|

Янаки, защо подкрепихте становището на Плевнелиев, като не сте за санкции срещу Русия?

Плевнелиев и Янаки Стоилов се поздравиха топло на Консултативния съвет по национална сигурност миналия понеделник

АТАКА и Волен Сидеров единствени в българското политическо пространство взеха категорична позиция и казаха по всички възможни трибуни, че в Киев се извърши преврат с помощта на САЩ. В декларация на националистите пише, че това трябва да се заклейми в българското Народно събрание. Освен това България трябва да признае правото на Русия да защитава своите интереси и да признае референдума в Крим, тъй като българите там гласуваха ЗА на допитването. България трябва да бъде против санкции срещу Русия, защото това са санкции срещу България.
Всичко това АТАКА го казва ясно, за разлика от БСП, които на КСНС подкрепиха становището на президента Плевнелиев, че трябва да има санкции срещу Русия. След което излиза Янаки Стоилов и започва да „увърта“ пред избирателите си, че БСП не били много за санкции. Като не сте, защо тогава подкрепихте становището на президента?! Защо се наредихте до Бойко Борисов, Лютви Местан и Плевнелиев за санкции срещу Русия?
Г-н Орешарски пред Българо-руската търговско-промишлена палата каза, че няма да наложи вето на санкциите срещу Русия. АТАКА смята, че ветото срещу санкциите е единствената правилна позиция на България. Оказа се, че и този министър-председател предпочита васалната поза към Брюксел, всъщност към Вашингтон, вместо изправеното положение, при което да каже – „НЕ, санкциите ни вредят, няма да ги подкрепим, слагаме вето“.