|

500 лева минимална пенсия искат от Асоциацията на пенсионерите у нас

Можем да посочим от кои допълнителни приходоизточници могат да влязат пари в хазната, обяви председателят на Асоциацията на пенсионерите Димитър Кисимов

Пенсионерите у нас поискаха минималната пенсия в страната да стане 500 лв., за да могат да водят нормален начин на живот. Това се разбра от брифинг на  Българската асоциация на пенсионерите. Хората от третата възраст обясниха пред какви финансови трудности са изправени и от какво се нуждаят за нормални старини. Пенсионерите се оплакаха, че в България дори няма закон, който да урежда проблемите им. Те припомниха, че единствено АТАКА е внесла в НС десет предложения за законодателни промени, които предлагат минималната пенсия да стане 500 лв., а минималната работна заплата да се индексира със средноевропейската.
„Нашето търпение е изчерпано“, отсече главният секретар на пенсионерската асоциация Димитър Кисимов. Възрастните искат да разберат и къде са парите от пенсионния фонд и кой ги е изхарчил. Едва ли има нужда да припомняме на читателите на в. „Атака“, че точно 500 лв. минимална пенсия бе заложила партия АТАКА в управленската си програма „Планът Сидеров“. Националистите ще продължат да настояват за увеличаване на пенсиите и изравняване на минималната работна заплата със средноевропейската.