|

БАРЕКОВ КЪМ АНГЕЛ СЛАВЧЕВ: ЩЕ ТЕ ВКАРАМ В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА

Ники Дудука изпраща заплашителни смс-и на бившия председател на ББЦ

Напусналият заместник-председател на „Бълга­рия без цензура“ Ангел Славчев направи скан­дални разкрития пред ТВ АЛФА за Николай Бареков. Славчев заяви, че Бареков е марионет­ка в ръцете на скандалния депутат от ДПС Делян Пеевски, който е основен спонсор на партията на новия политик. Оказа се, че в момента Славчев е подложен на смс-заплахи от Бареков. В съобщенията председателят на ББЦ предупреждава Славчев, че ако направи погрешна крачка, щял да го изравни със земята. Но това не е всич­ко. В интервюто за ТВ АЛФА Славчев разкри следното: „Разбрах от вътрешен човек, че по време на един от гуляите си Бареков е казал, че ще ме вкара в инвалидна количка”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Вижте, неговите смс-и са доброжелателно заплаши­телни. Знам неговия манталитет на работа, с какво плаши хората и как въздейства с мутрите, които събра около себе си, да го пазят, да му чистят, в смисъл да му вкарат някакъв имидж на мутрополитик. И всъщност смс-ите са му заплашителни, защото го знам как работи и как действа. С тези смс-и ни предупреждава – ако направиш тази крачка, ще те изравня със земята”, разкри Славчев. „Отделно аз имах сигнал от вътрешен човек, че той си е позволил на един от неговите гуляи да каже, че ако Славчев направи грешна стъпка, защото ние вече бяхме в изострени взаимоотношения в последния месец, ще бъда вкаран в инвалидна количка”, каза бившият зам.-председател на ББЦ.

По думите му Бареков всеки ден получава инструкции от депутата от ДПС Делян Пеевски, който се е погрижил ББЦ да бъде патерица на протурската партия. Нещо, което раз­кри първо партия АТАКА.

На 22 юли в 10:31 часа точно, докато екип на ТВ АЛ ФА провежда интервюто със Славчев, той получи поредния си заплашителен смс от Бареков

 

Славчев напусна пар­тията на Николай Бареков в края на миналата седмица. Тогава той разпрос­трани открито писмо до медиите. Ето части от него:

„Вече близо година „България без цензура“ е част от политическата действителност в Бълга­рия. В много свои изяви Ба­реков говори за просперитета и бъдещето на страната, обещава бом­бастични неща, представя се за след­ващия министър-председател, раздава министерски постове, разпределя пари, „оправя“ здравеопазването, заплашва корупцията с операция „чис­ти ръце“, размахва пръст на политици, че ще ги вкара в за­твора и пр. В същото време в партия ББЦ текат процеси, които говорят за съвсем други намерения, които нямат нищо общо с красивите обещания.

Най-странното и позорното е, че всъщност Николай Бареков не е истинският лидер на ББЦ. Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС Делян Пеевски.

По време на изборите за Европарламент и до денднешен виждам нещо, с което не мога и няма да се примиря. „България без цензура“ се създаде с идеята да НЕ бъде лидерска партия, а бе превърната в диктаторска!

Това, което ме порази обаче, е, че всъщност Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският се казва Делян Пеевски! Заявявам това съвсем отговорно. Дълго време се съмнявах и смятах, че се заблуждавам, но фактите са по-силни. Съдете сами. Секретарят на партията, на когото Бареков е делегирал огромна власт, както и неговата асис­тентка са хора трайно свързани със семейство Пеевски. Сте­фан Кенов бе лично назначен от Бареков за главен секретар, като видно е имал за цел да изхвърли от структурите всички нормално мислещи и борещи се за каузи хора. Същият този Ке­нов е син на д-р Георги Стефанов Кенов, втори мандат кмет от ДПС на община Сунгурларе

В един от последните ми разговори с Николай Бареков аз по­ставих ребром въпроса, че Стефан Кенов създава интриги и раздори в цялата партия и че няма нито една структура, която да не е засегната от неговото неадекватно и грубиянско поведение. Добавих и това, че Кенов е бил близък приятел и съратник на депутата от ДПС Пеевски, когато двамата са се подвизавали в младежката организация на НДСВ. Същият проявявал апетити да оглави НДСВ и след това да я „под­несе на тепсия“ на ДПС. Твърдят го хора, работили по онова време с него. Казах на Бареков още, че има недоволство по мес­та, защото много хора още не са си получили обещаните пари като застъпници по време на последните избори на 25 май. Не му спестих и истината, че в структурите на ББЦ влизат все повече хора от обкръжението на ДПС, което е в крещящо противоречие с нашите ценности, идеи и принципи. Настоях Кенов да бъде незабавно уволнен от тази длъжност, но отго­ворът на Бареков беше: “Докато аз съм председател, Кенов ще бъде главен секретар и ще отговаря за структурите, а който иска неговата оставка, значи иска и моята. Партията ще бъде като ДПС – председателят си има главен секретар.“

След този разговор разбрах, че съмненията ми за водещата роля на Пеевски в ББЦ са факт. Това се потвърждава и от всекидневните разговори на двамата, които се водят по спе­циален телефон с чужда карта. Бареков се опитва да обяс­нява всичко това с приятелските отношения, които имал с депутата от ДПС от дълго време, но вече мнозина смятат, че става въпрос за съвсем други неща. Неслучайно след всеки разговор следват указания какво да се прави и каква нова теза да се защитава”.

(Цялото писмо до медиите може да прочетете на www.vestnikataka.com, a цялото интервю на Ангел Славчев очаквайте в предаването „Неделник” с Волен Сидеров на 27 юли 2014 г. от 16 часа по ТВ АЛФА )