|

АТАКА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ГЕНОЦИДА НАД ХРИСТИЯНИТЕ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров посети Русенска област в петък. Там той проведе редица срещи с граждани, членове и симпатизанти на патриотичната партия.
Програмата на националиста започна от град Ценово, където се срещна с животновъди от сдружение „Екосело”. Тема на разговора им бяха проблемите в сектора и възможности за решаването им.
В ранния следобед Сидеров проведе среща-разговор по вътрешнопартийни теми с общинските председатели на АТАКА в Русенска област. Представителите на местните структури информираха председателя на патриотичната партия за проблемите, които съществуват на регионално ниво и възможностите за решаването им. Сидеров не пропусна да чуе проблемите и препоръките на жителите и на крайдунавското село Пиргово.
Основателят на АТАКА и негови колеги от парламентарната група на националистите посетиха обновения партиен клуб в Русе, където беше отслужен водосвет.
Около 19 часа при паметника на Стефан Караджа в дунавския град АТАКА проведе протест под наслов „Срещу геноцида над православните християни, живеещи в Източна Украйна”. Сидеров заедно с народни представители, граждани на Русе, членове и симпатизанти на патриотичната формация настояха превратаджиите, които са в момента на власт в Киев, да прекратят убийствата, бруталното насилие и гоненията, които извършват срещу православното население, живеещо в източните части на бившата съветска република.
Очаквайте повече за протеста и срещите на Сидеров в Русенско в следващия брой