|

9 години партия АТАКА! 9 години битка за България и православието

АТАКА ще настоява в Европарламента за строежите на АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“

Патриотите ще отстояват в ЕП енергийната ни независимост от мюсюлманските режими и Турция

Екип АТАКА

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово, партия АТАКА навърши 9 години от своето учредяване. Започвайки 10-ата си година, най-голямата националистическа партия в България проведе своя Национален съвещателен сбор в НДК, който мина под мотото „9 години партия АТАКА! 9 години битка за България и православието“.
В словото си пред патриоти от цялата страна лидерът Волен Сидеров обяви имената на първите трима в листата на АТАКА за евроизборите. След него, това са зам.-председателят на партията Десислав Чуколов и членът на националното ръководство и народен представител в 42-ото Народно събрание Магдалена Ташева. Имената предизвикаха бурни овации в залата, което безспорно доказа подкрепата на атакистите именно към тези кандидатури. „Със започването на 10-ата си година партия АТАКА показа, че

национализмът в България е незаобиколим фактор“

заяви Сидеров. Той е категоричен, че патриотите ще се борят за повече места в Европарламента, защото най-важното е да се отстояват правата на българските граждани.
„В момента няма нито една директива от ЕС, която да е в интерес на наемния човек, на обикновените граждани“, посочи той. „Всички други политически сили се съгласиха да бъдат инструмент на колониализма“, отсече още националистът и допълни, че през 90-те години на миналия век много хора са смятали, че САЩ и Западът мислят доброто на България, но това се е оказало твърде погрешно. Според него ЕС не може да просъществува дълго в този си вид, а трябва да стъпи върху християнските ценности.
„Затова мисията на АТАКА в Европарламента е съюзът да се освободи от американското господство.

Да приключи ерата на турбокапитализма

на неолиберализма“, категоричен бе Сидеров (цялото изказване на Волен Сидеров от Съвещателния сбор на АТАКА четете на стр. 8-9).
Доклад за дейността на местните структури дадоха регионалните координатори и депутати на патриотичната формация. Те отчетоха покачване в доверието към АТАКА благодарение на усилената работа на областните и общинските организации. Народният представител Димитър Димов заяви, че структурите в Бургас вече са възстановени и постоянно постъпват нови заявления за членство в партията. „Ямбол и Елхово са отличници. Там работят сериозно с активистите“, каза националистът и припомни, че съвсем скоро бе открит нов клуб на АТАКА в Елхово, а

в Ямбол са подпомогнати над 100 семейства

чрез инициативата „Православна солидарност“. „Когато помагаш, хората ти отговарят със същото“, уверен бе Димов. Колегата му Илиан Тодоров изтъкна, че в Перник и Кюстендил резултатите на АТАКА са се удвоили, а в Благоевград са се утроили.
На предстоящите евроизбори трябва да покажем, че острието на АТАКА е Волен, а основата на АТАКА сте всички вие, активистите на партията“, каза на присъстващите патриоти зоналният отговорник Адриан Асенов. „Имаме кауза, затова ще победим“, заяви депутатът от Хасковска област Гален Монев и отчете ръст с 2000 гласоподаватели в Пловдив на последните парламентарни избори, спрямо изборите през 2009 г. Патриотът даде заявка при следващия вот за Народно събрание АТАКА да има представител от Кърджали.
„Крачка назад само за да се засилим. Тези избори са на живот и смърт“, категоричен бе народният представител Николай Александров и отбеляза изключителната активност на колежката си Калина Балабанова в избирателния й район Добрич.
От изказването на националистката Деница Гаджева стана ясно, че „предишни избори са показали, че активната позиция на вестник „Атака“ повишава с 2 на сто гласоподавателите на АТАКА“ и добави, че той трябва да достигне до възможно най-голям брой хора, които да се запознаят с идеите на партията. „Трябва да тръгнем сред народа, за да постигнем желания резултат на предстоящите избори“. По този начин се обърна към делегатите в залата кандидатът за евродепутат Магдалена Ташева. Тя заяви, че АТАКА ще се бори по някои основни точки в Европарламента. Това са повишаване на жизненото равнище на българите и енергийната ни независимост от мюсюлманските режими и Турция. Друго, за което националистите ще настояват в ЕП, е

България да бъде сигурна граница на Евросъюза

и българската земя да остане в български ръце. Патриотите ще се противопоставят на евроатлантическите гей ценности и ще се борят за запазване на християнските такива. В Брюксел АТАКА ще отстоява правото на България за осъществяването на енергийните проекти с национално значение – АЕЦ „Белене“ и газопровода „Южен поток“.
Проф. Станислав Станилов каза, че АТАКА ще изпрати депутати в Европейския парламент, които да се борят Европейският съюз да се превърне в Европа на отечествата. (Изказванията на зоналните отговорници на партията и народни представители от АТАКА от Съвещателния сбор четете в каретата)