|

Волен Сидеров: Не искам колонизатори да ме “спасяват”, аз съм мислещ човек

39 български политици и икономисти са участвали в изготвянето и популяризирането на плана "Ран-Ът" за България, припомни Волен Сидеров

„Не съм срещу никоя държава, аз съм срещу колонизирането. Не искам да ме правят на глупак. Не искам да идват тук да ми казват как ще ме спасяват, а всъщност да ме заробват. Просто съм мислещ човек“, отсече лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „120 минути“.  Сидеров беше в студиото на бТВ след изявления на „бащите“ на пагубния план „Ран-Ът“ във връзка с негово изказване в предаването  Студио „АТАКА“ на АЛФА ТВ.
„Ще ви цитирам само две изречения от Георги Тамбуев, разследващ журналист, вече покойник, известен с разобличаване на корупцията. Когато прочел приложената част, която не е толкова известна, някои я наричат „секретна“, той казва: „Косата ми настръхна, когато видях какво се готви“. През този период, пише в самия план „Ран-Ът“, не може да се мисли за запазване на досегашното жизнено равнище, то неминуемо ще спада, каквито и мерки да се взимат. По-нататък Тамбуев описва какво следва – ножица между цени на стоки и заплати, цените ще гонят европейските.“ Това заяви Волен Сидеров и припомни, че 39 български политици и икономисти са участвали в изготвянето и популяризирането на плана „Ран-Ът“ за България. Този план беше приложен не буква по буква, така както го бяха написали, а „творчески“, с намесата на МВФ и на Световната банка. Философията му бе бърза и тотална приватизация, разбиване на социалната система, разбиване на системата на здравеопазване и обслужване, на всичко, както и на образователната система, свидетелства лидерът на партия АТАКА.
Водещият Светослав Иванов вметна, че гостувалите в предаването му Ричард Ран и Роналд Ът обвинили за неблагополучията българските политици, които били крадливи и правили приватизацията на тъмно. „Това е все едно да спреш тока в Манхатън, както е имало случай за 48 часа, и след това да започнат кражби, грабежи, суматоха, настава хаос. Ти обаче си го спрял тока нарочно и след това да кажеш – аз какво съм виновен, че хората крадат, а ти си спрял тока“, илюстрира Сидеров обвиненията на „изпълнителите“, защото те не са точно господарите“, уточни националистът.  Истинските господари не се виждат, те не излизат на плакати, те са тези, които притежават Държавния федерален резерв, печатницата за долари, които нямат никакво покритие. Те са тези, които предизвикват финансовите кризи, заяви Сидеров и отхвърли подозренията за конспиративност. От СДС и от БСП се държаха еднакво сервилно към подобни пришълци, които идваха тук „да ни спасяват“ – все едно българинът няма научна, инженерна, техническа мисъл, все едно сме някаква аборигения, в която хората са неграмотни. Волен Сидеров цитира и спомени на икономиста проф. Иван Ангелов, извикан с поръчение от Луканов: „С тази делегация от САЩ посетихме ДЗУ в Стара Загора. Те казаха, вашите инженери не си знаят цената, ако можели, биха взели веднага повечето от тях“. После посетили Завода за тежко машиностроене в Радомир, завода за металорежещи машини и американците казали „посещавали сме много заводи – вашите са между най-доброто, което сме видели по света“.
В момента всичко, което печели у нас, е притежание на чужда компания. Влезте в хипермаркет да си купите нещо. Веднага влагате пари в Германия, Белгия, Франция, каза Сидеров. В заключение той заяви: „С това не оправдавам българските политици, напротив, те участваха в това предателство. С тяхно съдействие стана криминалната приватизация, ограбването, колонизирането на България“.