|

Сидеров покани в България председателя на Руската Дума Сергей Наришкин

Въпреки забраните Наришкин идва у нас през септември

Волен Сидеров на форума в Белград “Балкански диалог”

Сергей Наришкин, председател на руската Държавна Дума

Политици от Русия и Европа участваха в международния форум „Балкански диалог“ в  Белград, по време на който беше обсъдено бъдещето на ЕС след евроизборите, както и кризата в Украйна. Гост на форума беше и лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Той покани у нас председателя на руската Държавна Дума Сергей Наришкин, който откри форума в сръбската столица. Припомняме, че Наришкин имаше планирано посещение у нас, но външният министър Вигенин му отказа достъп заради наложените санкции от ЕС. Държавната Дума на Русия вече разкритикува българското външно министерство по повод отмененото посещение на Наришкин в София. Според Москва това е „грешка, която трябва да бъде поправена“.
Сред обсъжданите теми на срещата бяха уроците от световните войни във връзка с международната сигурност, установяване на взаимно доверие и диалог, както и начините за изход от глобалната криза. В изказването си пред форума Волен Сидеров обяви какви позиции ще защитава АТАКА в Европейския парламент – политика, насочена към обикновените хора в Европа, срещу бюрокрацията в ЕС и задкулисната власт, дирижирана от САЩ. Сидеров подчерта, че АТАКА единствена в българския парламент е осъдила фашисткия преврат в Киев, финансиран и подпомаган от Вашингтон (цялото изказва на Сидеров в карето).
След изказването си лидерът на АТАКА беше поздравен лично от председателя на Руската Дума Сергей Наришкин. Сидеров го покани да посети България въпреки наложените санкции. От своя страна Наришкин прие поканата и сподели, че през септември би могъл да дойде. Председателят на АТАКА заяви, че позицията на външно министерство относно забраната да влизат в България руски политици е абсолютна грешка и затова лично го покани да дойде в страната ни.
Председателят на Държавната Дума нарече събитията в Украйна геноцид. „Ние сме изправени пред истински геноцид – на руския и на украинския народ“, каза Наришкин по време на форума в Белград.
„Що се касае до санкции, смятам че те представляват незаконни действия, действия, които нанасят вреда на международното сътрудничество, демокрацията и демократичните ценности. Що се отнася до персоналните санкции по отношение на политици, както в моя случай, трудно мога да си представя какво са предполагали тези, които са ги измислили. Те наистина ли сериозно са очаквали тези санкции да ме накарат да променя позиция си по справедливото присъединяване на Крим към Русия. Разбира се, че не. Гордея се, че почти 2 млн. души практически се върнаха в своята историческа родина. Тези санкции са противозаконни, неразумни и просто смешни“, заяви Наришкин пред екипа на ТВ АЛФА.
Междувременно сръбският президент Томислав Николич изрази заинтересуваност от активизирането на работата по строителството на газопровода „Южен поток“. На среща с Наришкин Николич подчерта, че това е проект, който ще осигури дългосрочната енергийна сигурност на Сърбия и ще създаде условия за значителен напредък на националната икономика.
Наришкин и Николич изразиха удовлетворение от нивото на сътрудничество между Сърбия и Русия. Николич е посочил, че „Русия правилно разбира позицията на Сърбия във връзка с кризата в Украйна“.
На форума представители на различни политически партии, експерти, учени, дейци на културата представиха своята позиция за развитието на Балканите, за проблемите с международната сигурност, както и нашата обща отговорност за бъдещето на Европа и света.
Гост на форума беше и световноизвестният босненски кинорежисьор Емир Кустурица, който заяви, че днес Русия се сблъсква с нова желязна завеса, спусната от американския телевизионен канал СиЕнЕн. „Даже и най-умният от нас, ако се покаже по СиЕнЕн, го изкарват глупак“, заяви Кустурица (виж в карето)
След форума лидерът на АТАКА Волен Сидеров беше гост и на среща в руското посолство в Белград, на която присъства и председателят на Руската Дума Сергей Наришкин.

