|

България да излезе от НАТО

На 11 април 2014 г. АТАКА организира митинг пред президентството срещу посещението на Расмусен у нас. Тогава патриотите апелираха да не въвличат страната ни във война

Заместник генералният секретар на НАТО Александър Вържбал каза: „Русия вече ни е враг“. В изявлението си той продължава, че „руснаците са обявили НАТО за противник и ще трябва да започнем да гледаме на Русия вече не като на партньор, а като на противник, на враг“. Премиерът Орешарски, министърът на отбраната Найденов, президентът Плевнелиев, председателят на Народното събрание Миков, като първи държавни мъже у нас са длъжни да излязат и да кажат, тъй като сме член в НАТО, обявяват ли Русия за враг, както казва началството им. Те трябва да отговорят ясно пред българската общественост – враг ли ни е Русия и ще бъде ли въвлечена България във война срещу освободителката си?
Българинът не иска да участва във военни действия, нито пък иска страната му да бъде плацдарм.
България трябва час по-скоро да излезе от НАТО, така както направи Франция през 1965 г. под ръководството на големия държавник Шарл де Гол. Ако бъде питан, българският народ ще каже не, че България повече не трябва да участва във военния съюз, особено когато НАТО обявява Русия за враг и вероятно подготвя някакви военни действия, т.е. подготвя една трета световна война, може би.