|

ОРЕШАРСКИ СИ ОТИДЕ, ЧАКА НИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И ДПС

И Борисов, и Орешарски изпълняваха колониална политика

АТАКА ГЛАСУВА ЗА ОСТАВКАТА НА КАБИНЕТА

Народното събрание прие оставката на кабинета „Орешарски” след близо 3-часови дебати в четвъртък. Гласуваха общо 196 депутати. „За“ оставката на правителството бяха 180 депутати, 8 социалисти се обявиха против и 8 се въздържаха (7 от БСП и 1 от ДПС). Народните представители от партия АТАКА гласуваха „за” свалянето на кабинета, както бяха обявили по-рано.
Пренията преминаха в банални, безсмислени тези и антитези на депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС за бюджета на НЗОК и на държавата, съотношението дълг към БВП и лихвата върху кредитите. Нито един от депутатите не посмя да посочи истинската причина за свалянето на кабинета и 42-ия парламент – проекта „Южен поток“.
„Без да се спирам на безплодните дебати, в които БСП, ГЕРБ и ДПС се обясняваха кой колко милиарда е взел от резерва и похарчил, смятам, че почти няма никаква разлика между кабинета „Орешарски“ и кабинета „Борисов“. Въпреки че се водят опоненти, те изпълняваха една и съща колониална политика.“ Това коментира минути след гласуваната оставка лидерът на АТАКА Волен Сидеров на пресконференция в Силистра, където е на обиколка.
„Надеждите, че кабинетът „Орешарски“ като експертен ще направи нещо по-различно и ще промени колониалната зависимост на България от чужди фактори, не се оправдаха. Съвсем закономерно и логично този кабинет си отива още на първата година на своето управление”, каза председателят на АТАКА.
И Орешарски, и Борисов изпълняваха това, което им наредят от американското, турското и израелското посолство. „Тези три посолства командват България в момента”, подчерта Сидеров. И двамата премиери бяха кукли на конци и пример за това са проектите „АЕЦ „Белене“ и „Южен Поток“. Борисов обясняваше година и половина колко изгоден е той за България и затова трябва да бъде реализиран. След визитата на Хилъри Клинтън у нас на 5 февруари 2012 г. Борисов рязко смени позицията си и от привърженик стана твърд противник на Втора Атомна. Идва Орешарски на власт, уж опонент на Борисов от друга политическа сила, и заявява, че ще възобнови проекта „Южен Поток“. Но в България пристигат американски сенатори, казват му, че не трябва да го прави и Орешарски замразява проекта. Това аз наричам позорна политика на васално поведение”, заяви още Сидеров.
„Трябва да си дадем сметка, че в България няма леви и десни партии, които, дойдат ли на власт, да променят нещо. Те всички са колониални чиновници и изпълняват нареждания отвън, с което превърнаха България в най-бедната държава в Европа”, отсече националистът и за пореден път уточни, че страната ни губи от членството си в Евросъюза и НАТО.
Според водача на патриотите отвън ни налагат вредна за страната и интересите ни политика. „Карат ни да прилагаме санкции срещу Русия, да водим враждебна политика срещу Русия, което би било пагубно за страната ни”, отсече Сидеров. Той напомни, че в момента управляващите подготвят нова писта в авиобаза „Безмер” за военни действия (виж повече на 9 стр.). „Въвличат България във война. Всичко това послушните държавници, независимо дали се казват Станишев, Борисов или Орешарски, изпълняват безропотно”, възмути се атакистът.
Той припомни, че външният министър на последното правителство, Кристиян Вигенин легитимира украинската военна хунта. Това е позор за правителството. С политиката „Борисов-Орешарски” не са съгласни 2/3 от българите“, каза Сидеров. Друг пример за еднотипна политика е позицията на двете правителства към монополите. „На Борисов 4 години му говорих, че трябва да изгони ЕРП-тата. Той не ги пипна с пръст. Казах същото и на Орешарски. Заканиха се да го направят, но се уплашиха. Имаме управляващи, а ни трябват държавници – хора, които да работят за интереса на България. Хора, способни да изгонят „вампирите“ ЧЕЗ, Енергопро и ЕВН, които източват България. Хора, които могат да кажат „не“ на американския сенатор. Хора, които могат да кажат „не“ на наглата фирма „Дънди прешъс“, която ограбва България от 1999 г., като изнася златото ни”, категоричен бе Сидеров.
Той посочи, че мнозинствата на последните три парламента не пожелаха да решат тежки за българите проблеми, като ниските доходи, унищожената индустрия и високата безработица. Те работеха в интерес на чужди наднационални корпорации, които в България имат монополно положение.
Тази колониална система, срещу която засега единствено партия АТАКА застава ясно и с идеологически план за действие, трябва да бъде ликвидирана.
На пресконференцията в Силистра националистът подчерта, че в последните месеци на 42-ия парламент е налице сговор между ГЕРБ и ДПС, които подготвят новото управление след изборите.
„Едно от най-важните неща, които 42-то НС трябваше да гласува, е законопроектът на АТАКА за въвеждане на задължително гласуване и образователен ценз. Само с въвеждането на задължително гласуване можем да елиминираме фактора ДПС като определящ. Сега пак ще стане така, че ДПС ще е една от основните сили. Ако избирателят даде отново властта на ГЕРБ, то той трябва да знае, че гласува за ГЕРБ + ДПС. Който гласува за ГЕРБ, избира ДПС. Това е най-важното, което хората трябва да осъзнаят”, заяви Сидеров.
Той прогнозира продължителна нестабилност и верижни политически кризи по подобие на тези в Италия. Сидеров е уверен в успеха на АТАКА на предстоящите избори, на които, според него, социолозите ще бъдат „изненадани“ за пореден път.

 

СЛЕД ВЪПРОС НА ТВ АЛФА
ЕКСПРЕМИЕРЪТ ИЗЛЪГА ЗА „ЮЖЕН ПОТОК“

На пресконференция, минути след като Народното събрание гласува оставката на правителството на БСП и ДПС, Пламен Орешарски заяви, че възнамерява да излезе от политиката. На брифинга в кулоарите на парламента експремиерът пожела на следващото правителство да бъде по-устойчиво от неговото. На въпрос на ТВ АЛФА дали съжалява, че се огъна под натиска на тримата американски сенатори, които дойдоха в София, за да спрат проекта за руско-европейския газопровод, Орешарски тиражира една неистина. Той заяви, че тази тема не била обсъждана на срещата му с Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи. Истината е, че на пресконференцията след срещата самите сенатори заявиха, че са обсъждали „Южен поток“. „Ние очевидно желаем да видим по-малко руско участие по въпроси, касаещи „Южен поток“, каза Маккейн пред камерите на 8 юни т.г.