|

АТАКА: Отиваме в Брюксел да защитим Православието

В Европарламента националистите ще се противопоставят на гей браковете, двойните стандарти и намалените субсидии

Петър ДУЧЕВ

Листата на националистите за евровота беше регистрирана от Волен Сидеров и ядрото на партия АТАКА

 

АТАКА влиза в битката за православието с бюлетина №20 за предстоящите евроизбори на 25 май. В Централната избирателна комисия в сряда се състоя публичното теглене на жребия за определяне на номерата на кандидатските листи на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети, които ще участват в изборите за Европейския парламент.
По време на жребия присъстваха народните представители от АТАКА Деница Гаджева и Кристиян Димитров. „Залагаме на идеи и на това, което сме направили през годините“, каза пред журналисти Деница Гаджева след тегленето за поредните номера на кандидатските листи. „Няма значение с какво число сме на самия изборен ден. Надявам се числото 20 да бъде късметлийско – ще се види на 25-и май“, допълни още Гаджева.
Ден по-рано националистите внесоха в ЦИК кандидатурите си за предстоящия вот за Европарламента. Патриотите заложиха на доказани в годините партийни кадри, които имат волята да се противопоставят на ширещия се Содом и Гомор и двойни стандарти в Европейския съюз. Първата шестица е затворена от народните представители и членове на Централния сбор на АТАКА. Това са лидерът на партията и водач на листата Волен Сидеров, следван от зам.-председателя Десислав Чуколов, Магдалена Ташева, проф. Станислав Станилов, Павел Шопов и Явор Нотев (пълната листа може да прочетете вляво под статията, както и на страници 14-15).
На излизане от ЦИК Сидеров каза, че се оформя лидерска битка и затова той оглавява листата. „Ние от АТАКА отиваме в Брюксел, за да бъдем защитници на православието, защитници на истинските ценности, не на измислените евроценности. Трябва да каже някой на тези дами и господа в ЕП, че

перверзията не може
да бъде нормална“

заяви националист №1. „Атакистът е най-точният,  най-добрият боец, независимо дали бойното поле е София или Брюксел“, уверен бе Сидеров. Той отново призова водачите на листи на медиен дебат, в който да кажат своите виждания и идеи за позицията на България в Европейския парламент. „Какво трябва да представлява съюзът според тях и трябва ли да се преустрои и да се откъсне от влиянието на Вашингтон?“, попита Сидеров. „От АТАКА не искаме гей бракове, кръвосмешения, намалени субсидии и двойни стандарти“, подчерта още Сидеров. Патриотите ще отстояват в ЕП и енергийните проекти с национално значение като АЕЦ „Белене“ и газопровода „Южен поток“.
„Трябва да бъде чут гласът на много българи, които не са съгласни с евро-гей ценностите и искат християнските ценности“, категорично заяви лидерът на националистите.
„Има много сериозен бум на патриотичните, антиглобалистки партии от типа на АТАКА.

Ще има преосмисляне на
зависимостта от САЩ“

смята Сидеров и припомни за повишаващото се доверие към националистическите формации в Европа. „Америка продължава да иска санкции срещу Русия и европейските държави трябва да кажат, че не искат натиск и геополитически интриги от страна на Вашингтон“, отбеляза още водачът на евролистата на АТАКА. „Евросъюзът трябва да бъде съюз на отечествата, не новата Римска империя“, обясни Сидеров вижданията на партията. Според него Евросъюзът трябва да подпомага националните икономики, а не да ги затиска и унищожава, както сега. Той трябва да работи за обикновения човек, а не да прави директиви само за корпорациите.
Под №20 в бюлетината за евроизборите България ще има своите защитници на православието и националните интереси в Европейския парламент. Битката за християнството предстои на 25-и май.

 

ЛИСТАТА НА АТАКА ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ:

1. Волен Николов Сидеров – лидер на АТАКА
2. Десислав Славов Чуколов – заместник-председател на АТАКА
3. Магдалена Ламбова Ташева – член на Централния сбор
4. Проф. Станислав Тодоров Станилов – член на Централния сбор
5. Павел Димитров Шопов – член на Централния сбор
6. Явор Божилов Нотев – член на Централния сбор
7. Георги Михайлов Сенгалевич – Младежка организация на  ATAKA
8. Румен Атанасов Ваташки – областен координатор за гр. Перник
9. Емил Тодоров Лилов – областен координатор за гр. Видин
10. Михаил Петров Михайлов – областен координатор за гр. Стара Загора
11. Гроздан Иванов Иванов – координатор за община Стралджа
12. Мирослав Петров Славчев – общински съветник гр. Русе
13. Атанас Генчев Атанасов – областен координатор за гр. Добрич
14. Стоян Стаматов Пенев – общински председател за Нова Загора
15. Борислав Костадинов Киряков – общински председател за гр. Чепеларе
16. Добрин Райков Чайлев – общински председател за гр. Шумен
17. Георги Борисов Ковачки – общински председател за гр. Благоевград