 

Белгийският депутат ФРАНК КРЕЙЕЛМАН, ФЛАМАНДСКА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ: САЩ искат част от Европа

Председателят на комисията по международни отношения в белгийския парламент Франк Крейелман подкрепи руската позиция по отношение на кризата в Украйна. Крейелман заяви пред ТВ АЛФА, че риториката на украинския „Десен сектор“ много привлича на фашистката. Първото, което направи настоящото ръководство на Украйна, е да нападне руското малцинство. Това беше грешка – властите в Украйна мислеха, че руското малцинство няма да се съпротивлява. Украинската криза прилича на началото на Втората световна война, смята Крейелман. Той е бил наблюдател на референдума в Крим. „Истината, която не се харесва много на Запад, е, че всичко беше в съответствие с международните стандарти. Това беше демократичен избор. Видях страх у хората от „Десен сектор“, които са като фашистите в нацистка Германия. А Нюланд и Маккейн предлагат да се подкрепя сегашната власт в Украйна. В крайна сметка те искат да направят този район от Европа част от САЩ“, изрази опасения белгийският депутат.
Според него европейските избори няма да са лесни. Но за повечето от патриотичните партии като Националния фронт, Партията на Свободата в Австрия, АТАКА също – всички те ще се представят добре. Вярвам, че тези партии ще работят за бъдещето на Европа и без тях няма да се получат нещата.

 

Людовик де Данн, Национален фронт във Франция: Патриотичните партии в Европа ще постигнат силен резултат на изборите

Френската, както и всичка патриотични партии в Европа, ще постигнат много добър резултат на европейските избори. Това заяви съветникът по външна политика на Националния фронт Людовик де Данн. Според него ще има голяма и широка коалиция на евроскептични партии в Европарламента и е оптимист относно резултатите. „За Националния фронт казват, че ще има между 20 и 25 процента, но истинският резултат ще се види на изборите. Имаме приятели в Европа, знаем за партии, които ще имат много добри резултати. Има и такива, които ще се присъединят към групи в ЕП в опит да се противопоставят на глобалистичния ЕС“, заяви пред ТВ АЛФА в Белград представителят на партията на Марин льо Пен.

 

Световноизвестният кинорежисьор Емир Кустурица на форума в Белград: Днес Русия се сблъсква с нова Желязна завеса, спусната от канала СиЕнЕн

Днес Русия се сблъсква с нова Желязна завеса, спусната от канала СиЕнЕн. Ако бъде в матрицата на СиЕнЕн, и най-умният човек го изкарват глупак. И каквото и да каже човек по този канал, със сигурност ще бъде изопачено. Това заяви на форума в Белград световноизвестният  кинорежисьор Емир Кустурица.
„Тъй като форумът е за балкански диалог, си струва да припомним, че Сърбия е страната, живяла преди всички по законите на демокрацията. Имало е индивидуалности от нас, които са предпочитали Запада, както и такива, които са избрали Изтока. Това е характерно за нас още от времето на т. нар. социализъм.  Защо обаче този Запад винаги иска да завладее Изтока, не мога да проумея. Ние знаем още от времето на Първата световна война за вечния поход на Изток, за Drank naht Osten на Хитлер. Сега пък някой ни съставя Agenda 2020 все планове и указания как да живеем“, заяви Кустурица. Според него след края на Втората световна война имаме циклично активизиране на т. нар. „спящи клетки“ в Украйна, които се показаха нагледно през последните дни. „Може ли Западът да каже, че ние – хората от Изтока, сме разрушили нещо на Запад. Напротив – ние отиваме там да строим, да умножаваме и усъвършенстваме това, което те са изградили, а за нас тук, на Изток, винаги има разни планове и разни клинове“, добави още той.
„Много русофоби предричат смърт на Русия, която така и не се случва. А всичко, което не ни убива, само ни прави по-силни“, заключи Кустурица.