|

Защо НАТО разполага допълнителни въоръжени сили в България?

Партия АТАКА издигна лозунг "Не ни въвличай във война с Русия" на протест пред президентството по време на посещението на Расмусен у нас

Външният министър на България Кристиан Вигенин в интервю казва: „НАТО е готова да окаже необходимата подкрепа на Украйна“. В него той обяснява, че в крайна сметка НАТО може да вземе мерки, с които да помогне на Украйна. Какво значи това? НАТО е военен блок, а Украйна не участва във военния блок. Българският външен министър от социалистическата партия се явява в ролята на ястреб и обяснява как НАТО вече е готова да помогне на Украйна. Защо обаче журналистите, които ходят на брифингите му, не го питат какво точно има предвид и какво смята, че ще стане – НАТО ще влезе с войски, ще изпрати там кораби, самолети и техника ли?
Това, че НАТО може да разположи допълнителни въоръжени сили в България, дойде като информация след срещата на Расмусен с българския президент. Расмусен обяви в София, че „няма съмнение в твърдата позиция на България и подкрепата за стъпки за разширяване на нашата колективна отбрана“. След като ще се повишават мерките за отбраната, ще се разполагат допълнителни въоръжени сили в България, значи трябва да сме заплашени. Защо нито един журналист не попита г-н Расмусен или Плевнелиев от кого, извинете, сме заплашени? Русия ли ще ни напада?
Стана ясно също, че щели „да се предислоцират американски бойни части у нас“. Но отново никой не попита какво значи това и какво се подготвя на територията на нашата мила родина.
Военен конфликт с Русия не ви ли звучи опасно? Родните политици, политолози, коментатори, социолози и всякакви възпитаници на институти по демокрация, либерализъм, пазарно стопанство и пр. агентурни елементи, които от години облъчват българския народ, смятат ли, че е правилно България да става плацдарм за военни действия срещу Русия?