|

ВОЛЕН СИДЕРОВ: АКО ПРЕДЛОЖАТ ВИГЕНИН ЗА ЕВРОКОМИСАР, ЩЕ Е ПОДИГРАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

На 21 юли лидерът на патриотите Волен Сиде­ров се срещна със стотици граждани на Шумен. Той заяви, че ще обиколи както областните градове, така и по-малките селища, където българинът живее много по-различно от оли­гарсите и политиците, които се събират при президента и умуват как да спасяват банки, вместо да мислят как да помогнат на българ­ското здравеопазване, образование и доходи­те на пенсионерите.

Пред жителите на Шумен Сидеров заяви, че има важни събития не само в България, но и в международен мащаб. Изостряне на конфли­кта в Украйна той определи като прелюдия към трета световна война. В Украйна се бият на практика САЩ и Русия. Щатите използват като инстру­мент украинската хунта, която е взела властта в Киев и която е легитими­рана от българския външен министър Кристиян Вигенин. Сидеров добави, че се чува, че именно Вигенин ще бъде предложен за еврокомисар. „Ако това не е по­дигравка с България, не знам какво друго е. Вигенин е абсолютно несъстояте­лен външен министър, който лично няколко пъти подканих да подаде оставка още когато отиде да легитимира киевската хун­та”, каза Сидеров и припомни, че Вигенин не прие референдума в Крим и че е „за“ разширяването на НАТО. По думите му няма разлика между Вигенин и предишния външен министър от ГЕРБ Николай Младенов. „Вигенин прави това, което му дикту­ват от американското, израелското или турско­то посолство”, подчерта Сидеров.

По повод скандалното изказване на Плевнелиев, в което нападна Русия, Сидеров каза, че това е един пореден гаф на президента. Националистът отново обърна внимание, че Росен П. се е показал като слуга на Вашингтон и е тръгнал да обявява Русия за агресивна държава с епитети, които са недопустими за държавен глава. Той определи поведението му като жалко и инфантилно и призова бъл­гарите да мислят, когато пускат бюлетината.

Лидерът на патриотите заяви в Шумен още, че шансът на България е в това всички българи да отидат да гласуват, за да не бъдем жертва в ръцете на цигански босове, туркофилски партии и чужди посолства. Освен с шуменци Сидеров се срещна и с жителите на село Мараш и Дибич.