|

Руски войски по границата с Украйна няма

НАТО излъга, като пусна стари снимки от 2013 г.

Това са снимките, които командването на обединените сили на НАТО в Европа (SHAPE) предостави на "Асошиейтед прес". НАТО твърди, че с тях е документирано струпването на руски войски по украинската граница с цел "оказване на натиск над властите в Киев и западните държави". На сателитните фотоси се виждат разположени бойни самолети, хеликоптери, артилерия, бронирана техника, спецчасти. Оказа се, че снимките са направени от преди година

Бяха показани сателитни снимки, от които обществеността в Европа трябваше да разбере, че на границата между Русия и Украйна руските военни струпвали големи съединения и въобще се подготвяли да нахлуват едва ли не в Украйна. Тези снимки бяха разпространени от НАТО и излязоха в редица европейски издания. У нас също се заговори за тях. „Русия струпа 40-хилядна войска на границата с Украйна“, Русия изпрати танкове на границата с Украйна“, бяха малка част от зловещите заглавия в българските медии. След това обаче излезе информация, че това са стари снимки от август 2013 г., когато вероятно е имало някакви учения и действително присъствие на военни руски части по границата. Старите снимки бяха използвани от пропагандната машина на НАТО.
Алиансът не върши такива неща за първи път. Фалшификации и лъжи, с които общественото мнение трябва да се настрои, е имало и през годините.
Страшното е, че в щаба на НАТО се правят планове за ядрен удар по Русия и в момента се подготвя въвличането на България във военни действия.