|

Обама, закъснял си!

Президентът на САЩ тръгна по света да търси съмишленици срещу Русия

В средата на миналата седмица Барак Обама се срещна с японския премиер Шиндзо Абе. С истеричните си совалки в Азия президентът на САЩ цели очерняне на Руската федерация и внушение, че светът е настроен срещу братската ни държава

Директорът на ЦРУ Джон Бренан посети изненадващо Киев и проведе няколко тайни срещи с ръководители на силовите ведомства на Украйна, предаде Интерфакс

Още един висок гост се появи в Киев през изминалите дни. Това е шефът на ЦРУ Джон Бренан. За визитата му потвърдиха с официално писмо от Белия дом. Бренан е провел срещи с ръководители на силовите ведомства на Украйна. Подтикнал ги е отново да арестуват, да избиват, а САЩ ще им помага с информация, ще им дава снимки, които да показват къде са руските части. Всичко това го уговаря в Киев лично шефът на най-голямата американска разузнавателна агенция.
Барак Обама пък тръгна да обикаля по света и да търси съмишленици за санкции срещу Русия. Той се срещна с японския премиер, у който намира съмишленик за целта да бъде икономически наказана Русия. Обама ще ходи и в Китай. Президентът на САЩ се сети, че в Азия има държави, от които зависи много и сега иска да ги привлече на своя страна. Само че е закъснял.
Истеричните совалки на Обама няма да доведат до нещо позитивно. Напротив, ще дадат внушение, че едва ли не светът подкрепя санкциите срещу Русия. От всичко това Обама търси пиар ефекта – световните медии да съобщят, че светът е възмутен от Русия, от тези „агресори“ и „злодеи“ руснаците и иска да им наложат икономически санкции.