|

Борисов плащал ударите срещу АТАКА

Човек на Петното потвърди: 500 хил. лв. обещал Борисов за радикализиране на протестите миналото лято

Гита МАНОЛОВА

Предварително се е знаела полицейската стратегия за извеждане на народните представители с автобус

 

 

Предложени били 500 000 лв. и заемане на мястото на АТАКА в парламента на движението ,,Свобода“ на Бисер Миланов – Петното. Това заяви председателят на ,,Свобода“ Йордан Бонев пред временната анкетна комисия, изясняваща срещите на Миланов с политици. Изкусителното предложение било направено от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. От обещаните половин милион Борисов дал 12 хил. лв. ,,капаро“ на хората на Петното за радикализиране на протестите със стратегия за превземане на парламента и събаряне на правителството на Пламен Орешарски. В схемата били замесени и медии – бТВ, НОВА и БНТ. Пред депутатите от комисията Бонев призна, че имало среща между него, Бисер Миланов – Петното и главатарят на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя се провела в къщата на Борисов в Банкя на 26 декември миналата година. На нея бившият премиер изяснил стратегията за събаряне на правителството чрез радикализиране на протестите, превземане на парламента и очерняне на политически лидери начело с лидера на АТАКА Волен Сидеров.

Срещата с Борисов
в Банкя продължила
около 3 часа

Йордан Бонев също потвърди, че Борисов платил за очерняне името на Волен Сидеров и изваждането на АТАКА от парламента

 

Дотам отишли Марио Генчев, Йордан Бонев и Бисер Миланов. Йордан Бонев и Петното влезли в дома на лидера на ГЕРБ, а останалите чакали отвън. Стана ясно, че още на следващия ден Върбан Маринов, сочен за човек на ГЕРБ, дал парите на Бисер Миланов – Петното. Предаването на сумата станало на столичната Централна автогара. В отговор на въпрос, зададен от депутатката от АТАКА Калина Балабанова се разбра, че за летните протести плащала само и единствено ГЕРБ. Причината била, че Борисов не можел да се примири с това, че не е на власт. Хората на Петното разкриха и подробности около нощта на белия автобус – плащало се по 100 лв. на протестиращ, за да лягат по земята, да вадят павета и други. Предварително се е знаела полицейската стратегия за извеждане на народните представители с автобус.

Бисер Миланов – Петното взел 12 бона авансово за радикализация на протестите миналото лято

 

Петното осъществил връзка с Борисов чрез депутата от ГЕРБ Пламен Нунев. Той също бе сред поканените за изслушване от ресорната комисия, но не се появи. Не дойде и поканеният Бойко Борисов. Стана ясно още, че

в момента се предлага
1 000 000 лв. за събаряне на кабинета „Орешарски“

Попитан от медиите кой обещава парите, Бонев намекна за кръга ,,Капитал“, с който се свързва името на президента Росен Плевнелиев.
Следващата стратегия на Борисов била да спечели евроизборите и след това, с парадирането, че е първа политическа сила, още по-ожесточено да подновят действията срещу правителството, обясни Бонев. Но дори с хиляди левове за организиране на протестите и елиминиране на опонентите, Борисов пак се провали, защото кабинетът оцеля, а и основните му опоненти, сред които и лидерът на АТАКА Волен Сидеров, все още са на политическата сцена и дори имат по-голяма обществена подкрепа.
След края на заседанието на комисията председателката й Сияна Фудулова бе нападната агресивно с въпроси от БНТ и бТВ. Най-активен бе журналист, който по време на протестите активно се включваше пряко в отразяването на т.нар. горещи точки на антиправителствените протести. Репортерът дори нахлу в кабинета на Волен Сидеров като размахваше манипулирани фотоси.
Припомняме, че тогава репортерът бе служител на Нова ТВ, а понастоящем работи в бТВ. Сигурно читателите на в. „Атака“ си спомнят, че именно

бТВ, Нова и БНТ бяха
медиите в схемата на Борисов

Фудулова уточни, че след решение на парламентарната комисия докладът, който ще включва всички получени данни, ще бъде представен на прокуратурата.
В края на март Бисер Миланов – Петното бе доведен под конвой и с белезници на изслушване пред временната анкетна комисия. От думите на председателката на комисията тогава стана ясно, че ГЕРБ платили за протестите миналото лято, както и за медийното им отразяване. На заседанието бяха изслушани и служители на НСО, дежурили в деня на срещата между Миланов и Борисов. Те обаче удобно бяха забравили за въпросната среща, с което прикриха какво е правил експремиерът.
След въпросното заседание лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира, че срещу партията му се водила мръсна кампания и причината за това е, че Борисов прекрасно разбира: АТАКА са тези, които му попречиха да се върне на власт. Тарифата на летните протести от 2013 г. беше добре известна – 100 лв., ако доведеш някой от семейството си и 1000 лв., ако нападнеш полицай. Набираха се шпиц команди сред футболни фенове, както и сред криминални елементи.