|

Лидерът на АТАКА: Да отстояваме националната идентичност на България

Основателят и председател на партия АТАКА Волен Сидеров беше в Разград миналата сряда. Посещението му съвпадна с провеждането на Фестивала на народните традиции и художествените занаяти, както и Панаира на киселото мляко в града. Той остава очарован от изложените автентични български предмети и безрезервното родолюбие на гражданите и посвети всекидневния си коментар в ефира на ТВ АЛФА именно на тях. „Занаятите в България са живи, купих си нож, с какъвто хайдутите са рязали главите на османлиите-поробители”, каза Сидеров. Той довави, че въпреки опитите българските традиции и култура да бъдат унищожени, хората обичат миналото си и с удоволствие произвеждат националните ни сечива и носии.
Националист №1 акцентира и върху пресъздаването на сватбата от филма „Време разделно”, в която са взели участие 1500 български граждани, облечени в национални носии, за което събитие партия АТАКА е дала своя принос. Това невероятно зрелище било възпроизведено по-рано този месец в местността Пчелина край Разград, което може да видите по ТВ АЛФА.
„Ще ми се в днешните времена да е така – честта, достойнството, вярата, характерът да са водещи, а не продажността, национал-нихилизма и васално поведение, което проявява българският политически елит”, пожела лидерът на АТАКА. „Чудя се дали да не купя по един нож на политиците, на държавниците, които се канят да управляват, защото един хайдушки нож ще им напомня как техните деди са отстоявали националната идентичност на България”, допълни Сидеров.
Според него обиколката му в България е много полезна заради живия контакт с хората. „На такива места, като Фестивала на народните традиции и занаяти, си казвам, че има смисъл, защото по този начин продължаваме духа на нашите предци”, мотивира се идеологът на АТАКА.
„Така са постъпвали нашите деди, хайдутите, истинските българи – така трябва да постъпваме и ние, когато ни застрашава ново робство, предателство, национален нихилизъм, когато виждаме, че разпродават родината ни парче по парче и килограм по килограм”, заключи Сидеров.