|

По случай Трети март хиляди патриоти се включиха в грандиозно шествие на АТАКА

Полина НАЙДЕНОВА

Сидеров поведе многохилядното шествие към Храм-паметника "Свети Александър Невски"

Хиляди родолюбци от цялата страна се включиха в грандиозното митинг-шествие на АТАКА по случай националния празник на България Трети март. Тази година шествието на патриотите мина под наслов „Не ЕС ни освободи, а Русия. Да живее православието, долу европедерастията!“.
Малко преди 12 часа лидерът на АТАКА Волен Сидеров пристигна пред Националния дворец на културата, където го чакаха над 5000 човека. Сидеров промени предварителната програма и вместо да поведе веднага шествието, той се сля с хората, раздаде автографи и се снима с десетки симпатизанти на партията. Под звуците на революционни песни и химна на АТАКА „Давай Волен, ние сме с тебе“ Сидеров и народните представители от групата на националистите поведоха шествието към Храм паметника „Александър Невски“. Върху импровизирана подвижна сцена водачът на АТАКА честити празника на всички българи и прикани столичани да се присъединят към множеството. „Да живее свободна България! Честито Освобождение, българи!“, бяха първите думи на Сидеров.
Шествието мина през централната улица „Георги Раковски“ и  се спря пред централата на ЧЕЗ. Там националистите залепиха плакат, от който се четеше „Вън от България, долни крадци“. Пред сградата на електроразпределителното дружество Сидеров се зарече, когато АТАКА  дойде на власт, ЧЕЗ, ЕВН, Енерго про ще бъдат моментално изгонени от страната ни и енергото да бъде отново в български ръце.
Втората спирка на шествието беше минути по-късно пред сградата на Европейския парламент у нас. Депутати от АТАКА там залепиха плакат, който гласи, че не ЕС е освободил България, а Русия.
Множеството се спря и пред двете сгради на Министерството на финансите и министерството на икономиката и енергетиката. „Между тези две министерства ние, атакистите, заставаме, за да кажем ясно, че българските доходи трябва рязко да се повишат“, заяви Сидеров. Депутатите от АТАКА Павел Шопов и Николай Александров залепиха на Министерството на икономиката плакат с призива „Изгонете монополите, да не изгоним вас“, а на Министерството на финансите сложиха „Искаме евродоходи сега, не след 40 години“. Лидерът на АТАКА отсече, че ако не могат да го направят, да си подават оставка и да си ходят.
Преди да стигне до Храм-паметника „Александър Невски“, Сидеров спря и пред руската църква на бул. „Цар Освободител“. Там той запали свещ в чест на великия император Александър II, който ни освободи от османското робство. „Вечна признателност на Русия и слава на всички руски войни, отдали живота си за освобождението на България“, обяви националистът.
По традиция шествието завърши на площад „Александър Невски“, където Сидеров държа емоционална реч близо час.
Цялото слово на лидера на АТАКА четете на стр. 6-7 и 8.

Стотици знамена на АТАКА изпълниха софийските улици

Този плакат залепиха патриотите пред ЧЕЗ

На сградата на Европарламента сложиха "Не ЕС ни освободи, а Русия! Да живее православието, долу европедерастията"

5-годишната Славяна от село Грамада сподели, че най-харесвала песничката "Давай, Волене" (химна на АТАКА - "За победа идва време", бел.ред.)

Сидеров раздаде автографи малко преди началото на шествието, което тръгна от пилоните на НДК

По време на шествието извънредният брой на в. "Атака" по случай Трети март беше разграбен за по-малко от час. Може да го прочетете на сайта www.vestnikataka.bg

Депутати от АТАКА оставиха плакати с послание пред Министерството на финансите и Министерството на икономиката