|

Волен Сидеров във „Всяка неделя“: Европа на християнските ценности, не на масонско-лихварските

ПЕС и ЕНП са двете ръце на чудовището Евросъюз

Кеворк Кеворкян

- Защо трябва да се гласува за АТАКА на тези избори?
- Защото само АТАКА може да каже нещата, които всички други досега нямат глас да направят. Известен съм с това, че имам характер и мога да казвам нещата, които са верни, но неудобни за управляващите. Тук имам предвид управляващите Европа, защото това са избори за Европарламент. Малко хора в България знаят какво чудовище е Евросъюзът и как се роди то. В ЕС няма никаква демократичност. Всички директиви се изработват в Еврокомисията, която доскоро нямаше законодателни функции. Тя е един сбор от политически алианси, легитимиращ това, което прави масонската ложа. Еврокомисията има 3000 подкомисии, които са пълни с лобисти на монополите и се прокарват само интересите на големите играчи. Някой досега да е казал това в Европарламента? Никой от тези, които се тупат в гърдите каква активност били разгърнали и какви въпроси били поставили там, не го е казал.
- Каква ще бъде практическата стойност на това казване?
- Ще се чуе този глас, който сега не се е чувал от българските депутати. В Европарламента ще има много силна група на антиглобалистките патриотични партии, към които зачислявам и АТАКА. Този глас вече може да промени цялата мелодия. Опитват се да представят, че битката в момента е между ПЕС и ЕНП.
- А между кого е?
- Всъщност битката е глобализъм-антиглобализъм. ПЕС и ЕНП са двете ръце на чудовището ЕС, на масонската ложа, наречена Еврокомисия. Аз я наричам масонска ложа, защото тя работи на тъмно, задкулисно и недемократично и има за цел да колонизира държавите, да ги прави територия за евтина работна ръка, за пазар на своите стоки. България стана такава от 2007 г.
- Има ли място там говорене като твоето?
- Ще му отворя място, тъй като западноевропейските политици, дори тези, които ги броят за евроскептици, не постяват темите докрай.
- Защо?
- Защото са органична част от Запада. Външният министър на Швеция Карл Билд е казал тези дни, че най-големият враг на западната цивилизация е православието. А тези, които представляват тази цивилизация, дори и евроскептици, са към семейството на западните т. нар. евроатлантически ценности.
- А ти казваш: „АТАКА отива в Брюксел да защити православието“.
- Да. България е православна държава, а не протестантска или ислямска. Съвсем редно е да защитим православието, като разобличим всичко, което е антиправославно. А евроатлантическите ценности в момента се свеждат до гей-бракове.
- Полезни ли са ти в кампанията така да ги наречем демонстрациите на русофилството?
- Всички видяха снимките на овъглените трупове в Одеса, измежду които и на бременна жена. Убийци са днешните киевски управляващи, майдановците, киевските фашисти, хунтата, която беше легитимирана от българския външен министър Кристиан Вигенин, който е протеже на Станишев. Няколко пъти казах, че Вигенин трябва да подаде оставка или Орешарски трябва да му я поиска.
- Сигурно ли е точно кой го е правил?
- Абсолютно сигурно е. Над 2000 специално екипирани човека са дошли от Киев и Лвов да извършат тези ужасяващи зверства. И тези зверства не са заклеймени от нито един български политически лидер, освен от мен. Поисках и свикване на Консултативния съвет по национална сигурност при президента и извънредно заседание на парламента, за да се обсъдят тези събития. Това е изключително тревожна ескалация на война в Украйна. Нашите политически папагали тук не разбират какво става или се правят, че не разбират. Крият си главата в пясъка. Смятат, че тази буря ще мине.
- Какво може да се очаква?
- Европа няма да бъде същата. Нито Украйна, нито България.
- Защо България?
