделени само от парата на топлото кафе помежду им в бастиона на ДПС – Кърджали. Разбира се, българските медии не се съсредоточиха върху задкулисието в българската политика, а върху това кой е платил кафето – Местан (Доган) или Борисов. Кафето, за което Бойко държеше да е турско! Самият вожд на ГЕРБ обяви, че лидерите на партии в България трябва да си говорят. Всъщност е прав. Проблемът е, че си говорят само когато са засегнати интересите на посолствата на Турция, САЩ и Израел, чиито интереси обслужват. Повече от ясно е, че кафето на Борисов и Местан е платено от турския премиер Ердоган.
На 17 март неоосманистът и външен министър на Турция Ахмет Давутоглу заяви, че не признава референдума в Крим и го обяви за нелегитимен. Той допълни, че това е „неприемлив свършен факт“, което подсказва, че турската държава ще се включи в битката за Крим. След тези думи Анкара заложи на верни пионки в бившите си вилаети, като Бойко Борисов и Местан. В края на февруари турският външен министър Давутоглу беше на посещение в България и беше посрещнат от всички първи мъже в държавата, които дружно застанаха в поклонническа поза и започнаха да обвиняват народа си в религиозна нетърпимост.

Коленете на лъскавия си
костюм протърка
и лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов, който отиде на среща с Давутоглу в президентството, където назначения от него държавен глава Росен П. осъждаше „ксенофобския български народ“ пред госта си неоосманист. Пред сградата на „Дондуков“ 2 бяха и националистите от АТАКА, които протестираха и издигаха плакати с призив Турция да компенсира опожарените и прогонени от редовната турска армия тракийски българи.

Неоосманистът Давутоглу нареди на българските властти да държат  АТАКА далеч от него по време на посещението му у нас в края на февруари

 

След като даде инструкции на васалите си в България, на 27 февруари Давутоглу обяви, че заминава за Украйна, където напрежението в Крим вече нарастваше. Още тук, докато се ръкуваше с колегата си в България Кристиан Вигенин, турският външен министър заяви, че иска Украйна да запази целостта си. Няколко дни след това Вигенин изрази същото мнение и дори легитимира превратаджийското правителство в Киев. Разбира се, под диктовката на заинтересованите посолства на САЩ и верния им партньор на Балканите Турция.
Давутоглу разпореди и на Борисов „вярната посока“. Посока, която го отнесе в Кърджали, където започна да плува заедно с Местан в чаша кафе, платена от интересите на Ердоган.
Предвид ситуацията в БСП, където се забелязва разцепление по отношение на присъединяването на Крим към Русия, Анкара и Вашингтон залагат на обединение между верните им коне ГЕРБ и ДПС, между които бъдеща коалиция няма да е изненада.
Парламентарните групи на Борисов и Местан са категорични, че териториалната цялост на Украйна трябва да бъде запазена, а подобно на турския премиер Ердоган лидерът на ДПС е разтревожен за етническите малцинства на Кримския полуостров.

Цветанов и депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова откриха обномвената джамия в Жълт бряг през декември м.г. Те са отделили 10 000 лв. от партийната си субсидия за ремонт на покрива на мюсюлманския молитвен дом

 

С парламентарни трикове ДПС отложи приемането на обща декларация за Украйна след КСНС при президента, тъй като Борисов, Станишев, Местан и Плевнелиев трябваше да осигурят такава, която да е напълно насочена срещу руската държава и в подкрепа на фашизоидната власт в Киев.
След въпросния Консултативен съвет президентът Росен П. излезе и обяви, че с изключение на ПП АТАКА участниците в съвета са се обединили около това, че “България подкрепя суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна, а проведеният на 16 март 2014 г. референдум в Крим е в нарушение на международното право и България не признава резултатите от този референдум”. Атакистите протестираха срещу това становище пред сградата на президентството и подкрепиха присъединяването на Крим към Русия.
Плевнелиев, ДПС, ГЕРБ и БСП практически се обявиха срещу Православието и свободата на кримския народ и поискаха към ЕС да се присъедини управлението в Киев, което е съставено от екстремисти и нацисти.
Борисов спусна заповедите от турско-американските си шефове към сателитните си партии, като НФСБ, които също повториха думите на неоосманския премиер Ердоган, че „референдумът в Крим е нелегитимен, а Украйна трябва да бъде цяла“.
Интересите на Анкара и Вашингтон са обединявали ГЕРБ и ДПС множество пъти. Двете партии са създадени в политическите лаборатории на САЩ и верния им партньор Турция. За това е признавал и самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, чиято задача е била да унищожи АТАКА.
Докато Борисов управляваше, след заповед от турския консул в България герберите спряха инициативата на АТАКА да бъдат върнати трако-българските топоними наместо арабско-турските. Заместникът на Бойко Цветанов се изразяваше за тази инициатива, като Лютви Местан „Това е нов възродителен процес. Тук е имало турски представители, а не поробители“.
Финансовият министър на ГЕРБ Симеон Дянков опрости дългове за милиони на Главното мюфтийство. Борисов изнесе целият си кабинет да заседава с неоосманистки министри в Турция.
ПГ на ГЕРБ в 41-ото НС отхвърли предложението на АТАКА да бъде осъдено изказването на Ахмед Доган, че балканските войни са възродителен процес. Герберите не искаха да чуят за забрана на противоконституционната ДПС, въпреки настояването на патриотите.
ДПС и ГЕРБ подкрепиха декларация в 41-ото НС, която обвинява българите в етническо прочистване към собствените си мюсюлмани.
Не трябва да се пропуска фактът, че докато управляваше Борисов, имаше пълен медиен комфорт във вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски.
През целия си мандат ГЕРБ финансираше изграждането на джамии дори в региони, в които няма мюсюлманско население. Тази практика продължава и до днес. Партията на Борисов и алиансът, към който принадлежи ЕНП, са ЗА приемането на Турция в ЕС и твърда опозиция на всякакви руски проекти, макар и печеливши.
Пример за доминираното от Вашингтон и Анкара управление на ГЕРБ е отказът на бившите управляващи от проекта АЕЦ „Белене“, нещо, което беше посрещнато с аплодисменти от другата протурска партия в България ДПС, защото по този начин няма да има конкуренция на турските централи, които са в процес на изграждане.
Скандалното изказване на Ахмед Доган в село Кочан в предизборната кампания през 2009 г. , в което депесарят обяви, че той „разпределял порциите“, изпрати медийния галеник Бойко на премиерския пост. Това „разпределяне на порциите“ от страна на Доган се оказа целенасочена провокация, защото на софрата се бяха наредили хора като Борисов, които благодарение на Сокола станаха генерали и медийни звезди.
Сметката за порциите я плаща България, поръчката е от Турция.