|

АТАКА: “Нюланд, не ни вкарвай във война!”

Националистите посрещнаха помощник държавния секретар на Америка с „F*CK the USA“

Лидерът на националистите отговори с „Fuck the USA“ на репликата на пом. държавния секретар на САЩ

 

Народни представители от АТАКА  се събраха пред президентството в понеделник, за да изразят недоволството си от странното и потънало в пълен медиен мрак посещение на помощник държавния секретар на Съединените щати Виктория Нюланд. Лидерът на партията Волен Сидеров и голяма част от парламентарната група на националистите издигнаха лозунгите: „Нюланд, тук е България, не Панама!“, „Нюланд, не ни вкарвай във война!“, „Mrs. Nuland, you know, fuck the USA“, „Вън US базите от България!“, „Не на санкциите срещу Русия“, „Русия ни освободи от турците, не САЩ“, „България – вън от НАТО!“.
Дясната ръка на Барак Обама по евро-азиатските въпроси Виктория Нюланд бе на еднодневно посещение в България, но информация за програмата й така и не се появи. „Нашите данни са, че

тя е тук, за да вкара България във война

т.е. да се използват базите, които през 2006 г. ги дадоха на американците за подготовка на военни действия за разширяване на НАТО на Изток и евентуални военни провокации срещу Русия“, каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров на импровизиран брифинг пред президентската администрация.

Парламентарната група на АТАКА устрои “топло” посрещане на Виктория Нюланд пред президентството

 

Той коментира, че по думите на военния министър Ангел Найденов е възможно да се предислоцират американски войски у нас. „Посещението на Нюланд цели да бъдат „натиснати“ нашите управници да се съгласят на засилено американско военно присъствие и разполагане на стратегически оръжия у нас, както и да отпадне мораториумът за добиване на шистов газ“, обясни Сидеров. „Скриха я Нюланд. Ние сме тук да кажем „не“ на тайната дипломация, защото с тайна дипломация България е влизала в две национални катастрофи- 1913 г.  и 1919 г., и сега отново се води тайна дипломация“, продължи той. По думите му Нюланд е в България и за да убеди българските управници, че трябват по-тежки икономически санкции срещу Русия, което е пагубно за България, смятат от АТАКА.
Партията на Сидеров е единствената политическа сила, която се обяви категорично против васалната политика на САЩ, санкциите срещу Русия и добива на шистов газ у нас. На журналистически въпрос лидерът на АТАКА отговори, че „Добруджа ще бъде надупчена от „Шеврон“ и шистовият газ ще се продава от американците, а ние ще трябва да го купуваме от тях“. Той допълни, че ще загубим най-златната и плодородна земя в Европа и тя ще бъде отровена и унищожена, а печалбите отново ще отидат в поредната чужда фирма.

Целите на Америка са
България да влезе във враждебни отношения с Руската

федерация, което е неизгодно и пагубно за страната ни. „Опитват се да ни вкарат във война и ние трябва да сме против опитите на САЩ да го направи“, отсече Волен Сидеров.
Според АТАКА Нюланд трябва да бъде обявена за персона нон грата, защото лично ръководеше криминалния преврат в Киев и постави на власт в Украйна фашисти, екстремисти и престъпници.
Народният представител Венцислав Лаков коментира, че протестите през последните месеци са финансирани от държавния департамент на САЩ и чрез частни фондации, като тази на Джордж Сорос. „От началото на прехода американската агенция USAID е инвестирала над 600 млн. в „демокрацията“ на България“, припомни националистът. „Цинично е, че посещението й съвпада със 70-годишнината от една от разрушителните и кървави бомбардировки над София, извършени от същите американци“, добави Лаков.
Стана ясно, че от

американска страна са наредили срещите на Нюланд да останат скрити

за медиите. Председателят на парламента Михаил Миков каза за в. „Атака“, че той нямал среща с нея, но не пожела да коментира дали има нареждане на Щатите посещението на Нюланд да остане скрито за журналисти.
По-късно същия ден се разбра, че Нюланд се е срещнала с най-високопоставените държавни чиновници у нас. Единствената информация, която достигна до медиите, беше от клишираните прессъобщения, изпратени от ведомствата. Външният министър Кристиан Вигенин не пожела да каже какво са си говорили с дясната ръка на Обама. На въпрос на АЛФА ТВ той лаконично отговори, че Виктория Нюланд все пак е била в България, но не бил „оторизиран“ да дава информация за темите на разговора им, каквото и да означава това. Според него „нямало нищо чрезвичайно (необичайно)“ в посещението й.
От пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че Орешарски също се е срещал с помощник държавния секретар на САЩ. Една от темите била за санкции срещу Русия. От ведомството твърдят, че премиерът е изразил надеждата си, че няма да се стигне до третия пакет икономически санкции за Русия, като е подчертал негативния ефект на санкциите върху част от страните-членки на ЕС, включително България. Припомняме, че само преди седмица след Консултативния съвет по национална сигурност при президента всички присъстващи, с изключение на АТАКА, се обявиха ЗА санкции срещу Руската федерация.
Виктория Нюланд имала среща и с президента Росен Плевнелиев. Твърди се, че двамата са обсъждали евентуална помощ от страна на САЩ за модернизиране на българската армия, ситуацията в Украйна и дали ще бъде свален визовият режим за страната ни. Впрочем

България е една от малкото страни-членки на ЕС,
които САЩ все още дискриминира
и не премахва визовия режим. Има договор между Америка и Европейския съюз, според който гражданите на съюза могат да пътуват без необходимото разрешително за това. В тази графа обаче не е България.
Припомняме, че преди седмици в телефонен разговор на Нюланд с посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят тя произнесе скандалната фраза  „Майната му на ЕС“. Освен това тя призна, че Америка е инвестирала 5 млрд. долара за метежите по улиците на Киев и държавния преврат, който беше извършен срещу законно избраното правителство и президент на Украйна.

 

КАКВО ОБЕЩАХА ПЪРВИТЕ МЪЖЕ В ДЪРЖАВАТА НА НЮЛАНД???

 

Виктория Нюланд се срещна в понеделник с външния министър Кристиан Вигенин, премиера Орешарски и президента Плевнелиев. Срещите обаче  останаха скрити за обществото и журналистите. От пресцентъра на институциите изпратиха по една снимка и текст, от който не става ясно какво договориха българските власти с американката