- Защото България е член на НАТО и на Евросъюза. Шефът на НАТО казва: „Нашият враг е Русия“. Когато имаш враг, ти се биеш с него… Това, което някои наричат русофилство, е българофилство. Да оставим историческия факт, че Украйна и Русия са до огромна степен създадени от българи, приели българската култура, вяра и книжнина. Но Русия ни е освободила от турския гнет, а не Англия. Англия искаше да го продължи… Да ни настройват срещу Русия е удар срещу България. Санкциите срещу Русия бяха одобрени от всички партии в България, освен от АТАКА. Търсих да видя някой политически лидер, който да се е изказал по този въпрос и единствено открих изказване на Станишев, в което той мами своите избиратели, че БСП и България били против санкциите. Това не е вярно. АТАКА и само АТАКА е против санкциите срещу Русия. Аз бях единствен, който излезе от Консултативния съвет и казах, че не мога да подкрепя становището. БСП, ГЕРБ и ДПС подкрепиха тези санкции. Останалите партии извън парламента също. Те подкрепят Брюксел и Вашингтон. Това трябва да е ясно на българския избирател, защото в Европа започва една разделна линия – дали Европа ще бъде наистина еманципирана от Щатите, нещо, за което говоря в речта си в НС през 2007 г. при приемането ни в ЕС, или не.
- Плевнелиев би казал, че ти си троянският кон на Русия в България.
- Каквото и да каже Плевнелиев, му е написано от други. Той собствени мисли няма. Какво значи троянски кон?! Скарването на европейските държави и Русия е игра на САЩ, която е вредна. Така че никакви троянски коне и прочие изтъркани образи и сравнения не трябва да се правят. Враждебно отношение към Русия е вредно за Европа. И това ще бъде другата линия, която ще се води в Европарламента.
- По отношение на Русия и Украйна твоите политически противници очевидно се колебаят.
- Не се колебаят, те са на отсрещната страна.
- Това дава ли ти някакво предимство?
- Предимството на истината, защото по-голямата част от българския народ, ако сега се направи допитване, ще бъде против санкции срещу Русия, против враждебно отношение срещу Руската федерация, против подготвянето на България във военни действия. Затова поставям въпроса дали трябва да бъдем в НАТО.
- За каква Европа си ти?
- Европа, в която трябва да се пренапише регламентът на Европейския  съюз и да се вкарат християнските ценности. Лисабонският договор е ужасяващ и беше подкрепен от всички без АТАКА. Трябва да се напише нов договор, в който да се сложат социалните неща – минимална заплата и пенсия. „Южен поток“ и „Белене“ трябва да се направят. Европа да е на социалните ценности, а не на масонско-лихварските ценности, каквато е сега. И освен това Европа да не бъде като американска марионетка, а да бъде на европейците, на отечествата, както казваше големият френски държавник Шарл дьо Гол. Той между другото извади Франция от НАТО през 1965 г. Каза им на американците, гледайте си работата, аз съм си аз.
- За каква еманципация на България си?
- Еманципация от диктат.
- Как може да бъде постигната тя?
- Платили сме 7 милиарда членски внос в Евросъюза и сме получили горе-долу толкова. Изгубихме обаче над 10 милиарда долара със затварянето на АЕЦ „Козлодуй“.  Изгубихме от квоти, от затваряне на пазари. Не мога да изчисля даже колко изгубихме общо, т. е. сме на минус от ЕС. Истинският интерес на България е в гъвкава политика, насочена много по-широко от ЕС. Ако съюзът не се преустрои така, както трябва да бъде, за да служи на европейците, а не на Масонската ложа, той трябва да се разтури… Някои хора питат като съм срещу Европейския парламент защо водя листа за евроизборите. Аз бях и против  политиката, която се води в българския парламент, но влязох в него през 2005 г., за да кажа кое е правилно и кое не.

*Интервю с Волен Сидеров в предаването „Всяка неделя“ по НОВА ТВ  на 4 май 2014 г.(със съкращения)